Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:49
missa96
Abone

Evlenmek üzere olduğum kızla yaptığım münasebetlerden dolayı bir kaç sorum var

Evlenmek üzere olduğum kızla yaptığım münasebetlerden dolayı bir kaç sorum var

Kayıtsız Üye
evlenmek üzere olduğum bir kızla sürtünme yoluyla (ama çıplak)çeşitli münasebetlere girdik.bundan pişmanlık duydum ve tevbe ettim. daha sonra tekrar yan yana geldiğimizde gene aynı şey oldu.ve bir zaman sonra ben gene tevbe ettim. bu arada ben namazlarımıda kılmaya başladım en son tevbemde. ve şimdi gene yanyanayız ben en son tevbemde bir daha bu şekilde davranmıcam ve hatta öpüşmücem diye tövbe ettim.ama gene şeytana uydum kısa bir öpüşme oldu. Ve gene sürtündüm ama bu sefer pijamalar vardı üzerimizde. Pijamalar olmadan da göğüs ucları ile oynadım ve öptüm.
Çok özür dileyerek bu soruları açıkca kimseye soramadığım için size yazdım ben ne yapıcam ne olur yardımcı olun.
1)meni gelmedi gusül gerekirmi.
2)ben gene abdestimi alıp namaz kılabilirmiyim bugün.
3)tekrar tövbe etmem gerekir mi. Gerekirse nasıl tövbe edicem. Ben dua edip tövbe ettim Allah’ım diyordum bu yeterlimidir.
4)birde anne babadan habersiz sırf bu işler günah olmasın nasılsa evlenicez diyerek imam nikahı kıyabilirmiyiz.
5)birde lütfen yazdıklarınızdan emin olabilmem için kaynak gösterirmisiniz. Yanlış anlamayın bu konuda gerçekten yalan yanlış yazan kimseler var. Tekrar özür diliyorum cevap yazarsanız sevinirim.

Okudunuz mu?  Hz. Rabia Kimdir?

Cevap: evlenmek üzere olduğum kızla yaptığım münasebetlerden dolayı bir kaç sorum var.

Abdullatif
Yazıklarım belki kırıcı olabilir şimdiden hakkınızı helal edin, ancak derdinizi daha uygun bir dille, ayrıntıya girmeden münasip bir şekilde anlatmanızın daha uygun olabileceğini düşünüyorum.
< bu soruları açıkca kimseye soramadığım >
Tabiki kafanıza takılan soruları açıkca sorabilirsiniz, ancak bu kimliğiniz belli olmadığı için size kulllandığınız üslup konusunda aşırı cüretkarlık yüklememeli.Gelelim sorularınıza;
< 1)meni gelmedi gusül gerekirmi.2)ben gene abdestimi alıp namaz kılabilirmiyim bugün. >
Bakmak ve dokunmak suretiyle şehvetle gelen meniden dolayı da gusletmek gerekir.
Cinsel ilişki halinde sünnet yerinin veya o kadar bir kısmın duhulü ile, bulüğ çağına ermiş erkek ve kadının gusl etmeleri gerekir. Meninin gelip gelmemesine bakılmaz. Bunlardan yalnız biri büluğ çağına ermiş ise, sadece ona gusül gerekir, diğerine gerekmez. Ancak büluğ çağına yaklaşmış bir devrede ise, yıkanmadan namaz kılmasına izin verilmez. Namaza devam için taharette tedbirli olmak lâzımdır. Bu ve buna benzer hangi haller olursa olsun ihtiyat olan yol gusletmek suretiyle şüpheli hallerden sakınmaktır.
(1)

Okudunuz mu?  Zinadan kurtulmanın yolu

< 3)tekrar tövbe etmem gerekir mi. Gerekirse nasıl tövbe edicem. Ben dua edip tövbe ettim Allah’ım diyordum bu yeterlimidir. >
Yapılan hatalar, işlenen günahlar için, samimi tövbe ve Yüce Yaratıcının Rahmetinden ümit kesmemek gereklidir.Size düşen ise bir daha dönmemek üzere Nasuh tövbesi yapmaktır.
"Tevbe-i nasuh ile alâkalı bir âyette inanan insanlar muhatap alınıyor ve şöyle deniyor: "Ey iman edenler! Kendi nefsiniz hakkında hayırhahlık düşüncesiyle Allah’a tevbe edin” .(2)
Ayette üzerinde durulması gereken üç kelime var. Bunlar sırasıyla: İman, tevbe ve nasuh kelimeleridir."

Birinci kelime imandır. İman, İslâm’ın bütününü dil ile ikrar kalb ile tasdik etmek, demektir. İnanılması gereken meselelerin hepsine inanmadıkça insan iman etmiş sayılamaz.

Tevbe şaşmışlıktan, yoldan çıkmışlıktan sonra, tekrar dönüp-gelip sahibini bulmadır. Onun içindir ki; Efendimiz Buhari ve Müslim’deki bir hadislerinde bu dönüşü şu şekilde anlatmaktadır: "Allah kulunun tevbesinden sonsuz derecede memnun ve mesrûr olur. Şöyle ki, bir insan çölde yolculuk yapıyor. Bütün azığı, eşyası ve suyu üzerinde olan devesi onu bırakıp kaçıyor. Adam sağa-sola koşuşup devesini arıyor; fakat sonunda yorgun ve ümitsiz bir halde bir ağacın altında uyuya kalıyor. Gözlerini açtığında bir de ne görsün; devesi, üzerindeki eşyasıyla beraber başucunda durmaktadır. Adam sevincinden öyle hale geliyor ki, Cenab-ı Hakk’a şükrederken yanlışlıkla, "Ben Senin rabbin, Sen de benim kulumsun” diyor. İşte tevbe eden kulu karşısında Cenab-ı Hakk’ın ferahı bu adamınkinden daha fazladır.”

< 4)birde anne babadan habersiz sırf bu işler günah olmasın nasılsa evlenicez diyerek imam nikahı kıyabilirmiyiz.
>

Nişanlı iken görüşme durumunda olan ve görüşmeler esnasında haram işlemekten korkan kimseler, "nasıl olsa fiilen de evleneceğiz, şimdiden evlenme akdini yapıp haram işlemekten kurtulalım" diyerek, böyle düşünerek nikah (evlenme akdi) yapıyorlar. Bu akdin, taraflar haram işlemekten kurtarmak gibi bir yararı oluyorsa da, Herhangi bir sorun durumunda eşlerin ayrılmaları durumunda sakıncaları da oluyor. Dilimizde "Gelin ata binmiş de ya nasip demiş" şeklinde güzel bir söz vardır. Nişanlandıktan sonra bundan vazgeçen nice çift çeşitli problemler yaşıyorlar. Nişanlı iken nikah yapan, sonra nişanı bozan bayanın, bir başkasıyla nişan ve nikah yapabilmek için eski nişanlı-nikahlısının kendisini boşamasına ihtiyaç vardır; o da boşamayınca ortaya, çözümü güç bir problem çıkmaktadır. Bu sebeple gençlere, sabırlı ve ölçülü davranmalarını, fiilen evlenme zamanı gelinceye kadar nikah yaptırmamaların tavsiye ediyorum.(3)

_____________________________________________
1-Ömer Nasuhi Bilmen-Büyük İslam İlmihali

2-Tahrim/8
3-Hayrettin KARAMAN-sORU-CEVAP MAKALELER


Yanıt: evlenmek üzere olduğum kızla yaptığım münasebetlerden dolayı bir kaç sorum var.

İsrâ
birde tövbe yanina kelimeyi sehadet getir kardes
yazdiklariniza inanamiyorum birde son soru gercekden hayretler içindeyim, kendinizimi kandiriyorsunuz yoksa dinimizi böyle cirkin seyler içinmi kullaniyorsunuz bilemiyorum ama eğer gücünüz yetiyorsa evlenin yetmiyorsa oruc tutun, ve zinaya yaklasmayin deniliyor atesle barut yan yana dururmu durmaz bir kere hata yapmissiniz tekrar neden yapiyorsunuz yan yana gelince bu gibi güzel olmayan seyler olacagini bile bile.

Okudunuz mu?  Suların Hükümleri: Mutlak su Nedir? Mukayyed su Nedir?

Cehenneme dayanabilecek kadar günah islemeli.

cevaplar için Allah c.c. razı olsun Abdullatif

vesSelam


sürtünme

Bu kategoride yer alan Teberrük Nedir? Teberrüğün islamdaki Yeri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evlenmek üzere olduğum kızla yaptığım münasebetlerden dolayı bir kaç sorum var Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.