Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:02
missa02
Abone

Hristiyan Kızla Evlenmek Caiz Midir

Hristiyan Kızla Evlenmek Caiz Midir

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm arkadaşlar. Benim size bir sorum olacak. Ben dindar bir aileden geliyorum. Yani daha okula başlamadan bile kur’an dersleri alıyordum. Lise 1 i imam hatipte okudum yani ailem beni dindar yapmaya çalışıyordu. Ben üniversite de okuyordum ve az almanca bildiğim için staj ımı almanya da yapmaya karar verdim. Neyse ben orda iken bir kız ile tanıştım kız bir hristiyan ve nerdeyse ilk defa birini sevdim (yani daha önce içinde bulunduğun yaşamdan dolayı hiç bir kıza o gözle bakmadım) sonra yavaş yavaş tanışırken sevgili olduk. Günah işlediğimden dolayı tedirgindim fakat onun yanında mutluydum. Ben bu kızla evlenmek istiyorum fakat sorunlar var.
1. Kız hristiyan ve dindar olan ailem bunu nasıl kaşılayacak.
2. Kız daha önce para karşılığı küçük bir dergide yarı çıplak foto lar çektirmiş.
3. Almanya da ne yazık ki zina normal bir şeymiş gibi karşılanıyor ve bu kızın ne yaptığı belli değil.
Evet sorunlarım bunlardı ve her şeye rağmen evlenmek istiyorum. Şimdi ben bu hristiyan kızla evlenebilirmiyim?

Okudunuz mu?  Çıplak resim görünce gelen sıvı

Cevap: bu hristiyan kız ile evlenmem caizmidir?

Hoca
Kopya cevap silindi yeniden yazılacak


Hristiyan Kızla Evlenmek

Kayıtsız Üye
Benim birkaç sorum var hristiyan kızla evlenmenin.

Resmi nikahın kilisede kıyılması caizmidir (bunu kız isterse?)

Bizde olduğu gibi onlardada özel nikah var (mesela bizde imam nikahı oluyor, onlarda kendi dinince olanı?) yine kız isterse ?

Okudunuz mu?  Büyü yapmanın günah olduğuna dair hadisler

Yorum: Hristiyan Kızla Evlenmek Caiz Midir

seyit gazi
gayri müslimin ehli kitabın bile dindarı ile evlenilir. laik seküler müşrik zihniyetinde olanı ile evlenilmez. kadına çocuğun sizin olduğunu belletir, isminden eğitiminden sizin sorumlu olacağınız ayrılınırsa çocuğun sizde kalacağını belletilirsiniz. bu hukuk sisteminde bu mümkün değildir. elin kızı size ne çocuğunuzu gösterir, ayrıldıktan sonra da elin adamlarını evine alırken kirasını suyunu elektriğini de size ödetir. ayrıca evde hakkın inşa edilmesi gerekir. helal haram bilmeyen müşrik seküler zihniyetteki insanlarla evlenmeyi meşrebiniz kaldırmaz

Okudunuz mu?  Aile içi dayanışmanın önemi

bakınız insanlarla anlaşabilmek için ortada bir referans bir mihenk taşı olması gerekir ve bu referans islamdır. aksi takdirde insanlarla hele hayatınızı paylaşacağınız birisiyle anlaşamazsınız.size öyle gelenlerle insanları uğraştıramaz, insanlara öyle gelenle de kendinize zulmedemezsiniz, bu işin aslı ne denmesi gerekmektedir.tamam insanların serbest bırakıldığı alanlarda vardır ancka yine de milyon konu da milyar düşünce ile karşı karşı kalınır üstelik bu düşüncelerin hiçbiri tutarlılık dahi göstermez, kaldı ki hangisi doğru olacak neye göre doğru olacak.

Okudunuz mu?  Peygamberlerin nitelikleri ve anlamları

Omer Faruk
< 1. Kız hristiyan ve dindar olan ailem bunu nasıl kaşılayacak.
2. Kız daha önce para karşılığı küçük bir dergide yarı çıplak foto lar çektirmiş.
3. Almanya da ne yazık ki zina normal bir şeymiş gibi karşılanıyor ve bu kızın ne yaptığı belli değil.
Evet sorunlarım bunlardı ve her şeye rağmen evlenmek istiyorum. Şimdi ben bu hristiyan kızla evlenebilirmiyim? >

Sevgili kardeşim,

Okudunuz mu?  Kurban bayramı adını nereden almıştır

1- İslam Hristiyan kadınla evlenmeyi caiz sayar ancak müslümanı tavsiye eder
2- Sen zinakar birisiyle evlenmek istiyorsun, eğer müslüman olur edebiyle sana eş olursa geçmiş günahlarını görmezden gelebilirsin
3- Ancak her erkek kıskanç olduğu için, bir gün bir Türk o yarıçıplak fotoğrafları bulup senin canını acıtmak istediğinde o bütün aşk büyüsü biter hayatın cehennem olur
4- Evlenmek yalnızca sevdiğin, aşık olduğun bir kadınla evlenmek değil, çocuğuna anne seçmektir. Ve bilmen gereken bir şey daha söyleyeyim, çocuğun %90 dini annesinin dinidir. O’nun için dil için bile BABA dili değil ANAdili deriz.

Okudunuz mu?  Yediğim sütlacın için domuz jelatini olduğunu sonradan farkettim ne yapmam lazım?

Bütün bunlara rağmen aşığım evleneceğim dersen, "aşkın gözü kördür" sendromu yaşadığın için uyanışın kabus olacaktır. Ancak müslüman olur ve önceki yaptıklarını kaldırabileceksen, yalnız sen değil senden olan çocukların da kaldırabilecekse evlen.

Ahiretini düşün, Allah’a emanet ol…


Hristiyan Kızla Evlenmek

Bu kategoride yer alan Ortak Noktaları Kız Kardeşi Olan İki Kişi Evlenebilir Mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hristiyan Kızla Evlenmek Caiz Midir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.