Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:40
sizden1
Abone

Küfre düştüm mü ?

Küfre düştüm mü ?

Zabuza
selamün aleyküm arkadaşlar,
bana arkadaşım bir soru sordu:”en sevdiğin kişi kim?” diye ben de ”ALLAH” dedim.bunu dediğim için Allahı bir insan yerine koymuş olur muyum,küfre girmiş olur muyum
şimdiden teşekkürler


Cevap: Küfre düştüm mü ?

umutlucan
< selamün aleyküm arkadaşlar,
bana arkadaşım bir soru sordu:”en sevdiğin kişi kim?” diye ben de ”ALLAH” dedim.bunu dediğim için Allahı bir insan yerine koymuş olur muyum,küfre girmiş olur muyum
şimdiden teşekkürle >

hangi niyetle söylediğiniz önemli . ALLAH ı beşer sıfatına koymuşsan tehlikeli koymadıysan sorun yok.


Cevap: Küfre düştüm mü ?

mum
en sevdiğin kişi kim diye sormuş, en sevdiğin insan kim dememiş

Okudunuz mu?  Mülk Suresini Devamlı Okusam Kabir Azabından Korunur Muyum?

Cevap: Küfre düştüm mü ?

musab
< en sevdiğin kişi kim diye sormuş, en sevdiğin insan kim dememiş >
Kişi ile insan aynı anlamdadır.:)

Soruyu soran kişi,ben bu durumda ALLAH’a kişi demiş oluyorum sorun olur mu demek istiyor.Mantıken sorun olur,çünkü kişi insan anlamındadır.ALLAH’a insan demek ya da insani vasıflar yakıştırmak küfürdür.Ama bu lafı hepimiz kullanıyoruz.Çünkü burada kasıt yok.

Eğer soruyu soran kişi,en sevdiğin mahlukat nedir diyecek olsaydı sen de ALLAH deseydin küfür olurdu.Çünkü ALLAH ezelidir.Sonradan yaratılmamıştır.Herhangi bir peygamberi söyleyecek olsaydı sorun olmazdı.Çünkü peygamberler ezeli değildir.


Kayıtsız Üye
Merhaba, bir arkadaşımla konuşurken zelleleri kast ederek peygamberlerin günah işlediğini söyledim. Burada günahtan kastım bizim gibi nefse şeytana uyup yapılan cehennemi gerektiren günahlar değildi. Peygamberler günahsızdır diye arkadaşıma da açıkladım ama günah kelimesini peygamberler için kullanmış oldum. Bu durum beni dinden çıkarır mı? Nikah tazelemek gerekir mi?

Okudunuz mu?  İstimna ihtilam olmamak için yapılırsa caiz midir?

Şem’a
Bu söz yanlış olsa da açıklamayı doğru anlamda kullanmışsınız bu dinden çıkarmaz ama bu gibi sözleri sarf ederken dikkat ediniz.

Bütün peygamberler, gerek peygamberliklerinden önce, gerekse peygamberliklerinden sonra hiçbir şekilde büyük günah işlememişlerdir

Ancak, bazı peygamberler hata yoluyla, unutmak veya daha iyiyi terk etmek suretiyle, bizim bildiğimiz şeklin dışında "zelle" denen bazı hatalar işlemişlerdir. (Muvazzah İlm-i Kelâm, s.184; Fıkh-ı Ekber Şerhi, s.154)

Okudunuz mu?  Hayatımda nedense ne zaman mutlu olmak istesem hep mutsuz oluyorum

beyza07
selamünaleyküm bugün internette gezerken islamı kötüleyen bir gönderi gördüm kadın erkek eşitliğiyle ilgili

ayetleri bir bütün olarak değil cımbızlayarak almışlar ve ben de görünce bu yüzden böyle bir ayet yoktur galiba dedim sesli olarak kendi kendime çünkü yazdıkları şeyde sanki kadının islamda hiçbir hakkı yokmuş gibi lanse etmişler ki islamda kadına çok değer veriliyor ve ben ayetin onların kastettiği gibi bir anlamı olduğunu düşünmediğim için öyle dedim

öyle bir ayet varmış fakat sadece son cümlesini almışlar ve sadece aile hayatı ile ilgili olup bu konuda erkeklerin kadınlardan bir derece daha üstün olduğu yazıyordu ben kuranda yazana iman ediyorum fakat dilimden böyle bir şey çıkmış olduğu için ayeti inkar etmiş mi oldum lütfen cevap verin çok kötü hissediyorum kafir mi oldum

Okudunuz mu?  Cübbeli ahmet hoca kimdir?

seyit gazi
ifsad ehlinin cımbızlamalarına karşın < böyle bir ayet yoktur galiba dedim >
bu söz küfür sözü değildir, daha fazla açıklama getirmeyin.

benim anlamadığım bu ve benzeri sorular çok soruluyor. insanlar ben küfre mi düştüm diyor, insanlar küfre düşünce ne yapacaklar? kaza namazları kaza oruçları vardı da, islama tekrar girince onlardan da kurtulurum mu diyecekler ? her ne yapılırsa tevbe edilip yola devam edilecek, hatta uyanık olup o günahlarda sevap olarak yazdırılacak, sebebleri gözden geçirilecek kapıları kapatılacak. küfür öğrenilip uzak durulacak orası ayrı ama şeytanda yanaştığına pişman edilecek.

Okudunuz mu?  Sürekli çevremde sevdiklerimin ölecekmiş gibi kendim ölecekmişim gibi his geliyor acaba neden?

şu var ki ben bu dünyadan biraz anlıyorsam dünyanın hangi zamanında neresinde kadına bir hak verilmişse, oraya peygamber gelmiş demektir. Allah ve elçilerinden başka kimse kadına hakkını vermez. kadına haddi aştırılarak daha sonra haklarının tümden gaspedilmesini, kadınlarında erkekler gibi dünyanın çarklarının altında ezilmeye mahkum bırakılmasını, içinde bulunulan dönemin bozulmuş algılarıyla kadının köleleştirilmesini veya erkekle eşitlenmesini kastetmiyorum. bizde 600 lü senelerde kadının malına kocası dahi el süremiyorken; modern dünyada kadına mülk edinebilme hakkı 1800 lü senelerde, o da sadece kısıtlı alanlarda tanınmıştır. bugün ise bir kadının çalışmaması veya çalışıp kazandıklarını kocasına vermemesi haşa ayıptır suçtur.

Okudunuz mu?  Şirk koştum isyan ettin küfür ettim😞😞

en kötü kadını getirin, Allah ın ona ne kadar değer verdiğini, haklarını nasıl savunduğunu, kendisi dahi bilmez. hesap günü bir erkek en kötü kadından bile şikayetci olmaya kalksa; iyi de böyle bir hakkın zaten yoktu ki, fuhşiyatını ve haddi aşmanı sevgi cümleleriyle utanmadan bir de anlatıyor musun, eğer hatırlıyorsan bu kadını Allah ın ismini anarak kendine helal edinmiştin, adam olaydında peşinde gezmeyeydin veya biz sana her yolu açıkca göstermiştik cevaplarını alacaklardır. en kötü bir kadının kendisi, kendi anası babası, kendi arkadaşları dahi kendisine hak vermeyecekken; onların bu haklarını zayi etmeyecek olan Allah avc dir. bir taraftan bedenlerini ırzlarını haklarını akıllarını kullandırıyorlar, analarına sorsan bizim kız beş para etmez der, kendisi ne mal olduğunu biliyor herşeyden önce kendini suçlu buluyor, erkeğin demediği laf yok haşa ne de olsa haklı çok sevmiş veya çok peşinde gezmiş veya parası gitmiş; nasıl oluyor da bu kadınlar kendilerine dokundurmayan Allah ı beğenmiyorlar anlamıyorum.

Okudunuz mu?  Baş parmağın alt bitiş kısmının üstü kesildi dikiş atıldı nasıl gusül abdesti alırım

ben zaten Allah ve rasulünün isminin geçtiği yerde, bir müslümanın nefsinin yere serilmesi gerektiğini bildiğinizi ve böylede yaptığınızı tahmin ediyorum. şu var ki nasıl Allah rasulü insanlara islamı tebliğ ederken; müşrikler işlerini güçlerini bırakmış, hak davetin insanlara ulaşmasını engellemek için alkışlamışlar, ıslıklamışlar, yalanlamışlarken; bugünde durumları hiç farklı değilken; biz ne var ne yok adamların herşeylerini dinliyoruz. bende istiyorum bu dünyanın bütün sorgulanamazlarını bir al aşağı edelim, dünyanın tersini düzüne çevirelim bakalım ortaya ne çıkacak. yok hayatta yanaşmazlar, hiçbir dokunulmazlarına sorgulanmazlarına değil el dil dahi uzattırmazlar. oturdukları yerden herkesin her değerini küstahca sorgulayabileceklerini sanarlar. size tavsiyem islamı anlattığınız zaman sizi ne kadar dinliyorlarsa sizde onları o kadar dinleyin. cahili, yurdum insanını, kalenderi, garibi kastetmiyorum. kaç kere bunlara islamı anlattınızda dinlediler. anlatanda Allah zaten kendisi bizim size karışmamamızı emretmiş, benim dinim bana sizin dininiz size, sakın ha gavurluğunuzdan eksik kalmayın, size karışanlar yoz yobazlar ama biz öyle değiliz, bizi lütfen sevin diye anlatıyor. tekrar ediyorum siz islamı anlattığınızda sizi ne kadar dinliyorlarsa, sizde onları o kadar dinleyin. aslında bu tavsiye de yanlış bir tavsiye de içler acısı durumumuzu ortaya koymak için söylüyorum.

Okudunuz mu?  Zilhicce Ayında Tutulan Oruca Niyet

mel95
Ablam bana Kur’an-ı Kerim i diğer kitaplardan(İncil Tevrat Zebur) ayıran en temel özellik nedir diye sordu. Bende hak olması dedim. Sonra Hz. Muhammed’e inmesi dedim. Hayır evrensel olması dedi. Yanlış bir şey dedim mi? Dinde küfre düşmekten korkuyorum. Küfre düşmüş gibi hissediyorum. Biliyorum vesvese soruları sizi bunaltıyor ama gerçekten cevap vermenize ihtiyacım var.

Okudunuz mu?  Kulağı iki kere deldirmek

küfre mi düştüm, Küfre Düşmüş Mü , Allahu ekber

Bu kategoride yer alan Rakamlar Sayılar Gelecekten Haber Verir Mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Küfre düştüm mü ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.