Anasayfa
31 Ekim 2021, 1:38
missa
Abone

Allah’ı (c.c) zikretmekten korkar hale düştüm

Allah’ı (c.c) zikretmekten korkar hale düştüm

a17
Selamun aleyküm Allah’ın izniyle ilim, irfan sahibi mü’min arkadaşlar.

Kardeşlerim, ben gerçekten azılı cahil olanlarınızdanım. Böyle söylememin sebebi ,belki tasavvuf yolunda bir santimetre bile alamamış olmam nedeniyle, belki imanımın zayıf olması nedeniyle, belki de ( Rabbim korusun ) kalp gözü kapalı olan kurtuluşu ise yalnızca Rahman’ın mucizesinde olanlardan olmam nedeniyle zikir konusunda söylenenleri anlayamadığımdandır. Önce Allahtan sonra da sizlerden af dileyerek konuyu belirtmek isterim.

Ben namazlarını kılan, en azından kılmadığım zamanlarda dahi huzursuz olan, Allah yolunda bir adım dahi olsa katetmek için tasavvuf kitapları okuyup bir şeyler öğrenmeye ve tasavvuf ariflerinin o eşsiz imanlarını yansıtan cümleleriyle imanını kuvvetlendirmeye çalışan, işin özü Allah’a yaklaşmak için fırsat kollayan ama birgün huzur dolu iken diğer gün ise korku dolu bir cahilim. Yukarıdaki söylediklerimi yalnızca Allah rızası için yaptığımı söyleyebilirim evet, ama kalbimin temizliği konusunda aranızda en kötü dereceye sahip bile olabilirim. Arkadaşlar lütfen beni yanlış anlamayın, yapmaya çalıştığım ibadetleri size anlatmamın tek sebebi, soru sorabileceğim bir mürşidim olmadığından, yol bulamadığımdan, sizde belki aradığımı bulurum gayesiyle şahsımı tam tarif edip beni anlamanızı sağlamak içindir. Yine kalbim hakkında söylediklerim de Allah şahidimdir ki mütevazilikten değil gerçekten kalbimde milyar tane hastalık hissettiğimdendir. Rabbime hamdolsun bunları temizlemek için nefsimle cihad ediyorum. En azından başını kesemediğim nefsime lanet okuyup Rabbimi hatırlamaya çalışıyorum.

Okudunuz mu?  Akide kurbanı nedir? Herkesin kesmesi farzmıdır?

Çok uzatıyorum kusura bakmayın. Gerçekten Allah yolunda ‘Yolda bulunagör, bırakmazlar.Alırlar seni’ diyerek Rabbimi tanımak, nasip ederse yakin olmak, O’nun aşkının ateşiyle yanmak, kavrulmak, kül olmak, yok olmak istiyorum. Dünyadan sıyrılmak, yaradılan ne varsa unutmak, yalnızca görevim olduğu için yaşamak istiyorum. Rabbime kavuşmak için can atmak, ölümümden korkmaktansa, geleceği vakti iple çekmek istiyorum. Rabbimin kitabını da defalarca hatmetmeye niyet ettim. Başladım, bir sayfa arapça okuyor, sonra ayet ayet mealini takip ediyor, yine arapça bir sayfa okuyarak aynı döngüyü devam ettiriyorum. Niyetim ise Kur’an yolunun en ortasında, gram sapmadan ayet ayet hayatımı yaşayana kadar devam etmek. Baştan sona, ve yine baştan sona. Peygamberimiz’in (s.a.v) sözü ‘ Bir iş bitince, diğerine koyul’ u kendime rehber edinerek niyetlendim buna. Ve inanın bunların hepsi, yani namaz kılmak, namaz kılarken sabah namazlarına kalkmaya niyetlenip kalkmaya başlamak. Kalkmaya başladığımda kaçırdığımda üzülür hale gelmek. Kur’an’ı yaşamaya çalışmak için her oturuşta niyetlenip ayet ayet okumaya çalışmak… Hepsi ilhamla geldi, ilhamla gidiyor. Bundan bir yıl evvel bir ilham daha gelmişti, ne kadar doğrudur bilmiyorum. Bir sitede görmüştüm, bir isimle anılan bir zikir idi. Üveys diye hitab edilen şahıslar falan vardı… Sürç-ü lisan affola, biraz zikir çektim evimde kendimce, sonraları ilham gitti, zikir bitti. İşte bu ilham bugün yine geldi. Yalnız farklı. Yanıyorum çekmek için. Elim tesbihe, gözüm seccadeye gidiyor. Öğretmenim ben, okuldayken oldu, bir anda Rabbimin isimleri aklıma geldi. Halbuki hiç bilmem, bildiğim 4-5 tanesi sürekli dualarımda döndürürüm Allah’ıma seslenirim onlarla o kadar. Öğrenmeliyim, o güzel isimlere açıp bakmalıyım dedim kendimce. Oturdum telefona 5-10 dakika göz gezdirebildim. Neden onları manasıyla ezberleyip öğrenmeyeyim, ve neden Rabbimi onlarla zikretmeyeyimki dedim kendime. Belki Rabbim benden böylelikle razı olur, razı ise daha da razı olur diye yanmaya başladım.

Okudunuz mu?  Evliya olduğu iddaa edilen kişilerden dua istemek doğru müdür?

Mumsemayı okurum ben, özellikle aklıma bir soru takıldığında googleya soruyu yazdıktan sonra arkasına mumsema yazarım. Ama sadece okurum. Aynını yaptım ve yazdım. Geldim Mürşidsiz zikir tehlikeli olabilir sohbetine. Daha önce de karşılaşmıştım, daha önce de korkmuştum. Arkadaşlar benim bir Mürşidim yok. Bulunduğum ilde duyduğum birileri var, kendilerine şiş falan sokuyorlar videoya almışlar, yapan şahsın kanı akmıyor. Dalga geçmek için söylemiyorum asla öyle bir amacım yok, belki bir ilham bir lütuftur. Belki öyle oluyordur bilmiyorum lakin ben Mürşid buldum diyerek cehenneme yönelmekten çok korkuyorum. Başka illere seyahat etme gibi bir lüksüm de malesef aile yaşantım dolayısıyla çok zor, hem de meslek… Kitapları kendime Mürşid edinmiştim, daha doğrusu Mürşidsizlikten yakındığım bir komşum ‘ sen zaten kendine kitaplarını Mürşid edinmişsin’ demişti, ondan çaldım bu mottoyu da. Hallerden bahsediliyor zikirde, inanıyorum. Tehlikeden bahsediliyor, inanıyorum. Neden derseniz , ben bir hale girmedim, yaşamadım lakin ben hissettim. Kalbim inanıyor, kalbime gelen ibatet ilhamı dahi bu haller gibi birer mucizedir benim için. Neden inanıyorsanız derseniz, okuyorum, Gazali, Geylani, Rabbani… Zikretmekten korkuyorum, Rabbime yaklaşamayacak olmaktan daha da çok korkuyorum. O yüzden yardım istiyorum. Yapabilecek olan var ise, o seviyede olan var ise, Allah’tan korkan , emin olan var ise yardımcı olunuz. Yardımı Allah’tan istiyorum, O’ndan istemem gerek zaten, istiyorum da kalbimde, dualarımda lakin diyorumki ‘Ey gafil , sen kimsinki Rabbin sana lutfedecek, sana apaçık yol gösterecek. Gösterse sen anlayacak mısın ey cahil’. Belki vesile sizdedir. Allah rızası için, Selamun aleyküm.

Okudunuz mu?  Bir şeye bilmeden haram demek

Yorum: Allah’ı (c.c) zikretmekten korkar hale düştüm

arifselim
Aleykumusselam kardeşim. Tüm ibadetlerini namaz, kuranı kerim okuma, oruç, zikir ve diğer ne varsa hepsini kuranı kerime ve sünnete uygun bir şekilde yap ve yapmaya devam et. Bütün hepsinin alı ilimdir. İnsanın dinini yaşayabilmesi için ilme öğrenmeye ve bunlarla dinini yaşamaya muhtaçtır. Bunun içinde sağlam kaynaklardan ve temelden oturtarak ilmi arttırmak gerekir. Helal ve haramı bilmeyen ve fıkıh bilgisine sahip olamayan kişi diğer ibadetleri de eksik olur. Eğer güvenilir ve ehli sünnet ile amel eden bir topluluk varsa katılabilirsin ama yoksa çevrende zaten bu şartta değildir.

Okudunuz mu?  Kur'an-ı Kerim'in insan ilişkilerinde esas alındığı ilkeler hangisidir?

Yorum: Allah’ı (c.c) zikretmekten korkar hale düştüm

Kayıtsız Üye
Allah’im baştan sona tek nefeste okudum bu kadar mı kendimi görürüm bu kadar mı her cümlesinden kendimi yazmış gibi hissederim ey bunu yazan kardeşim bana bir şekilde ulaş. Ne olur tut benim elimden de birlikte bir mürşid arayalım. Allah Zulcelal okuttu bu yazıyı bana. Derdimi aylardır anlatamazken.
Kendi derdimi nasılda anlayamazlar diye anlatamazken nasılda bu konuyu gözümün önüne getiren Rabbime şükürler olsun. Ne olur benimle iletişime geç.

Okudunuz mu?  Derdi veren Rabbim dermanınıda verir

Aylardır kendi kendime zikirler çekiyorum şeytani ve rahmanı olan syleri ayırt edemeyecek derecede Allah yoluna aşıkken helak olma yoluna doğru gidiyorum. Bu yolda o yüzden mürşidi kamil şart. Çünkü denetimsiz zikir şeytani kendine çeker ve şeytanın vesveselerini Allah’a yakınlaşmak gibi anlar halbuki öyle değildir. O yüzden sende zikir çekmekten korkuyorsun benin gibi.

Okudunuz mu?  Cinleri Nasıl davet ederim

Seyahat Etme

Bu kategoride yer alan Film&dizi sitesi açmak istiyorum caiz midir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’ı (c.c) zikretmekten korkar hale düştüm Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.