Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:13
sizden91
Abone

Baba bedduası tutarmı?

Baba bedduası tutarmı?

ismigül
s.a ben aileme çok bağlı olduğum için ailem istiyor diye biriyle nişanlandım sonra nişanlandığım kişiye ısınamadım 4ay sonra yüzüğü attım.nişanı attıktan sonra sevdiğim biri vardı ona geri döndüm ama babam bu kişiyi istemiyor babam eğer o nunla evlenirsen düğününü yapmam,Allah sen evlendiğinde bana senin kapını açmak nasip etmesin,üstüne basabasa da diyorum inşAllah mutlu olamazsın diyor.çok korkuyorum babanın duası kabul olurmuş bana yardım edermisiniz ???çok korkuyorum


Cevap: Baba bedduası tutarmı?

imam
Tavsiyem hem senin hem babanın razı olacağı birine var.
İstemediğini alma ama baba rızası şart.


Cevap: Baba bedduası tutarmı?

ismigül
Allah razı olsun tavsiyeniz için


Cevap: Baba bedduası tutarmı?

tekturk
Kardes babanin bedduasi bir ok gibi yerini bulur…eger baban istemiyorsa vardir bir bildigi, yanlis anlama kiz hakkinda konusmuyorum , belkide onun ailesinde veya daha eskilerden felan…
Sana tavsiyem baban ile konus neden istemiyor eğer halen yok derse guzelce konusmanizdan sonra…sana derimki unut onu….

Okudunuz mu?  Gusül alırken tırnak etlerinde çıkan yara gusle mani olur mu

BEYAZ_gul
Slm kardesim yazdiklarini okdugumda aklima ablam geldi çok sevdigi biriyle evlenmek istiyordu babam beddua etti ve rizasi olmadi ablam inat etti ve evlendi sevdigi yani eski enistem onu dovuryor ve kocalik vazifesini yerine gedirmedi ve bu evlilik 4ay surdu amacim seni korkutmak değil sadece ailenin rizasi çok onemli baba beduasiyla mutlu olamasin Allah yardımcın olsun


Ercan
Kardeşim,
Babanla bir konuş, neden böyle söylediğini anlamaya çalış. Belki senin göremediğin bir nokta vardır. Sonuçta hangi baba evladının mutsuz olmasını ister?
Ama baban inatla gurur yaparak ille de benim dediğim olacak diyorsa da Allah onunda gönlünü bu işe razı eder inşAllah. Sen Allah’a sığın. Ondan yardım iste. Sana tavsiyem güzelce abdestini aldıktan sonra 1000 defa El-Kadir tespihi çek. üstüne duanı et ve Allah’a sığın. Muhakkak O herşeyin en doğrusunu bilir, tek hüküm sahibi O’dur.
Selam ve dua ile.

Okudunuz mu?  Mesela doğuştan kibirli doğulur mu?çocuk kibirli doğar mı?

ikra_40
Değerli kardeşim bildiğim kadarıyla bir babanın bedduası kabul görür annenin bedduası böyle değildir sen babanın gönlünü al ve babanın rızasının olduğu biriyle evlen….


Leyla1
Merhaba, baba bedduası ile ilgili soracağım, babam sinirlendiğinde gözü hiçbir şey görmüyor, adeta iftira atıyor, bizim farklı şeyler yaptığımızı namussuzluk yaptığımızı ima eden şeyler söylüyor. Tamamen farklı bir konuda (benim haksız olduğum bir konuydu0fakat asla namussuzluk yapmadım) babam bana yine imalı konuştu ve üzerime yürüdü. Hem söylediği lafı hazmedemediğimden hem de kendimi korumak için elimi kaldırdım babam bana bana kaldırdığın o eli Allah kırsın Allah belanı versin dedi. Daha evvel de babamın evde bir kadınla uygunsuz vaziyette yakalamıştım ve evden kovmuştum bana bu yüzden kinli olduğunu düşünüyorum ve sürekli kendi yaptığı namussuzluğu bize yamıyor. sorum şudur: babam bana ne kadar kızarsa kızsın bu muameleyi yapmakta haklı mıdır? İnsan kızına bunu reva görür mü? Çok iyi bir evlat olduğumu iddia edemeyeceğim ama dediğim gibi babanızı yatakta başka bşr kadınla yakalasanız siz ne kadar iyi bir evlat olabilirsiniz üstelik bu adam her sinirlendiğinde sanki eve bu namussuzluğu ben yapmışım gibi davranıyor. Babamın bedduası tutar mı çok canım yanıyor hazmedemiyorum evet sabırlı olmak gerekiyor ama bu sabrı gösteremiyorum canımın acısından

Okudunuz mu?  Allah dostları nerede ?

vel Fecr
babanız dinin neresinde buna bakmak lazım evvela.

hak bir bedduaysa tutabilir ama değilse o ağzından çıkan her söz kendisine delildir ve beddua semada dolaşıp sahibini bulamazsa söyleyene isabet eder. en doğrsunu Rabbim bilir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm hocam ben sevdiğimle evlenmek istediğimi söyledim babama hani demedi bana evlenme falan. Ama sevdiğimle evlenmemi istemiyordu nişanlandım çok içten yüzüm gülmesin dedi Bi kötü beddua daha etti nişanlandıktan üç ay sonra evlendim bir buçuk senedir evliyim evimde en az ayda bir kere kavga olur mutlaka Bi üzüntü yaşarım babam benimle evlendiğimden beri konuşmuyor ne yapmalıyım geri dönüşü olmayan bir yola girdim her ağladığımda babamın bedduası aklıma geliyor ne yapıcam bilmiyorum

Okudunuz mu?  Kanama varken abdest almak

Omer Faruk
Sevgili kardeşim,

Baban beddua etmese de her evlilikte mutlaka kavgalar olur. Bunu babanın bedduasına bağlayarak mutsuz olmana gerek yok. Eğer evlenmezden önce sağlıklı karar verebilseydin, babanı razı ederek evlensen daha hoş olurdu. Baban buna razı olmasa da helalinden evlenmişsin, sonuçta baban senin ilahın değil.

Okudunuz mu?  Son selamı verirken abdestim bozuldu namazım olur mu?

O’nu razı etmeye çalış… Ancak bir babanın bundan dolayı evladıyla konuşmaması da Allah’ın rızasına muvafık değildir. Anne babanın evlat üzerinde hakkı olduğu gibi Evladın da Anne baba üzerinde hakkı vardır. Hiçbir anne baba, evladının Rabbi (sahibi) değildir. Dolayısıyla eşini seçerken sana rehberlik etmek yerine baskı kurmaları doğru değil.

Okudunuz mu?  Çok bunaldım ve sizlerle dertleşmek istedim

Sonuç olarak, yaptığın evlilik İslam’a aykırı olmadığı için olan kavgaları baba bedduasına bağlama. Ancak babanın gönlünü almaya çalış. Sonuçta senin üzerinde hakkı var. Aile arasında olan kavgaların da sebepleri vardır. Bunları teşhis edip ona göre tedbir almalısın. Aksi takdirde bu kavgaları bedduaya bağlaman doğru değil.

Selametle…


Kayıtsız Üye
#omerfaruk. Allahın rahmeti bereketi üzerinize olsun çok teşekkür ediyorum beni aydınlattığınız için Allah binlerce kez razı olsun… Defalarca yazınızı okudum ezberledim artık içime işledi çok teşekkür ediyorum tekrardan…

Okudunuz mu?  Amenna bi ennehu ne demek

Kayıtsız Üye
Babamdan haksız yere çoğu kez şiddet gördüm. Bunun yanı sıra psikolojik baskı ve kısıtlama..
Üvey annem ise hep babamı doldurdu. Süreklinik üzerimde baskı uyguladı. Yani ben doğduğumdan beri baskı altındayım. Evden kaçıp devlete sığınırsam babamın bedduasından korkuyorum.
Beddua ederse kabul olur mu


Ensar
Babanızın bedduasının kabul olup olmayacağını Allah cc bilir bunu biz bilemeyiz. Ancak haksız yere yapılacak olan beddua kendine isabet edilmesinden korkulur.
Allah cc Kuran da şöyle buyuruyor;
Ve Rabbin, kendisinden başkasına ibadet etmemenizi ve ana-babaya iyilik etmeyi emretti. Eğer onlardan biri veya her ikisi, senin yanında ihtiyarlığa erişirse, sakın onlara öf! bile deme! Onları azarlama ve onlara güzel söz söyle! (İsra 23)
Bu arada babanın da hatırını almak ve herzaman iyilikte bulunmak gerekir. Allahın aranızı düzeltmesi dileğiyle…

Okudunuz mu?  Haram aylar ile üç aylar hakkında bilgi verir misiniz?

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar baba bedduası tutar diyorlar sizce öylemi yani bende aldım baba bedduası halende aynı şeyleri söylüyor sürüm sürüm sürünesin gittiğin kapıda yer tutamiyasin kapı kapı dolanasın inşAllah diye daha bir çok beddua sizce ben ne yapayım almayada çok dua ettim bir çıkar yol bulamıyorum


omrr_x
Merhaba ben babamla ne zaman tartışsam küçük de olsa büyük de olsa kavgalar tabi etmemeye çalışıyorum günah tabikide onu da biliyorum ama biz tartışırken babam en ufak şeye bile bana bela okuyor beddua falan Allah seni alsın Allah belanı versin yok öyle yok böyle falan onun annesi de öyleydi amcalarımın biri akciğer kanseri biri de iki çocuğu kalıcı hastalıkta hergün hastanede falan birinin çocuğunun dili geç açıldı falan yani bu babam bana beddua ederse daha fazla hükmü nedir bunun hakkında bilgi verirseniz sevinirim ve böyle beddualar yüzünden ilerde evlenirsem bişey olur diye korkuyorum gerçekten

Okudunuz mu?  Allahu teala kainatı neden ben değilde biz yarattık diyor? Burada neden çoğul kullanıyor?

Ensar
Öncelikle herşeyden önce Ne olursa olsun bedduaya düçar olacak şey veya bedduaya muhatap tan uzak durulmalıdır. Babanızda olsa eğer size haksız ettiği durum varsa ettiği beddualardan korkmak gerekmez. Siz eğer Allahın huzurunda haklı olduğuna inanıyorsanız hatalı ve suç işlemediyseniz ve siz bu konuda rahatsanız herhangi bir sorun yoktur. Babanız size beddua ederek sizin cezanızı Allahın vermesi gerektiği için beddua ediyor, zaten eğer halkıysanız Allah kuluna ceza vermez, zulm etmez, beddua da tutmaz. Son olarak siz yinede kimsenin bedduasını alacak şeylerden uzak durun ve bundan dolayıda uğraş verin.

Okudunuz mu?  Cenabet olduktan sonra idrar yapamamak?

helinisa
Eğer ki haklı bir sebepten dolayı ise tutar


baba bedduası, baba bedduası tutar mı, baba bedduasi tutarmi

Bu kategoride yer alan Kaza Namazları Nasıl Hesaplanır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Baba bedduası tutarmı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.