Anasayfa
8 Mayıs 2021, 7:13
sizden02
Abone

Sevdiğim kız başkasıyla evlendi oda beni çok istiyordu ama kader buna müsade etmedi

Sevdiğim kız başkasıyla evlendi oda beni çok istiyordu ama kader buna müsade etmedi

midnitexpress
sonra veya cennete–tabi oraya girebilirsek–birlikte olabilirmiyim


Cevap: sevdigim kiz baskasiyla evlendi oda beni çok istiyordu ama kader buna musade etmedi onunla old

Hoca
< sevdigim kiz baskasiyla evlendi oda beni çok istiyordu ama kader buna musade etmedi onunla oldukten >
Evlenen kız cenette Kocasına aittir.


Yanıt: sevdigim kiz baskasiyla evlendi oda beni çok istiyordu ama kader buna musade etmedi onunla old

midnitexpress
bu dediginiz nerede yaziyor veya kim soylemis?


Soru: sevdigim kiz baskasiyla evlendi oda beni çok istiyordu ama kader buna musade etmedi onunla old

Hoca
< bu dediginiz nerede yaziyor veya kim soylemis? >
Kardeş hadis olarak okudum.
Bir kadın, kocasıda kendiside cennete girerlerse kocasının hakkıdır.
İki evli ise kadının tercihine bırakılır.
Kaynağını bulduğumda eklerim inşalah.

Okudunuz mu?  Haram Yedim Ne Yapmalıyım

< Asrımızın büyük İslâm âlimi Bediüzzaman Hazretlerine göre, kadınla erkeğin arasında dünyada nikâh ile kurulan şiddetli münasebet ve bağlılık yalnızca dünya hayatının ihtiyaçları ve gerekçeleri için değildir. Kadınla erkek nikâhla kurdukları dünya birlikteliği ile ebedî hayatta ve Cennette de birlikte olabilecek bir beraberliğin temelini atmış oluyorlar. >


Abdullatif
< Evlenen kız cenette Kocasına aittir. >

Hocam siz net olarak belirtmişsiniz gerçi,
belki bu yazınında faydası olur diye düşünüyorum, kardeş’İn sorduğu sorunun tersten sorulmuşuna cevap verilmiş. Soru kısaca şöyle,
"Sevmediği bir insanla evlenen biri eşi ve kendisi cennetlikse, cennette yine birliktemi olacaklar?"

Bu dünyada evlenen eşler ahirette cennete gidelerse orada da birlikte evleneceklerdir. Bu dünyada ki o sevmemezlik hisleri ahirette sevmeye inkılab edecek ve kötü duygular yerini güzel duygulara bırakacaktır.

Okudunuz mu?  Kıbleye dönük gusül abtesti alma

– Dünyada iken başından birkaç nikah geçen bir hanım Cennette bu beylerinden hangisiyle birlikte olacak?

– Efendim, önce Cennetin özelliğini hiç unutmamak gerekir. Bu özellik unutulursa bir çok sorunun cevabı da verilemez. O özellik şudur:

Cennet eksiksiz mutlululuk yeridir. Cennete giren insan artık orada mutluluğunu gölgeleyecek en küçük şeyle karşılaşmayacaktır. Tam aksine, kendisini ne mutlu edecekse onların hepsine de orada hem de istediği şekilde kavuşacak, mahrumiyet asla söz konusu olmayacaktır.

Bu temel ölçüden hareketle denebilir ki, hangi kocasıyla mutlu olacaksa, Cennette onunla olacaktır. Diğer bir ifadeyle dünyada hangi kocası kendisini memnun etmiş, mutlu kılmışsa Cennette de onunla olmayı tercih edecek; dünyadaki mutluluğuna ahirette daha da ileri safhada mutluluk katacaktır. Çünkü sevmediği, memnun olmadığı kimseyle birlikte olmak mutluluk yeri olan Cennette söz konusu olmayacaktır. Öyle ise sevenler Cennette de sevdikleriyle birlikte olacaklar, dünyadaki fani mutluluklarını Cennette ebedi mutluluğa çevireceklerdir. Bu konuda farklı manalara geldiği sanılan hadislerin verdiği özet hüküm budur.

Okudunuz mu?  Psikolojim bozuldu ölmek istiyorum

Nitekim halk dilinde ata sözü halinde söylenen meşhur hadis de bunu ifade etmektedir:

– Kişi sevdiğiyle beraberdir!

Ne yazık ki dünya öyle her arzuyu yerine getirmeye müsait bir mekan değildir. İnsan bütün isteklerine rağmen dünyada sevdiğiyle beraber olmayabiliyor. Şu kesin ki, dünyada beraber olamasa da ahirette olacaktır.

Hatta içine hapsettiği aşkının icabını burada yaşayamayarak gidenler, orada sevdiklerine kavuşacaklardır.

Buraya şöyle bir nükte de ilave edebiliriz.

Madem kişi sevdiğiyle beraber olacaktır ahirette. Aman dikkat! Cennetlikleri sevin ki Cennette beraber olasınız. Allah korusun, Cehennemlikleri severseniz bu defa da sevdiğinizle birlikte olmak için Cehenneme girmek hiç de ihtimal dışı değildir. – Olur mu öyle şey demeyin? Olabilir. Sevginin gözü kördür derler. Kişi, kalkar Allahın sevmediğini sever. Onun gideceği yere de gider. Çünkü kişi sevdiğiyle beraberdir.

Okudunuz mu?  Günlük Allah Zikri

Öyle ise Allahın sevdiklerini sevin ki, onunla birlikte olasınız ahirette. Bir yersiz sevgi kurbanı, hissine mağlup duygu insanı haline gelmeyesiniz.

Burada hatırlanmasına ihtiyaç olan mühim bir başka husus ta şudur.

Maneviyat büyükleri diyorlar ki:

– Sakın dünyadaki evliliğinizde sevginizi kısa zamanda yok olacak suret ve dış güzelliğine bağlamayasınız. Tezden yok olacak olan yüz güzelliğini yegane sevgi sebebi saymayın. Çünkü bu dış güzellik kısa zamanda yok olur, sevmenizi gerektiren şey de yok olacağından aranızda sevgi sebebi kalmamış sayılır. Bu anlayış aileyi kısa zamanda sevgisiz bırakır. Halbuki sevgiyi kısa zamanda yok olacak dış güzelliğe değil de yaşlandıkça daha da artacak olan iman, ahlak, ihlas ve sadakat gibi güzel vasıflar üzerine inşa etme halinde, ailenin geleceği garanti altına alınır. Aradığı sevgi sebebinin ömür boyu sürdüğünü gören taraflar, aile bağını bir ömür boyu zayıflatmadan sürdürürler. Çünkü dindarlıktan kaynaklanan güzel ahlak, hanımla beyi cennette de birlikte kılar, dünyadan sonra ebedi hayatta da birlikte olmalarını sağlar, sevgilerini sanki ebedileştirmiş olurlar böylece. Bu yüzden de ebedi hayat arkadaşını kırmamaya, incitmemeye burada daha çok dikkat ederler.

Okudunuz mu?  Mastürbasyon İlleti, Lütfen Sonuna Kadar Okuyun. Benim Sorunum Başka.

Bu hususta şu nokta hatırdan hiç çıkarılmamalıdır:

– Cennette birlikte olacak hanımla bey, dünyadaki zaafların sahibi hanımla beyin aynısı olmayacaktır. İkisi de ayetin tabiriyle (tathir) olmuş, yani her türlü maddi manevi kirlerden kusur ve çirkinliklerden tümüyle temizlenmiş olarak Cennette birlikte olacaklardır. Hatta hayallerinde olan hanım ve bey nasıl idiyse, ikisi de aynen öyle duruma çıkacaklar, birbirlerini mutlu edecek cennet genciyle Cennet hurisi görüntüsüne gireceklerdir. Dünyada var olan bazı sevgiyi gölgeleyici görüntülerden de tümüyle arınmış halde buluşacaklardır Cennette..

Okudunuz mu?  Annem tasarruf edicem diye şifonu çekmiyor

Böylece beyin dünyadaki hanımı her manasıyla hayran kalacağı bir Cennet hurisi haline geleceği gibi, hanımın dünyadaki beyi de her manada hayran kalacağı bir Cennet genci haline gelecek; dünyadaki gölgeli mutluluklarını Cennette gölgesiz şekilde daha ileri safhada yaşama imkanı bulacaklardır.

Bu sebeple dünyadaki sevgilerini yalnız gençlik devresine ait geçici dış güzelliğe bağlamamalılar. Yaşlandıkça gelişen, Cennette ebedi hayat arkadaşlığını kazandıracak olan iman ve ahlak güzelliğine kilitlenmeliler ki, aile sevgisi ömür boyu sürmekle almasın, ebedi hayat arkadaşlığına dönüşme özellik ve güzelliği kazansın..

Okudunuz mu?  Salavat nasıl getirilir ? örnek bir salavat yazar mısınız?

Ahmed ŞAHİN
Selam ve dua ile…
SİE


aynelin
çok aciklayici bir dille yaziyorsunuz .Allah razı olsun hepinizde.peki bir soru sormak istedim bu konu hakkinda.bi kadin esinden görülebilecek zulumleri cektikten sonra yine kocasinami aittir?kadin artik istemiyorsa esini o sekilde öldüyse.bide erkekler istedigi kadar huri secme hakki varsa,kadinin böyle bir hakki varmi.gecen gün esimle tartistik bu konuda esimmin düsüncesi..Allah hiç cennetinde haram isletirmi diyor.bende dedim ama sen istedigin kadar secebiliyorsun demek kadindada olabilir dedim.esim de diyorki bize peygamber efendimizden kaldi çok evlilik bu yüzden bize haram değil diyor.cennette bildigim kadariyla haram falan yok bende inatlasmadim daha fazla.esimle.size danismak istedim


midnitexpress
oraya giden dunyalik yuzuyle orada meydana gelecekmidir yoksa yuzleri sürekli degisecekmidir? oyleyse dunyada evli olanlarin bir birlerini ruhen sevgileri sartinda bir arada kalmayi isteyebilirler

Okudunuz mu?  Gusül alırken bir yerimi yıkadımmı yıkamadımmı diye düşünüyorum

Abdullatif
< Allah razı olsun hepinizde.peki bir soru sormak istedim bu konu hakkinda.bi kadin esinden görülebilecek zulumleri cektikten sonra yine kocasinami aittir?kadin artik istemiyorsa esini o sekilde öldüyse.bide erkekler istedigi kadar huri secme hakki varsa,kadinin böyle bir hakki varmi.gecen gün esimle tartistik bu konuda esimmin düsüncesi..Allah hiç cennetinde haram isletirmi diyor.bende dedim ama sen istedigin kadar secebiliyorsun demek kadindada olabilir dedim.esim de diyorki bize peygamber efendimizden kaldi çok evlilik bu yüzden bize haram değil diyor.cennette bildigim kadariyla haram falan yok bende inatlasmadim daha fazla.esimle.size danismak istedim >
Aynelin kardeşim, birincisi eğer her iki eşe de Rahman cenneti nasip eder ise zaten o eşlerin birbirlerinde beğenmediği hasletler orada olmayacak ve eşler birbirlerini çok sevecekler.Huri ve gılman meselesine gelince, onlar cennet ehline hizmet için yartılmışlardır ne kadar naif zarif ve çekici olsalarda cennet ehli erkek ve kadınlarıdan üstün olmaları söz konusu değil nitekim,

Okudunuz mu?  Kabe'nin etrafında tavaf etmenin anlamı nedir?

Ümmü Seleme, Peygamber (s.a.s)’e bir gün "Ya Rasûlüllah! dünyada ki kadınları mı, yoksa Cennetteki hûrîler mi daha iyidir?" diye sorar. Rasûlüllah (s.a.s); "Dünyadaki kadınların üstünlüğü, yüzün astara üstünlüğü gibidir" diye cevap verir. Ümmü Seleme; "Niçin" deyince O, şöyle cevap verir; "Dünyadaki kadınlar namaz kıldıkları, oruç tuttukları ve birçok ibadetlerde bulundukları için" (Tabarânî’den naklen; Mevdûdî, Tefhîmü’l-Kur’ân Terc., VI. 81).

Bu noktada ne cennet ehli erkekler için huriler, ne de cennet ehli kadınlar için gılmanlar kendi eşlerine nazaran çokta çekicilik arzetmeyecek anlaşılan.Herşeyin en iyisini Allah bilir.

< oraya giden dunyalik yuzuyle orada meydana gelecekmidir yoksa yuzleri sürekli degisecekmidir? oyleyse dunyada evli olanlarin bir birlerini ruhen sevgileri sartinda bir arada kalmayi isteyebilirler >
midniteexpress şu linke bir göz atmanda fayda olabilir..
tıkla : forumduasi.com/itikat-iman-soru-ve-cevaplari/47170-cennette-insana-guzel-bir-beden-giydirilmesi-cennet-hayati-sikintisiz-olmasi.html

Okudunuz mu?  Çalınan şeyler için okunacak dua

aynelin
Allah razı olsun abdulatif abim.cok güzel aciklamali bir dille anlatiyorsunuz.sizin verdiginiz yorumlarinzi da çok begeniyorum.delillerle kanitlarla cevapliyorsunuz


sevdiğim kız evlendi, sevdiğin kızın başkasıyla evlenmesi, sevdiğim kız başkasıyla evlendi

Bu kategoride yer alan Salavat çekerken yada peygamperimizin adını anarken illede elimizi sol gögögsümüzün üzerine koymamız başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sevdiğim kız başkasıyla evlendi oda beni çok istiyordu ama kader buna müsade etmedi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.