Anasayfa
26 Ocak 2024, 2:25
missa0555
Editor

Dini nikahtan hemen sonra ilişki şarttır yoksa nikah düşer diye sizce?

Dini nikahtan hemen sonra ilişki şarttır yoksa nikah düşer diye sizce?

Kayıtsız Üye
dini nikah yapılması durumunda eşlerin ilişkiye girmeleri şartmı,dini nikahı,kaç kişinin bilmesi gerekiyor.ben nişanlıyım su an. rahat olabilmemiz için ailemin de bildiği bir dini nikah gercekleştirdik. fakat bazı şeyler duyduk, doğru mudur bilmiyoruz. dini nikahtan hemen sonra ilişki şarttır yoksa nikah düşer diye. sizce?


Cevap: dini nikahtan hemen sonra ilişki şarttır yoksa nikah düşer diye sizce?

mumsema
Nikah kıyıldıktan sonra ilişki şart değil ama damat veya gelin biri yaklaşmak isterse onun hakkıdır diğeri engelleyemez. onun için, nişanlıyken nikahı tavsiye etmiyoruz. en iyisi düğünden bir gün önce veya üğün günü kıyılmasıdır.
Nikahı bilmesi gerekenler, Veliler, İki adil şahit, Gelin Damat ve Nikahı kıyacak kişi.


Cevap: Dini nikahtan hemen sonra ilişki şarttır yoksa nikah düşer diye sizce?

Kayıtsız Üye
Bi yil önce nisanlimla ailelerin bildiği bir dini nikah yaptik . ama birlikte olmak için düğünü bekliyoruz.nikahin üstünden uzun süre geçmesine rağmen ilişkiye girmedik diye nikahimiz düşer mi

Okudunuz mu?  4444 salatı tefriciye abdestsiz okunur mu

Cevap: Dini nikahtan hemen sonra ilişki şarttır yoksa nikah düşer diye sizce?

mum
< nikahin üstünden uzun süre geçmesine rağmen ilişkiye girmedik diye nikahimiz düşer mi >
20 sene nişanlı kalıp cinsel ilişkide bulunmasanız dahi nikah bozulmaz.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm öncelikle bizim bugün dini nikahımız kıyıldı ve hoca başka bir odaya gerek yok herkes tanıdık dedi herkesin içinde kıyıldı nikah zaten çok kimse yoktu ben ve eşim hem gusül aldık hem normal abdest şahitlerde aynı şekilde fakat annem cünüpmüş oda yanımızda bulundu nikahımızda herhangi bir sakınca varmıdır kafam çok karıştı lütfen yardım edin şimdiden teşekkür ederim Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Kaderin açılması için hangi dualar daha etkilidir?

afsarbeyi
A.selam. Sakıncası yok kardeşim cenabet olmasının nikanızla ilgisi yoktur.


Kayıtsız Üye
Arkadaşım sevğilisiyle dini nikah kıydırdı damat verecek oldugu vadi yerine getirmedi ve birleşmeden ayrıldılar . Soru nikah kalırmı yoksa düşermi ? sayğılar


arifselim
Dini nikah kıyıldı mı artık dini olarak eş sayılırlar ve ancak dini nikahı bozan bir şey ile bitirilebilir. Dediğiniz şekilde ise dini nikahları devam etmektedirler. Erkeğin onu boşadım demesi gerekir.

Okudunuz mu?  Allah ın zati ve subuti sıfatları ve anlamları

Kayıtsız Üye
Dini nikahımız kıyılırken hoca şaşırdı ve nişanlımın babasının adı geçmeden kıydı arkadaşı şahit olmuştu yeğeni olarak okudu nikah geçerli midir?


arifselim
Dini nikahta anne ve baba adı zikredilmesi şartı yoktur. Nikahın şartlarında anne ve baba isimleri söylenme şartı yoktur. Nikahı kıyılanlar belli ise bir zararı yoktur.


Kayıtsız Üye
5 yıllık eşim 3 yıl önce sevdiği kıza imam nikahı kiymis ben yeni öğrendim bir kızım var ama hiç ilişkiye girmemisler hatta konusmamislar bile kız ailesinin yanında ailesinin haberi yok bu nikahtan nikahları dusmusmudur yada nasıl düşer

Okudunuz mu?  Mubin duası nedir? Hangi hallerde okunur?

Kuveys
Öncelikle aleyküm selam.Ayrı kalmakla nikah düşmez.Eşinin o kıza karşı duyubileceği şekilde 3 farklı zaman 3er kere boş ol demesi lazım yahut tek seferde gökteki yıldızlar,denizdeki kum sayısınca yani sayısı fazla olan ve miktarı bilinmeyen şeyleri örnek kılarak vücudumdaki kıl sayısınca boş ol demesi talakları düşürür.


Kayıtsız Üye
Biz nişanlımla dini nikah kıydık,hoca nikah sırasında hiç mehir konusunu konuşmadı biz de söylemedik.Ayrıca iki defa kabul ettin mi diye sordu,üç defa sormaması nikahta bir sorun oluşrurur mu?

Okudunuz mu?  Şüpheye düşüp sürekli sehiv secdesi yapmak

mum
Mehir konuşulmasa da nikah geçerlidir ama damat mehir vermesi farzdır (Gelinin Annesi bacıları ne kadar almışsa o kadar verilir)
Nikahta bir defa sorulması yeterlidir.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm
5 yıldır konuştuğum zaman zaman sarılıp opuştüğüm bir kız arkadaşım var kız arkadaşım erzurum da ılahiyat fakültesinde okuyor ben istanbul da oturuyorum zaman zaman erzuruma gidiyorum görüşüyoruz beni kendisiyle ilgili her konuda umumi vekil tayin etti sözlü ve yazılı olarak bende bu vekalet te güvenerek kıza imam nikahı kıydım 100 binlira mehir koydum nikahtan sonra kendisine durumu söyledim.oda bana mesaj atmış sevgili eşim herşeyim sin seni seviyorum hayatım canım diye yazmış bu nikahı geçerli.mi bu konuda beni aydinlatirsaniz ALLAH ın rızası için sevinirim SAYGILAR

Okudunuz mu?  Eşler arası soğukluk için dua

mum
Bu nikah uydurmadır, kızın ve kızın babası veli hazır olmalı.
Diğer konuda siz dininizi yeniden gözden geçirin hem ilahiyatçı hem…. Neyse Allah sizi ıslah etsin.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm imam nikahı kıymasak ve sözlensek ne gibi sınırlar koymalıyım sözlümle arama


mum
Dini nikah olmadan adı sözlü veya nişanlı olsun fark etmez o sizin için bir yabancıdır, ihtiyaçsız bakmamalı ve konuşmamalıdır, asla yalnız kalmamalı ve bir yabancı gibi davranılmalıdır.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin güzel ahlakından örnekler

Hakan.duman7
Selamunaleykum ben ve kız arkadaşım imam nikahı kıymak istiyoruz fakat ailelerimiz bunu bilmiyor nikahı kıydıktan sonra belli bir zaman sonra ailelerimize söylesek sorun olur mu yada nikah sayılır mı ?


mum
Kızın babası olan veli hazır olmadan kıyılan bütün nikahlar geçersizdir.

Hz. Aişe radıyAllahu anha’nın bildirdiğine göre Hz. Peygamber (sav) üç kere Hangi kadın velisinin onayı olmadan nikahlanırsa nikahı batıldır.


Kayıtsız Üye
2 yıllık sevgilim var ve 5 ay önce imam nikahı kıydırdık ailelerden gizli hiç ilişkiyede girmedik sadece amacımız Allah katında evli olalım el ele gezerken falan bir günahımız olmasın diye gel gelelim yahut aileler bilmediğinden dolayı bu imam nikahı sayılır mı ?

Okudunuz mu?  Kurban kanı necis midir ?

arifselim
Böyle bir nikah geçerli değildir. Ailelerden gizli bir şekilde kıyılan nikahlar batıldır. Boş yere kendinizi kandırmayın ve helal yoldan evlilik için gerekeni yapın ve haramdan uzak durun.


Brfndnz
Merhaba benimde bir sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim benimde nişanlım yurtdışında biraz daha orada kalacak o orada ben buradayken imam nikahı kiymamiz mümkün müdür detaylı bir şekilde yazarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler


mum
Size tavsiyem düğününüze kadar nikah kıymayın pişman olursunuz.
Kızın babası vekalet verip nikahı kıyabilirsiniz ama tavsiye etmiyoruz


Kayıtsız Üye
Ciddi düşündüğüm kız arkadaşımla harama düşmemek için imam nikahı kıymayı düşünüyorum
Ayrılık söz konusu olduğunda ne olur

Okudunuz mu?  Günah olduğunu bilmeden günah işlemek

ACİLSERVİS
Harama düşmemek için kıyılan bir nikah yok. Nikah bir daha ayrılmamak üzere kıyılır. Ve aldığın kişi namusun olur. Ve ancak ailelerin şahitliğinde nikah kıyabilirsiniz ama ayrılık planının olduğu bir nikah olmaz.


Kayıtsız Üye
Dini nikah kıydıktan sonra ilişki yaşamadım düğün tarihi bekliyoruz bu zmn zarfnda dini nikah bozulur mu


Ensar
Dinî nikah boşama olmadıkça bozulmaz bir zarara uğramaz. Düğün yapmasanız da bir zarar ı yoktur sonuçta siz dinen evlenmiş oluyorsunuz. İçiniz rahat olsun


imam nikahından sonra ilişkiye girmek şart mı, imam nikahından sonra yapılması gerekenler, dini nikahtan sonra ilişki şart mı

Bu kategoride yer alan İmam nikahı şartmıdır bu kuranı kerimde ayeti varmı? veya hadis başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dini nikahtan hemen sonra ilişki şarttır yoksa nikah düşer diye sizce? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.