Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:25
missa04
Abone

Tuvalet adabı ve temizliği

Tuvalet adabı ve temizliği

Kayıtsız Üye
Selamın Aleyküm Tuvaletten Çıkınca 40 Adım Atıyoruz Ama idrarın iç çamaşıra Bulaşması abdeste engel mi peki avuç içi kadar bir şey olmaz diyorlar O Ne demek birde Afedersiniz mahrem yerimizi yıkıyoruz o iç çamaşıra su bulaşsa abdest ve namaza engel mi Bilgi Verirseniz Sevinirim .?

Okudunuz mu?  Şirkten Korunmak İçin (Sabah-Akşam) Okunacak Dua

Cevap: Tuvalet adabı ve temizliği

Kayıtsız Üye
Tuvalet de daima dikkatli olmak gerekir.Cunku kabirdeki azablardan birisi de idrar sakinmama.Bir gün peygamber efendimiz as.ashabiyla bir mezarligin önünden gecerken peygamber efendimiz as.iki mezarin yaninda durur ashabi sorar neden durdunuz ya resullAllah diyince efendimizde bu iki mezarda yatanlar azap görüyor dedi ashabi neden diyince birisi dunyadayken koguculuk yapti digeri de idrarini sakinmadi onun için azap goruyorlar. Sonra efendimiz bir hurma dalini alip ikiye böldü mezarlarin üstüne dikti sonra dedi ki umulur ki bu agac dallari kurumadikca onlarin azabi hafifler.Kardesim bayanmisiniz bilmiyorum ama pecete kullanin ıslaklık kalmasin abdest bezi kullanin gerekirse birde avuc ayasi dedigimiz avucumuzun oldugu bölümdür avucumuzun ortasindaki yuvarlak yerdir.

Okudunuz mu?  Sigara İçmek Haram mı? Sigara İçmenin Dinimizde Hükmü Nedir?

Cevap: Tuvalet adabı ve temizliği

Şema
< mahrem yerimizi yıkıyoruz o iç çamaşıra su bulaşsa abdest ve namaza engel mi >
Avret yerini yıkadığımız su, yıkamdan sonra zaten kalan su temizdir kastedilen avuç için o değildir.
İnsanın kendi idrarından bulaştığında Hanefi mezhebine göre bir avuç içi miktarını geçmiyorsa ibadete engel olmaz.

Okudunuz mu?  Evlenmeden ilişkiye girsek ve daha sonra dini nikah yapsak nikahımız geçerli mi

Yorum: Tuvalet adabı ve temizliği

Kayıtsız Üye
Selamunaleyküm, 1. taharetlenirken vulva içinin de temizlenmesi gerekir mi? 2. Su üzerimize sıçramasın diye maşrapayla su sıçratmayıp sadece elimizi ıslatıp ıslak elle o bölgeyi silip eli tekrar yıkayıp tekrar silsek taharet yerine gelmiş olur mu? (su üzerime sıçramasın diye bu yola başvuruyorum)

Okudunuz mu?  Baş ve işaret parmağına yüzük takmak günah mı neden

tuvalet adabı ve temizliği

Bu kategoride yer alan Beni sevmesini istemediğim istenmeyen bir insandan erkekten dualar ile nasıl kurtulabilirim? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tuvalet adabı ve temizliği Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.