Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:59
missa02
Abone

Kıyamette herkesin gözü tepesinde olacak mı

Kıyamette herkesin gözü tepesinde olacak mı

expakebeaby
Kıyamette herkesin gözü tepesinde olacak mı


Cevap: Kıyamette herkesin gözü tepesinde olacak mı

Hoca
Herkes yukarıya bakacağı için kinaye ile kullanılmış bir cümledir
yoksa gözler kafamızın üst tarafında olacak demek değildir
insanların çoğıunluğu, şeytana karşı dünya sınavını kaybedeceği için Allah gazaba gelecek/kızacak ve herkes korkudan yukarı bakacak.
_________________________

Okudunuz mu?  Eşimin cebinden izinsizce bir miktar para çıkarmam hırsızlık sayılır mı?

Kıyamet gününde insanlar

Birgün Peygamber efendimiz, kıyamet gününden bahisle Hz. Aişe’ye buyurdu ki:
– Kıyamet gününde insanlar elbisesiz olarak haşredilecektir.
– Erkekler de kadınlar da böyle mi olacak?
– Evet.
– O zaman birbirlerine bakmayacaklar mı?
– Ey Aişe, o gün insanlar meşguliyetlerinden birbirlerine bakmaya zaman bulamayacaklardır. Gözleri göğe dikilmiş olarak kırk sene öylece kalacaklardır. Yemeyecek, içmeyeceklerdir. Şiddetli terliyecekler. Kiminin terinden biriken su, ayaklarını örtecektir. Kiminin de dizlerine, kiminin de karnına kadar yükselecektir. Kiminin de tepesine kadar çıkacaktır.


Yanıt: Kıyamette herkesin gözü tepesinde olacak mı

Kayıtsız Üye
Rabbim korusun hocam peki namazımızı huşu içinde kılarsak ibadetlerimizi elimizden geldiği kadar uygularsak Allah bize azab eder mi hani diolar ya herkes cehenneme gidecek biraz yanıcaz Allah affederse çıkıcaz bu doğru mu ama Allah’a inanmayanlar hiç çıkmicak bu %100 doğru bir zahmet bilgi verirseniz 🙂 bir de sizinde dediğiniz gibi mahşer günü herkes terlicek o kadar yıl geçiyor ki zaman çok geçio hesab nasıl sürecek bir de herkes orada kamereda kendini izlicek ben de başkalarınınkini görür müyüm onlarda bni görür mü bu son sorum kadar insan varki dünyada doğan ölen falan o kadar yılın hesabını nasıl ödenecek orada zaman varmı

Okudunuz mu?  İç çamaşırı satıyorum ve iç çamaşırı paketleri üzerindeki resimlere bakmak zorunda kalıyorum. günahmıdır?

Yorum: Kıyamette herkesin gözü tepesinde olacak mı

Ensar
Kişi Allah cc emir ve yasaklarına uyar,gerektiği gibi yaşarsa muhakkak Allahın kuluna bakış açısı farklı olacaktır. Hatasız kul yoktur, hatanın ardından yeterki tövbe etmeyi bilelim. Allah dilediğini cennete dilediğini cehenneme koyar, iyi kullarına azap etmez.
Kafirler ebedi olarak cehennemde kalacaklardır. Elbette cehennemin de dereceleri vardır. Yani hakkı yenilmiş olan kafir muhakkak hakkını alır, zulmeden kafirin yeri ise muhakkak derce bakımından başka yerde olacaktır.
Ahirette zaman kavramı mefhumu yoktur, Allah cc dilediğini anında yapandır. Her kulun yaptığı başkaları tarafından izlenir ve görülür. Tüm insanlar yok olsada Allah için herkesi hesaba çekmesi zor değildir.

Okudunuz mu?  Cünüp çalışmak haram mı

"Allah herkesi kazandığının karşılığını vermek üzere (diriltecektir). Şüphesiz Allah, hesabı çabuk görendir" (İbrâhim, 14/51)
"Allah, onları sanki günün ancak bir saati kadar kaldıklarını sandıkları bir durumda yeniden diriltip toplayacağı gün aralarında birbirleriyle tanışırlar. Allah’ın huzuruna varmayı yalanlayanlar elbette zarara uğramışlardır. Çünkü onlar doğru yola gitmemişlerdi." (Yûnus, 10/45).

Okudunuz mu?  Hadesten taharet ne demektir?

Kayıtsız Üye
Kopya yazılar silinir. Lütfen anlaşılır şekil


mahserde insanların gozleri basin ustundemi, mahserde insanların gozu tpsindei, mahşerde insanların gözleri kaşlarının yukarısında olacak

Bu kategoride yer alan Namazlarımı Kaçırmaya Başladım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kıyamette herkesin gözü tepesinde olacak mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.