Anasayfa
3 Haziran 2021, 16:28
Sohbet
Yönetici

Evde Hanımına Yardım Eden Erkeklere Müjdeler

Evde Hanımına Yardım Eden Erkeklere Müjdeler

hande82
Sofuzade Seyyid Hasan Hulusi Efendi, Mecma’ul Adab isimli eserinde kocanın karısına karşı davranışlarında uyması gereken adabı anlatırken şu noktaya da dikkat çeker: "Erkek, ev işlerinde hanımına yardım etmelidir.Nitekim bir hadis-i şerifte:"Bir kimsenin karısına evde yardım etmesi ALLAH’ın gazabını kaldırır.Hayırlarını ve derecesini artırır.Evinde hizmet görüp, bundan utanmayan kimsenin adı şehitler defterine kaydedilir.Gece ve gündüz Cenab-ı Hak ona şehit sevabı ihsan eder.Her bir adımı başına bir hac bir umre sevabı verilir ve vücudunda bulunan tüylerin sayısınca cennette ona bir şehir ihsan olunur." buyulur. Efendimiz(sav) diğer bir hadislede ev işlerinde karısına yardım edenlere ALLAH Teala’nın peygamberlerden Eyüp(a.s),Davut(a.s), Yakup(a.s) ve İsa (a.s) sevapları kadar sevap ihsan edeceği haber verir."(Camiu’s-Sagır, Mefatih-ül- Cinan)
Bütün beylerin dikkatine …;)

Okudunuz mu?  Hasta ziyaretine gittiğinizde hediye/ikram olarak ne götürürsünüz?

Cevap: Evde Hanımına Yardım Eden Erkeklere Müjdeler

^^SiNeM^^
< "Erkek, ev işlerinde hanımına yardım etmelidir.Nitekim bir hadis-i şerifte:"Bir kimsenin karısına evde yardım etmesi ALLAH’ın gazabını kaldırır.Hayırlarını ve derecesini artırır.Evinde hizmet görüp, bundan utanmayan kimsenin adı şehitler defterine kaydedilir.Gece ve gündüz Cenab-ı Hak ona şehit sevabı ihsan eder.Her bir adımı başına bir hac bir umre sevabı verilir ve vücudunda bulunan tüylerin sayısınca cennette ona bir şehir ihsan olunur." >
çok güzel bir paylaşım kardeşim:)sağolasın

Okudunuz mu?  Rabbin sana küser mi?

Yanıt: Evde Hanımına Yardım Eden Erkeklere Müjdeler

DZALBAY
Bilgilendirin şu erkekleri kızlar…;) İş size düşüyor.

Gerçekten yararlı bir paylaşım.Allah cc razı olsun.


Soru: Evde Hanımına Yardım Eden Erkeklere Müjdeler

öznur-elanur
Allah eşimden bin kere razı olsun.mutfakta salatamı hiç yapmadı ama eli hep bişeyleri derler toplar.malum 2 çocuk ve çocuktan zor bakımı olan alzaymır hastası kayınvalidem var.ben onlarla uğraşırken oda desdek oluyor bana hep…Allah razı olsun paylaşım için.

Okudunuz mu?  Çok zor durumdayım imani vesveseler

hande82
olsun salatayı da yapmayı versin artık 🙂 Allah c.c cümlemizden razı olsun bütün beylere merhamet versin 🙂


Kayıtsız Üye
Naklettiğiniz söz hadis değildir. Ali bin Ebi talib radıyAllahu anh üzerinden özellikle Şia kaynaklarında tekrarlanan aslı ilim ölçüleri ile ispat edilememiş sözlerdendir. Nurettin Yıldız.

Okudunuz mu?  Ahiretin Çöpçüleri : Kul hakkı yiyenler

< ‘Erkek ev işlerinde hanımına yardım etmelidir’ hadisi sahih midir?

Erkek, ev işlerinde hanımına yardım etmelidir. Nitekim bir hadis-i şerifte: ‘Bir kimsenin, karısına evde yardım etmesi Allah’ın gazabını kaldırır. Hayırlarını ve derecesini arttırır. Evinde hizmet görüp, bundan utanmayan kimsenin adı şehitler defterine kaydedilir. Gece ve gündüz Cenab-ı Hak ona şehit sevabı ihsan eder. Her bir adımı başına bir hac ve bir umre sevabı verilir ve vücudunda bulunan tüylerin sayısınca cennette ona bir şehir ihsan olunur’ buyruluyor. Efendimiz sallAllahu aleyhi ve sellem, diğer bir hadisle de ev işlerinde karısına yardım edenlere Allah Teala’nın peygamberlerden Eyüp aleyhisselam, Davut aleyhisselam, Yakup aleyhisselam ve İsa aleyhisselamın sevapları kadar sevap ihsan edeceğini haber verir. (Camiu’s-Sağir, Mefatih-ül-Cinan) Değerli hocam bu hadisler sahih midir? Camiu’s Sağir’de nerede geçmektedir?

Okudunuz mu?  İlkokul Mezunu Ama Vestelin Patronu

Naklettiğiniz söz hadis değildir. Ali bin Ebi talib radıyAllahu anh üzerinden özellikle Şia kaynaklarında tekrarlanan aslı ilim ölçüleri ile ispat edilememiş sözlerdendir. >


imam
Kişinin hanımına yardım etmesini teşvik ediniz ama hadis uydurmaya gerek yoktur.


Kayıtsız Üye
Eslerin birbirlerine yardim etmesi tabiki gurur verici birsey.Tek esler değil bütün insanlar birbirine yardim ederse bu Dunya yasanir.Vahsi Hayvanlar bile birbirlerine yardim etmelerini gormek bile mutlu edici.Yapici olalim.Kirici degil.Saygilar.

Okudunuz mu?  Kıyamet ve kıyamet gününde kafirlerin halleri

egitim44
Erkek olan zaten hanımına yardım eder.


erkeğin hanımına yardım etmesi, erkeğin kadına yardım etmesi

Bu kategoride yer alan Tevessül ve İstiğase başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evde Hanımına Yardım Eden Erkeklere Müjdeler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.