Anasayfa
23 Ekim 2021, 20:27
Gusul
Yönetici

Ramazanda İhtilam 2 Gün Ardarda İhtilam Olmak

Ramazanda İhtilam 2 Gün Ardarda İhtilam Olmak

Chosen.
Öncelikle Selamun Aleyküm 15 yaşında ve erkeğim. Pazar gecesi normal bir şekilde banyo yaptım sahurumu yapıp uyudum. Pazartesi sabahı ihtilam oldum tamam dedim gusül aldım. Ve bugün salı gene ihtilam oldum. -ihtilam olup tuvalete girince ezan okunuyordu buraya döneceğim.- Şunu sormak istiyorum ailem garip karşılamaya başladı ve aynı zamanda oruçluyken gusül alırsam veya abdest alırsam ağzıma su verirken çok takıntılıyımdır 1 kere ağzıma su alırsam ağzım kuruyana kadar tükürürüm bu konuda yardımcı olun. Saçım uzun normalde 2 veya 3 defa şampuanlıyorum kirlendiğinde ama gusül hızlı bitsin diye artık 1 çünkü sudan bir an önce çıkmak istiyorum sadece su döksem yeterli olur mu diplerine iyice suyu sokmam mı gerekiyor çok uğraştıtıcı oluyor (bazen 1 kere şampuanlasam bile kendimi saçımın kuru kaldığına inandırtıyor içimde ki garip bir ses) ve uyanınca ezan okunuyordu ikindi vaktine kadar mi vaktim var yoksa hemen gusül mü almalıyım lütfen hızlı cevap verin sık sık banyoya girmek beni utandırıyor. EKLEME: Dün geç uyandım bana göre sebebi bu, bugün (salı günü) saat 1 gibi uyandım ve ihtilam olduğum için uyandım ihtilam olmamak için diğer bir çözümüm ise saat 10-11 gibi uyanmak olduğunu düşünüyorum doğru mudur?

Okudunuz mu?  Şehvetsiz gelen akıntı guslü bozar mı

Yorum: Ramazanda İhtilam 2 Gün Ardarda İhtilam Olmak

ACİLSERVİS
Oruçluyken hergün ihtilam olsanda orucunla bir ilgisi yok. Saçını hiç şampuanlamasan da olur öyle bir şart yok. Cenabet kalma süresinin tek şartı namaz kaçırmamaktır. Vakit veya ezana kadar gibi cümleler yanlış anlaşılıyor. Tek şart namazını kaçırmamandır. Banyoya girmek ayıp değil bu durum ailenin düşüncesinde yok gençlerin boş gereksiz bir düşüncesidir.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken burna su çekmenin ölçüsü nedir,genizin sızlaması gereklimidir?

hergün ihtilam olmak

Bu kategoride yer alan Kurumuş meniye basmak yada dokunmak namaz abdesti bozar mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ramazanda İhtilam 2 Gün Ardarda İhtilam Olmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.