Anasayfa
9 Ekim 2022, 5:36
missa03
Abone

Kozmetik ürünlerde alkol

Kozmetik ürünlerde alkol

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm,

Kozmetik ürünler hakkinda bir sorum olacak:

1) Parfüm kullanmak caiz midir? Parfümlerin icerisinde alkol olursa (icerekleri ambalajda yazmiyor) kullanmak caizmidir? Parfüm sıktıkdan bir kaç saat sonra namaz kilinabilirmi abdest yenilemeden (eger o ana kadar abdest bozulmadiysa)? Yoksa parfüm de alkol oldugu için yeniden abdest almak gerekirmi?
Diyelimki gerekir- boynumuza sıkınca peki abdest alirken nasıl temizleyecegiz? Elimizle bir kere boynu sıvazlamak yetermidir?
Gusül gerekirmi?

Okudunuz mu?  Mumun özellikleri nelerdir?

2) makyaj ürünlerinde alkol olup kullanilmasi caizmidir?

3) vücut kremlerinde alkol olmasi hakkinda bilgi verirmisiniz? Normalinde önemserim kremlenmeyi, cünki çok kuru cildim olabiliyor. Ama sonra da namaza mani olur diye vaz geciyorum.

4) genelde kozmetik ürünlerde alkol zaten bulunur. Hangi alkoller asil sorun yaratir yani caiz degildir? Hamr diye birseyler okumustum, bunlar etyl alkoller mi?

Okudunuz mu?  Aşure ayı ne zaman bitiyor muharremin son günü aşure ayınında son günümüdür

Simdiden Allah razı olsun.


Yorum: Kozmetik ürünlerde alkol

mumsema
Hanefi mezhebine göre içerisinde etil alkol bulunan ürünleri kullanmak caizdir, sadece içilmesi haramdır ama kullanılabilir.
Şafii mezhebine göre ise, kullanabilirsiniz ama namaza engel olduğu için namaz öncesi sürdüğünüz yeri yıkamak zorundasınız (kolonya dahil)

Bu kategoride yer alan Namaz abdestinde ağza kaç kere su verilir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kozmetik ürünlerde alkol Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.