Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:27
missa6
Abone

İbadetin bireysel faydaları nelerdir

İbadetin bireysel faydaları nelerdir

Kayıtsız Üye
ibadetin bireysel faydaları nelerdir


Cevap: Ibadetin bireysel faydaları nelerdir

Yetim
Allah’a ibadet e layık yegane tek varlık olduğu için ibadet etmeli, bu görevi de sadece O’nun emrini yerine getirmek ve rızasını kazanmak için yapılmalıdır.Allah katında makbul olan ibadet bu şekilde ihlaslı olan ibadetlerdir. Bu anlamda ibadeti değerli kılan şey ibadettin çokluğundan ziyade o ibadetin samimi ve ihlaslı olmasıdır. İhlas ise niyetle alakalıdır. Bir ibadeti hangi düşünce ve niyetle yapılmasıdır.
bununla beraber ibadetin pek çok maddi ve manevi faydaları ve yararları vardır. Fakat b u faydalar gözetilerek ibadet edilmez.

İbadetlerin bireysel faydalarını şöyle açıklayabiliriz:

1. İbadetler İnsanın Allah İle İlişkisini Güçlendirir

İnsan, ibadetlerle Allah ile karşı sevgisini ve şükrünü ifade eder. Sadece Allah’ın rızasını kazanmak için, gösterişten uzak yapılan ibadetlerin ödüllendirileceği haber verilmektedir. Allah’a gönülden yönelme olan ibadet, Onun eşsiz büyüklüğü karşısında insanın güçsüzlüğünü anlama halidir. İbadetlerin özünde, insanının Yaratanı hatırlaması, kulluk bilincini gönlüne yerleştirmesi, verilen sonsuz nimetlere karşı teşekkür etme duygusu vardır.
İbadet, birey ile Yaratıcı arasında manevi yakınlaşma sağlar. Belirli vakitlerde Allah’a yönelmek, insanın yaratan ile ilişkisini güçlendirir.

2. İbadetler İnsanın İç Dünyasını Aydınlatır

İbadetler, bireylerin ruhlarını, iç dünyalarını çeşitli sıkıntı ve streslerin olumsuz etkilerinden korur. İbadet eden kimse, görevini yerine getirmenin bilinci ile mutlu ve huzurlu olur. İç huzurunu sağlayan kişi, gelecekle ilgili yersiz korku ve endişelerden uzak olup çevresine yardımcı olur. Böylece, ibadetler hem insanın beden ve ruh sağlığını koruyucu hem de kişiliğini geliştirmesi bakımından önemli rol oynar. Kişi ibadet etmekle, dış dünyanın karmaşıklığından, modern yaşamın temposundan uzaklaşır, kendiyle baş başa kalır.

3. İbadetler İnsanda Güven Duygusunu Geliştirir

Gücünün sınırlı olduğunun farkına varan insan, daha güçlü bir varlığı sığınma ihtiyacını ömrü boyunca hisseder. Bireylerin yalnızlık ve kimsesizlik gibi duygulardan kurtulmasına olanak tanıyan ibadetler, insandaki güven duygusunu geliştirir. Gücü, kudreti, ilmi sonsuz bir Yaratıcının huzurunda olmak, kişiye rahatlık, güven ve huzur verir.

4. İbadetler İnsanda Sorumluluk Bilincini Geliştirir

Allah tarafından en güzel şekilde yaratılan insanoğlu, dünyada başıboş bırakılmamıştır. Kişi, doğayı ve çevreyi insanlar ve diğer canlılarla paylaşır. Bundan dolayı, insan sadece kendisini değil, diğer insanları ve canlıları da düşünmelidir. İbadet etmekle sorumluluk kazanan insan, bütün varlıkları Allah’ın yarattığını bilir ve güzel ahlaklı bir birey olmak için çaba gösterir.


Cevap: Ibadetin bireysel faydaları nelerdir

Kayıtsız Üye
Sağolun ödevime yardımcı oldunuz çok güzel bilgiler

Bu kategoride yer alan Yellendikten sonra taharet almak gerekir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İbadetin bireysel faydaları nelerdir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.