Anasayfa
8 Mayıs 2021, 7:13
sizden02
Abone

Ayetel Kürsi okuyunca Güvende Miyim?

Ayetel Kürsi okuyunca Güvende Miyim?

Sinefil17
Merhabalar arkadaşlar:

Din Kültürü öğretmenimiz evden çıkardan Ayet’el Kürsi okumamızı söyledi. Hatta bunun hakkında birkaç hikaye de anlattı. Ondan sonra hep okuyorum ben de. Sizlere de sorma gereği duydum, bizi koruyor mu gerçekten?


Cevap: Ayetel Kürsi okuyunca Güvende Miyim?

Abdullatif
Bu konuyla ilgili hadis:
Peygamber Efendimiz(a.s.m) Ebu Hureyre’ye şu tavsiyede bulunmuştur:

"Yatağına girdiğinde Ayete’l-Kürsi’yi oku, Allah tarafından senin için (sabaha kadar)sürekli yanında kalan bir koruma verilir ve sabaha kadar şeytan sana yaklaşmaz.”

(Buharî, Fezailu’l-Kur’an, 10)

Ayrıca evden çıkarken şu duayı muhakkak okuyorum.Sıkıntılı durumlarda da ve emin ol işe yarıyor:)
Bismillah tevekkeltü alellah, Allahümme inni euzü en udille ev udalle ev ezille ev üzelle ev ezlime evüzleme ev echele ev yüchele aleyye.amin.


Yanıt: Ayetel Kürsi okuyunca Güvende Miyim?

mumsema
< Merhabalar arkadaşlar:

Okudunuz mu?  Namazda Dua Sıralaması

Din Kültürü öğretmenimiz evden çıkardan Ayet’el Kürsi okumamızı söyledi. Hatta bunun hakkında birkaç hikaye de anlattı. Ondan sonra hep okuyorum ben de. Sizlere de sorma gereği duydum, bizi koruyor mu gerçekten? >

Merhaba Kardeş hoşgeldin.
Ayetel Kürsiyi kim okursa Allah’ın koruması altına girer.
Öğretmenin doğru söylemiştir.
_____________________
Ayetel Kürsi, Bakara sûresinin iki yüz elli beşinci âyetine denir. Âyet, bu ismi, içinde geçen "kürsî" kelimesinden almıştır. Âyet, Allah’ı tanıtmakta ve Allah’ın ism-i azamını (en yüce ismini) içermektedir (Dârimî; Fedâilü’l-Kur’ân, 14). Kur’ân’ın en yüce âyetidir. Peygamberimiz (a.s.) özellikle farz namazların arkasından, akşam, sabah ve yatağa yatınca bu âyetin okunmasını tavsiye etmiştir (Tirmizî, Fedâilü’l-Kur’ân, 2, V, 158; Dârimî, Fedâilü’l-Kur’ân, 14). (İ.K.)
____________________

Okudunuz mu?  Çok çirkinim erkek

Hadisno: 2878: Ebu Hureyre ra’dan rivayete göre, Rasulullah (sav) şöyle buyurdu: "Her şeyin bir zirvesi vardır. Kur’anın zirvesi ve doruğu da Bakara Suresi’dir. Bu surede bir ayet vardır ki Kur’an ayetlerinin efendisidir. O ayet Ayetel kürsi’dir. (Tirmizinin kendisi rivayet etmiştir.

Okudunuz mu?  Ayn Ve Ha Harfleri İnce mi,Kalın mı?

2880 nolu Hadis:
Ebu Eyyub El ENSARİ’Nin bir hurma deposu vardı. Cin ve şeytan türü birileri gelir o depodan hurma alırdı. Ebu EYYUB durumu Peygamber (SAV)’ bildirince Rasulullah şöyle buyurdu: "Git onu tekrar gördüğnde: "Bismillah Peygambere icabet et" de buyurdu. Sonra Ebu Eyyub onu yakaladı bir daha gelmeyeceğine söz verince bıraktı. Sonra Peygamber (sav) geldi. Resulullah: "Esirin ne yaptı?" diye sordu. Ebu Eyyub: "Bir daha dönmeyeceğine yemin etti" dedi. Rasulullah (saV), "Yalan söyledi, o yalan söylemeye alışıktır." Dedi. Ebu Eyyub o kişiyi bir daha yakaladı tekrar gelmeyeceğine yemin edince tekrar serbest bıraktı. Rasulullah (Sav), o gelince: "Esirin ne yaptı? diye sordu. Ebu Eyyub: "Bir daha dönmemeye ikinci defa yemin etti." Dedi. Rasulullah Sav de "O yalan söylemeye alışıktır" buyurdu. Üçünçü defa yakalayınca "bu sefer seni Rasulullah’a götürmeden bırakmayacağım" dedi. Bunun üzerine o kimse dedi ki "sana bir şey öğreteceğim:
"Ayetel kürsi’yi evinde oku, ne şeytan ne de bir başkası sana yaklaşamaz." Ebu Eyyub Peygamber (sav)’e geldi. Rasululah Sav yine: "Esirin ne yaptı?" diye sordu. Ebu Eyyub (ra) olup biteni haber verdi. Bunun üzerine Rasulullah Sav) "O doğru söylemiş fakat aslında o kendisi yalancıdır." buyurdu. (Müsned: 22488)

Okudunuz mu?  Sigara içmemeye yemin eden ve dayanamayan ne yapmalıdır?

Soru: Ayetel Kürsi okuyunca Güvende Miyim?

Sinefil17
Hoş bulduk arkadaşım. Yardımlarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim 🙂 ‘Abdullatif’ arkadaşımın verdiği duayı da artık sabahları evden çıkarken okumayı ihmal etmeyeceğim ve ‘mumsema’ arkadaşım çok teşekkür aydınlatıcı hikayen için. Artık sokaklar güvenli olmadığı için korkuyorum bir gün bir şey olacak diye Allah’ım beni koruyacak inşAllah 🙂

Okudunuz mu?  Yöneticileri fakir olan milletler zengin olur;Yöneticileri zenginleşen milletler fakir olur

gül:)
Allah razı olsun Abdullatif abiciğim Mumsema hocam
Abdullatif abi ninem hep derdi sağına bir kere soluna bir kere kuzey ve doğuyada birer kere oku ayetel kürsiyi seninle beraber 7 ev sağdan 7 ev soldan 7 ev kuzey ve doğudan meleklerce korunuyor diye onu hatırladım Rabbim razı olsun

Okudunuz mu?  Tekbir almak elleri kaldırmak

^^SiNeM^^
< Artık sokaklar güvenli olmadığı için korkuyorum bir gün bir şey olacak diye Allah’ım beni koruyacak inşAllah >
inşaAllah…:):)


mumsema
TIKLA: forumduasi.com/showthread.php?p=446198#post446198Ayet-el Kürsi cinlerin şerrinden korunmak için büyük bir kaledir.

< ‘mumsema’ arkadaşım çok teşekkür aydınlatıcı hikayen için. >
Kardeşim hikaye ama Bu Hadisi Şeriftir diğer hikayelere benzemez.:)
Çünkü Bu Allah Elçisi Muhammed (sav)’in mubarek sözüdür.
Allah cc seni bütün kötülüklerden korusun.amin


Sinefil17
< Kardeşim hikaye ama Bu Hadisi Şeriftir diğer hikayelere benzemez.:)
Çünkü Bu Allah Elçisi Muhammed (sav)’in mubarek sözüdür.

Allah cc seni bütün kötülüklerden korusun.amin >

Allah hepimizi korusun arkadaşım. Amin..

Okudunuz mu?  Tarikata Nasıl Girilir?

mustafaocak61
Peygamberimiz (S.A.V) buyuruyor ki:

Muhammed b. İsâ’dan nakledildiğine göre İbnü’l-Aska’ şöyle der:

"Adamın biri Hz. Peygamber’e gelip Kur’an’ın en faziletli ayeti hangisidir?’ diye sordu. Resulullah (s.a.s.) şöyle buyurdu: Âllah’u Lâilâhe illâ huve’l-Hayyu’l-Kayyûm… ” (Müslim Müsafirîn 258; Ebû Dâvûd el-Huruf ve’l-Kiraa 35; İbn Hanbel V 142). Başka bir hadiste de: "Kur’an’ın en faziletli ayeti Bakara suresindeki Âyetü’l-Kürsi’dir. Bu ayet bir evde okunduğu zaman Şeytan oradan uzaklaşır. ” (Tirmizî Fedâilü’l-Kur’an 2)

Okudunuz mu?  Şafii Mezhebine göre guslün farzı nasıl alınır?

Resulullah (s.a.s.) bir defa Ka’b oğlu Ubey’e ezberinde olan ayetlerden hangisinin daha yüce olduğunu sormuş " ve Resulu daha iyi bilir” cevabını alınca soruyu tekrar etmiş bunun üzerine Ubey bildiği en yüce ayetin "u lâ ilâhe illâhüve’l-Hayyu’l-Kayyûm” olduğunu söylemiştir. Resulullah (s.a.s.) aldığı cevaptan memnun olarak Ubey’in göğsüne vurarak Ey Ebû Münzir! İlim sana kutlu olsun. ” buyurmuştur. (Ebû Dâvûd Vitir17) Ayrıca Hz. Peygamber (s.a.s.) "Âyetü’l-Kürsî Kur’ân âyetlerinin şahıdır” buyurmuştur. (Tirmizî Fedâilü’l-Kur’an 2)

Bu ayet-i kerîmede Cenâb-ı ‘ın yüceliği sıfatları kâinatta meydana gelen büyük olayların tamamen onun iradesi doğrultusunda vukû bulduğu onun isteği ve izni olmadan hiç bir kimsenin başkasına şefaat edemeyeceği O’nun kürsüsü göklerde ve yerdekilerin ona ait olduğu hakkında bilgi verilmektedir. Meâli şöyledir:

Okudunuz mu?  Kefaret orucu sevap mıdır?

"(İbadete en lâyık olandır) Ondan başka ilâh yoktur. Diridir (ezeli ve ebedîdir) Kayyumdur (yaratıkların bütün işlerini düzenleyicidir. Yaratmada rızık vermede mahlûkâtın yegane sahip ve hâkimi olup her şey onun sayesinde ayakla durur) Onu ne bir uyuklama alır ne de uyku. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi onundur. O’nun izni olmaksızın yanında kim şefaat edebilir? O (bütün yaratılmışların) önlerindekini (dünyadaki bütün yaptıklarını açıklaytp gizlediklerini) arkalarındakini (Ahirette olacak Şeyi) bilir. Onun ilminden kendisinin dilediğinden başka hiçbir şeyi kavrayamazlar. O’nun kürsüsü (ilmi) gökleri ve yeri kuşatmıştır. Ve onların (göklerin ve yerin) korunması O’na ağır gelmez. O çok yüce çok büyüktür. "

Okudunuz mu?  Öbür dünyada gözüm kör olsun diye yemin etse ve yapmasa ne olur?

Ecrinim
Allah c.c. razı olsun konu paylaşımı için kardeşim


ayetel kürsi okuyunca ne olur, ayetel kürsi ile ilgili hikayeler, ayetel kursi

Bu kategoride yer alan Evli bir kadın, bakıma muhtaç annesini yanına alma hakkı var mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ayetel Kürsi okuyunca Güvende Miyim? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.