Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:18
sizden3
Abone

Öğle namazımı kıldıktan sonra bi yerimin kanamış olduğunu farkettim abdestim dolayısıyla namazım boz

Öğle namazımı kıldıktan sonra bir yerimin kanamış olduğunu farkettim abdestim dolayısıyla namazım boz

melek25
selamün aleyküm

birşey danışmak istiyorum sizlere ,rabbimin izniyle dün namaza başladım (inşAllah daim olur) ,bugün öğle namazımı kıldıktan sonra bir yerimin kanamış olduğunu farkettim. abdestim dolayısıyla namazım bozulmuş olur mu?

biraz araştırdım malikiyi taklit ediyorum derseniz bozulmaz diye yazılmış nette.

Okudunuz mu?  Olmayacak dua var mıdır ?

kafam karıştı yardımcı olursanız sevinirim

Allah’ın rahmeti üzerinize olsun ,şimdiden Allah razı olsun cevaplarınız için


Cevap: öğle namazımı kıldıktan sonra bir yerimin kanamış olduğunu farkettim abdestim dolayısıyla namaz

islam1234
arkadaşım benim bildiğim eğer namazdayken bir yeriniz kanarsa ve akmadan yani yayılmadan kanadığı noktada durursa abdestte namazda bozulmaz..ama yok kanarsa ve cildin üzerinde yayılırsa abdestin de namazında bozulur…ama maliki mezhepindensem onu bilmem internetten araştır.ama ssahih olan yukardaki kuraldır diye biliyorum

Okudunuz mu?  Tuvalete sıkışıkken namaz kılmak hakkında soru

Yanıt: öğle namazımı kıldıktan sonra bir yerimin kanamış olduğunu farkettim abdestim dolayısıyla namaz

mumsema
< selamün aleyküm
birşey danışmak istiyorum sizlere ,rabbimin izniyle dün namaza başladım (inşAllah daim olur) ,bugün öğle namazımı kıldıktan sonra bir yerimin kanamış olduğunu farkettim. abdestim dolayısıyla namazım bozulmuş olur mu?
biraz araştırdım malikiyi taklit ediyorum derseniz bozulmaz diye yazılmış nette.
kafam karıştı yardımcı olursanız sevinirim
Allah’ın rahmeti üzerinize olsun ,şimdiden Allah razı olsun cevaplarınız için >

ve aleykumusselam ve rahmetullah.
Abdesti bozan durumlardan biride: Ön ve arka yolların dışında, bedenin herhangi bir yerinden kan, irin, sarı su gibi akıntıların gelmesi…Bu gibi akıntıların abdesti bozması için, çıktığı noktada durmayıp etrafa yayılması lâzımdır. Bu bakımdan sıkıp çıkarılması ile kendiliğinden çıkması arasında abdest bozma açısından fark yoktur. Nasıl çıkarsa çıksın, çıkış noktasını aştıktan sonra abdesti bozarlar. Hacamat yoluyla kan aldırmak, sülük tutmak da, abdesti bozar. Kan, irin ve sarı sudan başka olan akıntılara gelince, bunlar ancak bir dert ve hastalık sebebiyle akıyorlarsa, abdesti bozarlar. Meselâ bir göz hastalığından dolayı gözleri sulanan kimselerin abdesti bozulur. Bir hastalığa bağlı olmayarak gelen akıntılar ise, abdesti bozmazlar. Meselâ, ağlama ve çok gülmekten dolayı akan gözyaşı veya havanın soğukluğu sebebiyle burundan gelen akıntı abdesti bozmaz. Vücuttaki kabarcıklardan çıkan safi su, sahih olan görüşe göre, kan gibidir, abdesti bozar. Diğer bir görüşe göre ise, abdesti bozmaz. Bu ikinci görüşte, uyuz olanlar ve çiçek çıkaranlar için kolaylık vardır. Zaruret halinde bu görüş ile amel edilmesinde bir beis olmadığı, İmam-ı Hulvanî`den nakledilmiştir. Mayasıl ve eksama yaşlığı ve parmak araları pişintisi ise, abdesti bozmaz. Şâfiîlere göre, önden ve arkadan başka herhangi bir uzuvdan gelen kan, irin, sarı su gibi akıntılar abdesti bozmazlar.

Okudunuz mu?  Namazların sadece farzlarını kılmak yeterli midir?

Yorum: Öğle namazımı kıldıktan sonra bir yerimin kanamış olduğunu farkettim abdestim dolayısıyla namazım boz

Kayıtsız Üye
Hocam ben küçük abdestimi yaptıktan sonra hemen namaz abdesti alıyordum fakat daha sonra anladım ki bir iki damla sonradan geldiğini anladım tabi biraz yurumem gerekliydi bunu yapmadım kıldığım namaz kabul olurmu

Okudunuz mu?  İçinden kötü düşünmek iftira mıdır

arifselim
Eğer bu akıntının namazdan önce veya namaz esnasında geldiğini biliyorsan bu namazını yeniden kılman gerekir. Ama namaz esnasında bir şey aktığını bilmiyorsan kaza etmen gerekmez.


namazdan sonra abdestin bozulduğunu anlamak, namaz kıldıktan sonra abdestin bozulduğunu fark etmek, namaz kıldıktan sonra elimin kanadığını görmek

Bu kategoride yer alan Clash Royale Adlı Oyunu Oynamak Günah Mıdır ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Öğle namazımı kıldıktan sonra bi yerimin kanamış olduğunu farkettim abdestim dolayısıyla namazım boz Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.