Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:17
missa06
Abone

Evde hayvan beslemek caiz midir ?

Evde hayvan beslemek caiz midir ?

Kayıtsız Üye
Yalnız yaşayan biriyim, bir veya iki(birbirlerine arkadaş olmaları için) kedi sahiplenmek istiyorum. Müstakil bir evim yok bu sebeple sahipleneceğim kedinin sokağa gidip gelme şansı olmayacak. Babam hayvanın özgürlüğünü elinden alma, günaha girersin diyor. Bu bakımdan bu koşullarda sahiplenmekle günaha girer miyim? Hayvana en kaliteli mamaları en güzel yemekleri verir sağlığı için elimden geleni yaparım, şefkatimi bir an esirgemem, yine de evde olmak ona eziyet midir?

Okudunuz mu?  İş yerinde sürekli yumurta buluyoruz

Yorum: Evde hayvan beslemek caiz midir ?

arifselim
Evde yaşaması yaratılışına aykırı olan hayvanları evde beslemek zulümdür. Örneğin süs balığı olmayan bir balığı akvaryumda beslemek veya özgür olmayı seven bir kuşu kafeste beslemek onlara bir çeşit zulüm gibi olur. Kedi ise evcil bir hayvandır ve evde beslenebilir. Eğer uzun süre yalnız kalacak ve ihmal edilecekse beslememek daha uygun olur.

Bu kategoride yer alan Allah'ın Bize Verdiği Nimetler İçin Nasıl Teşekkür Edebiliriz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evde hayvan beslemek caiz midir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.