Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:37
sizden1
Abone

Kur’an okurken gelen abdest bozulması

Kur’an okurken gelen abdest bozulması

elif421
Ben iki gündür düzenli Kur’an okumaya başladım. Abdest alıyorum okumadan önce ama -kusuruma bakmayın- gaz kaçırdım diye aklıma takılıyor. Normal bir zamanda olanlara gaz kaçırmaj demeyeceğime eminim. Tam bir şey hissetmiyorum ama yoksa oldu mu, ben mi yanlış düşünüyorum diye aklıma takılıyor. Günah işliyorum diye korkuyorum. Sonra benim niyetim belli Allah affeder abdestin bozulduysa bile diye kendimi rahatlatıyorum ama az bir süre sonra yine aklıma takılıyor. Zamanla daha da büyüyor en başta bozulmadığına emin olduğum halde sonralarda günah işlediğimi düşünüyorum. Bu hep böyle oluyor. Sizce okumaya devam etmeli miyim? Ne yapacağım vesveseden kurtulmak için? Takıntılılık durumu da özre geçer mi? Lütfen yardım edin.

Okudunuz mu?  Ebu Talibin adı nedir

Cevap: Kur’an okurken gelen abdest bozuldu vesvesesi

EL-Furkan
Bu rahatsızlığınız vesvese ile ilgilidir. Şeytan insanı ibadetten uzaklaştırmak için, dübürüne üfürür. İnsan da "yellendim ve abdetim bozuldu" deyip, abdestini tekrar almaya çalışır, oysa abdesti bozulmamıştır. İşte bu duruma mani olmak için hadiste şöyle buyurulmuştur:

Okudunuz mu?  Abdestliyken idrar bulaşmış fakat kurumuş olan bi iç çamaşırı giyersek abdest bozulur mu ?

"Sesini veya kokusunu almadığınız şeylerden dolayı abdest almayınız." [Müslim, Hayz, 99 (362); bk. Buhari, Vudû, 4, 36)]


Abdest

Kayıtsız Üye
Ben kuran okuyorum cuz Ramazan ayı için şimdi okuduktan sonra mezi geldiğini fark ettim ve kuran okumayi bıraktım ama okuduğum sayfalari abdest alıp tekrar mı okumam gerek sadece arada süper geliyordu içime acaba mezi mi geldi diye en son baktığımda gelmişti ne yapmam lazım

Okudunuz mu?  Ağza gelen kusuntu

Yorum: Kur’an okurken gelen abdest bozulması

ACİLSERVİS
Abdestin bozulduysa kuranı bırakır gider abdest alır dönersin. Cüzleri yeniden okuman gerekmez.

Kuran okurken de mezi gelemez mezi cinsellik düşünüldüğü görüldüğü zaman gelen akıntıdır. Kuran okurken gelmesi mümkün değil.


kuran okurken abdest bozulursa, kuran okurken farkında olmadan abdest bozulursa ne olur, kuran okurken gaz çıkarmak

Bu kategoride yer alan Kendimden nefret ediyorum sapık oldum resmen:( başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kur’an okurken gelen abdest bozulması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.