Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:23
missa06
Abone

Günahları düşünmekten kafayı yiyeceğim

Günahları düşünmekten kafayı yiyeceğim

Kayıtsız Üye
Önceleri rahattım ince düşünmezdim tabi gençliğin vermiş olduğu rahatlıkla vardı.düğünden gelen zarflardan bir kısmını eşime sormadan aldım. Onu lada ne gerek vardı bilmiyorum burada kendime çok kızıyorum uyku seti aldım iki tane her onları gördüğümde vicdanım kemiriyor beni. Onları atmalı mıyım kullanmaya devam mı etmeliyim. Ve Allah’a çok yalvardım bana kendi kazanacağım evde bir iş ver diye el işi yapıyorum kazanmaya başladım eşimin cebine gizli gizli koysam haktan kurtulur muyum. Ve gençliğimde buna yaptığım hataları bir kağıda yazdım kazandıkça biriktiriyorum aldıklarıma gizli gizli iade ediyorum yada bir yolu u buluyorum. Sizce bu yaptığımda yanlış mı. Namaz kılarken o kadar günahın var boşuna kılıyorsun gibi hisse kapılıyorum.

Okudunuz mu?  Karım benden nefret ettiğini ve beni sevmediğini söylüyor

Yorum: Günahları düşünmekten kafayı yiyeceğim

Kayıtsız Üye
Boşuna vesvese yapiyorsunuz. Tovbe ettiyseniz sorun da kalmamistir.


Yorum: Günahları düşünmekten kafayı yiyeceğim

vel Fecr
eşinize durumu açın ve genel manada helallik isteyin.
eşiniz anlayışlı davranacaktır diye düşünüyorum.

bundan sonrasınada zaten dikkat edersiniz.

Okudunuz mu?  Cenazelerde konuşmak, alkış tutmak slogan atmak ve ıslık atmak caiz midir

şeytan size burdan geliyor şuan ve zamanla dahada büyüyecek ve yeis haline gireceksiniz ve amellerinizde düşmeye başlicaksınız. bunun olmaması için direk eşinizle konuşun ve şeytanın burdan size gelmesini engelleyin.


Yorum: Günahları düşünmekten kafayı yiyeceğim

Kayıtsız Üye
Helallik en doğrusu tabiki bende isterim. Ama olmuyorsa yerlerine parayı koymak ve bolca tövbe yeterli gelmez mi zaten düşündükçe kendimi yiyorum. Hatta bir dönem Allah a nasıl hesap vereceğim diye hastalandım. Kul haklarının altından kalkamayacak hale geldim. Düşündükçe kendimi bitirdim. Ölüm her an kapımı çalacak ve ben ne edeceğim o zaman şuan kazandığım paraları biriktiriyorum haklarına girdiğim insanların evlerine gizlice bırakıyorum bu bir çıkış yolu olabilir mi herhangi bir fetva da var mı .

Okudunuz mu?  Çocuğun salih bir evlat olması için nelere dikkat etmek gerekir?

Kayıtsız Üye
Tövbe et yeter. Helallik alabildiklerinden de alırsın. Kafama takma. Düşündükçe vesvese büyüyecek. Gereksiz yorma kendini. Hasta olursun.


vel Fecr
gizli gizli koysanızda mahşer meydanında zaten ortaya çıkacak. o gün herkes en ufak şeyi arar olacak. eşiniz dahil sizden en ufak hakkı olsa peşinden koşacak size tavsiyem mahşere bırakmayın. güzel bir dil ile helallik isteyin ve daha yapmıyacağınızı belirtin. Allahın yardımıyla eşiniz anlayışla karşlıyacaktır.

Okudunuz mu?  Yakarış Duaları

Omer Faruk
Selamün Aleyküm,

Güzel kardeşim zaten bahsettiğin şeyleri ailen için kullanmıyor musun?

< Onu lada ne gerek vardı bilmiyorum burada kendime çok kızıyorum uyku seti aldım iki tane her onları gördüğümde vicdanım kemiriyor beni. >
Erkek ailenin bu tür ihtiyaçlarını karşılamak zorunda. Burada seni rahatsız eden konu gizlice almış olman. Üstelik düğünde gelen zarflar yalnızca eşinizin tasarrufunda değil sizin de hakkınız. Dolayısıyla bu konuda tek sıkıntı ortak kullanımınıza açık olan bir parayı senin tek taraflı kullanman. Bunu da aldığın eşyayı göstererek, uygun, aranızın çok iyi olduğu bir anda söyleyebilirsin. Böylece vicdani sorumluluktan kurtulmuş olursun.

Okudunuz mu?  Yalandan nasıl kurtulabilirim?

Allah mutluluğunuzu bozmasın, dikkatli olun! Tekrar edeyim, çok uygun bir zamanda. Eşler uygun zamanı en iyi kendileri bilir. Allah’a emanet olun!


Kayıtsız Üye
Bugün epeyi bir araştırma yaptım Nurettin yıldızın fetvalarında eğer sorun çıkacaksa hak sahibine bir pusula ile veya eline geçeceğinden emin olacaksanız hak sahibine hakkını verin diyor. Tabiki kesin çözüm Allah biliyor diyor. Umulur ki af olunur diyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz.

Okudunuz mu?  Emek ile ilgili ayet

Omer Faruk
Kardeşim yukarıdaki söylediğim çözümü de Nureddin Hoca’nın çözümünü de kullanabilirsin her ikisi de aile saadetiniz açısından uygundur. Eşini sen daha iyi tanıdığın için sana göre hangisi uygunsa onu seç. Allah selamet versin.

Bu kategoride yer alan Cuma Günü ne zaman biter ne zaman başlar? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Günahları düşünmekten kafayı yiyeceğim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.