Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:33
sizden08
Abone

Sevdiğim Kız Başkasıyla Evlendi

Sevdiğim Kız Başkasıyla Evlendi

loser
Platonik olarak sevdiğim ama açılamadığım kız yıllar sonra başka birisi ile evlendi. Onu hep sevmiştim. Sadece onu sevmiştim. Evlendiğini bugün farkettim. Bu zamana kadar başka kızlarla asla ilgilenmedim. Artık evlenmek de istemiyorum. Kendimi tatmin etmek için kendi kendime "hayırlısı demek buydu" diyorum ama kendimi kandırdığımı farkındayım. Çünkü hayat artık benim için bitti. Bütün hayallerim sona erdi. Tek suçlusu tabiki de benim.
Ne yapacağım arkadaşlar? Ahirette onunla evlenme ihtimalim var mı? Her yeri felçli olsa, ömür boyu onunla ilişkiye girmeyecek olsam da onunla evlenirdim. Karar verdim. Bekar olarak ölmek istiyorum. Evlenirsem boşa evlenmiş olacağım. Çünkü eşimi seveceğimi düşünmüyorum.


Cevap: Sevdiğim Kız Başkasıyla Evlendi

yasemin
İnsanları sevin ama putlaştırırcasına tapmayın. Sevebilirsin muhakkak ama hayatını bir insana bağlamak neden ? Hayatım bitti demek ,büyük bir cümle , etrafına bak ne insanlar var , annesi ölen cocuk hayata devam ediyor , yada evlat kaybeden anne , bu cümleyi kullanırken dikkat etmek lazım .. 🙂 Ahiret hayatını bilemem ne olcağını ama şunu söylim sana , hayırlısı diye kendimi kandırıyorum yazmışsın aslında esas nokta orda gizli işte . Hayırlısı böyleymiş ki , Mevlam yollarını hiç birleştirmemiş , daha farklı birşeyle sınanacaktın blkide beraber olmuş olsaydınız , bunu bilebilirmisin ? Hakkında hayırlısını isteyerek yola devam et , nasipten öte köy yok , nefes aldığın sürece hayat devam eder 🙂 Bir kulun sevgisi için ölmeye gerek yok ,Allah(c.c) için birşeyler yap. O senin yolunu çizer vekilin olur , yardım eder .


Cevap: Sevdiğim Kız Başkasıyla Evlendi

loser
< İnsanları sevin ama putlaştırırcasına tapmayın. Sevebilirsin muhakkak ama hayatını bir insana bağlamak neden ? Hayatım bitti demek ,büyük bir cümle , etrafına bak ne insanlar var , annesi ölen cocuk hayata devam ediyor , yada evlat kaybeden anne , bu cümleyi kullanırken dikkat etmek lazım .. 🙂 Ahiret hayatını bilemem ne olcağını ama şunu söylim sana , hayırlısı diye kendimi kandırıyorum yazmışsın aslında esas nokta orda gizli işte . Hayırlısı böyleymiş ki , Mevlam yollarını hiç birleştirmemiş , daha farklı birşeyle sınanacaktın blkide beraber olmuş olsaydınız , bunu bilebilirmisin ? Hakkında hayırlısını isteyerek yola devam et , nasipten öte köy yok , nefes aldığın sürece hayat devam eder 🙂 Bir kulun sevgisi için ölmeye gerek yok ,Allah(c.c) için birşeyler yap. O senin yolunu çizer vekilin olur , yardım eder . >
Hayır, putlaştırmıyorum. Ama ben öyle her gördüğü kişiye aşık olan tipik insan modelinden değilim. Onunla evlenmiş olmam dünyada kendim hakkında yapacağım en hayırsız iş olsa bile bu kararımdan vazgeçmezdim. Ondan başka nasibim, kısmetim kimse hiçbir önemi yok. Çünkü o nasibi istemiyorum.
Ayrıca tüm ibadetlerimi yerine getiriyorum. Bu bir imtihan olsa bile imtihanın sonundaki ödül nedir? Daha hayırlı olan başka bir kız mı? İsterse en hayırlı kız olsun. Onu da istemiyorum. İnşALLAH tez vakitte ölür de kurtulurum bu iğrenç dünyadan…

Okudunuz mu?  İslamda müzik dinlemek caiz mi? Musiki caiz mi?

Cevap: Sevdiğim Kız Başkasıyla Evlendi

yasemin
İbadetlerini yerine getirdiğin gibi yaşamanıda dilerim tez zamanda 🙂 yaşasaydın o sonda yazdığın isyan dolu cümleyi kurmazdın 🙂 imtihanın ötesindeki ödülü sormuşsun ayeti kerime ile cevap vereym :
‘Olur ki, siz bir şeyden hoşlanmazsınız;
oysa o, hakkınızda hayırlıdır.
Olur ki, siz bir şeyi seversiniz;
ama o, sizin hakkınızda bir fenalıktır.
ALLAH bilir, siz bilmezsiniz.’ (Bakara-216)

Okudunuz mu?  Colada alkol varmıs dıyolar ne derece dogrudur? Eger alkol varsa tuttugumuz oruclar

Allah hakkında hayırlısını nasip eylesin


loser
Kafayı yiyeceğim arkadaşlar. Bu konuyu açalı 1,5 sene olmuş. Platonik olarak aşık olalı da tam 7 yıl oldu. Ama hala duyduğum sevgi azalmıyor. Gittikçe de artıyor. Bir türlü kurtulamıyorum şu acıdan. Uzun süredir resmini bile görmememe rağmen görüntüsü aklımdan çıkmıyor. Ayrıca herkesin yüzünü de çok kolay unutan biriyimdir. Nasıl işlemişse beynime her zaman aklıma geliyor. En çok da ahirette onunla evlenemeyecek olmam beni deli ediyor. En azından ahirette onunla olacağımı bilsem ölene kadar evlenmezdim. Şu anda bunları yazarken bile gözlerim doluyor. Birazdan duşa girip uzun uzun ağlamayı planlıyorum. Ne yapacam ben? Ölene kadar bu acıyı mı çekeceğim? Unutmam imkansız gibi gözüküyor. Tek iyi yanı ise o aklımdayken en ufak kadın/kız filan aklıma gelmiyor. Haram görüntülere bakmıyorum. Ne de ihtilam oluyorum. Başka birini de asla istemiyorum. Sürekli de kendi içime atıyorum. Bu zamana kadar kimseye söylemedim. Acaba ahirette o olmasa bile onun tıpatıp benzeri ile evlenmem ve onun gerçekten o olduğuna inandırılmam mümkün müdür?


Kayıtsız Üye
Kardes sen bu duyguyu isteyerek dileyerek yasamiyorsun bu asikar değil mi? E ozaman sana bu duyguyu veren Alllah obur dunyada sana hem gercek bir his hemde doğru bir hissi verecektir.Bak en carpici ornek Hz Nuh tur hikayesinin detayina kendin bak.Ogluyla arasina son dk sel giriyor ve helak olanlar arasina katiliyor.Hz Nuh dua edince bu durum için Allah diyorki o senin akraban değil artik diyorki o senin ehlinden degildir.Dusun o bir peygamber ve OGLU sonsuza kadar kaybedenlerden oldu.Allah peygamberine cennette bu aciyi yasattirmayacagina gore gerisini sen dusun.Bak acini yasayabilirsin ama soyle dusun bence bu sevgiyi muhabbeti Allah’a ve Resulune yapmaliyiz.Bunun yolunu arastirmak lazim.Bide Mustafa ulusoyun 2 tane kitabini oku.1.si Aynalar koridorunda ask 2.si evlilikler umutlar yalnizliklar.Bak bide Bediuzzamanin su sozleri var belki iste sana derman olur.
Aşk, şiddetli bir muhabbettir. Fâni mahbuplara müteveccih olduğu vakit, ya o aşk kendi sahibini daimî bir azap ve elemde bırakır. Veyahut o mecazî mahbup, o şiddetli muhabbetin fiyatına değmediği için, bâki bir mahbubu arattırır; aşk-ımecazî, aşk-ı hakikîye inkılâp eder.
Bide bu var

Okudunuz mu?  Lise öğrenciyim Cuma namazına gidemiyorum ne yapmam lazım

Güzel değil batmakla gâib olan bir mahbub. Çünkü, zevâle mahkûm, hakiki güzel olamaz; aşk-ı ebedî için yaratılan ve âyine-i Samed olan kalb ile sevilmez ve sevilmemeli…


sahin1994
Ben de senin gibiyim kardesh ayni sheyleri yashiyorum ama benimkisi biraz farkli seni gibi platonik ashik oldum bir yil önce ona olan dugularimi yazdim bana cevap yazmadi.Sonra duydum ki amcasiogluna verceklermish .Ish ciddiye binmish .Bunu duydukdan sonra çok kotu oldum.Icimden diyorum keshke bana bir shans verseydi en azindan ama cevap bile yazmadi.Ne yapacagimi bilmiyorum icimden diyprumki ondan iyi birisiyle rastlamiyacak bana sana bütün gelecek hayatimi ona baglamishdim evlilik hayayllerim vardi ama hepsi bir anda suya dushtu((

Okudunuz mu?  Abdestte Sırayı Şaşırmak

Kayıtsız Üye
Kadın dediğin istanbul gibi olmalı fetihi zor fatihi tek sizi seviyorum diyipte başka biriyle evleniyorsa sizle eğlenmiş demektir bu nedenle kendinize neden zarar veriyorsunuz bizde gelen ağırlanır giden ise uğurlanır boş koyun gitsin gittikten sonra bir önemi yok


Kayıtsız Üye
loser kardeşim unutabildin merak ettim kaç yıl geçmiş aradan. Keşke herkes senin gibi sevebilse. İnşAllah rabbim sana ahirette daha iyi birini nasip eder 😔


EL-MUCİB
Merhaba, karşı komşumuz biri vardı çok seviyordum fakat lise 3 teydim o da bizim okulun karşısında okuyor, sonra dedim lise bitsin bir yeri tuttur git istet dedim böyle yapayım çünkü ailemi düşünmem gerekti o kadar iyi değil durumumuz sonra lise sonda kızda beni seviyormuş meğer kızı babası evlendirdi bir anda gelişti herşey ama gerçekten çok seviyordum şimdiye kadar yüzüne bile 1 kez bakmışımdır , böyle şeylerde dinime önem veririm yapmam şimdiye kadar hiç bir kızın ahını almadım ne de elini tuttum ama bu farklıydı o kadar kişi sevdiğini belirtti ama hiç yüz vermedim çünkü kızlar duygusal kendinin kaptırmasın diye ve kimsede ölecek derecede seven olmadı yüz vermediğim için birde Allah’tan korktugum için kimseye yan gözle bakmadım sonra sevdiğim kişi evlendirildi ben şuan acı çekiyorum çok aşık oldum hiç birşeyi gözüm görmüyor ama artık olmaz evli oo çocugu olacakmış her gece her sabah sol yanım acıyor, acı çekiyorum kez baktı gözüme yüzüne fazla bakamıyorum sol yanım yanıyor olmuyor ve şimdiye kadar hep mantıklı hareket ettim hiç bir zaman aşk’a inanmazdım sadece sevmek vardır diyordum ama yok bu farklı elim kolum bağlandı napacagımı bilmiyorum ama tek bildigim bir şey var bu benim kaderimmiş. Kaderime razıyım fakat ona sevdiğimi söyleyemedim olmadı nasip degilmiş asıl konum. Eğer ikimizde cennetliksek öbür dünyada Allah bizi kavuştururmu ? birde Allah bilir tabiki ama ya ilerde kocası ölürse veya boşanırsa evlenmek günah mı ? o zaman ALLAH tarafından oluyor o zaman demi ? ( Onu bekleyeceğim….)

Okudunuz mu?  İslâmi İlimler Nelerdir?

Omer Faruk
Kardeşlerim,

Allah "Cenneti" tarif ederken hadsiz hudutsuz, biteviye nimetler olarak tanıtıyor. Eğer siz Allah’a layık bir hayat yaşarsanız cennette her dilediğinize kavuşacaksınız. Çünkü cennet öyle bir yer. ALlah’ın kudreti hadsiz ve sınırsızdır dilediğini sizin için yaratmaya kadirdir. Dolayısıyla, Allah’a, emrettiği ahlaka layık olarak hayatınızı tamamlayın dilediğinizi de Rabbinizin rahmetinden talep edin.

Hud Suresi, 108. ayet: Mutlu olanlar da, artık onlar cennettedirler. Rabbinin dilemesi dışında gökler ve yer sürüp gittikçe, orada süresiz kalacaklardır. (Bu) kesintisi olmayan bir ihsandır.

Kehf Suresi, 108. ayet: Onda ebedi olarak kalıcıdırlar, ondan ayrılmak istemezler.

Furkan Suresi, 16. ayet: "İçinde ebedi kalıcılar olarak, orada her istedikleri onlarındır; bu, Rabbinin üzerine aldığı, istenen bir vaaddir."

Allah’tan emin olun! Allah’a emanet olun.


loser
< loser kardeşim unutabildin merak ettim kaç yıl geçmiş aradan. Keşke herkes senin gibi sevebilse. İnşAllah rabbim sana ahirette daha iyi birini nasip eder >
Konuyu açalı 5 yıl olmuş ama hâlâ unutamadım. Tam 10 yıldır platonik olarak seviyorum 🙂 Bekâr ölmeyi planlıyorum. Zaten yaşım neredeyse 30 olacak. Ne kaldı ki geriye? 🙂

Okudunuz mu?  Gusül abdesti almak sevap mıdır?

Hevessiz
Bir şeyi kaybetmekle sahip olamamak farklı şeyler . Kaybetmenin acısı daha zordur. Aynı dertten muzdaribim loser ile. 7 yıl oldu evleneli şimdi 16 aylık oğlu var . Akıl vermeyi bırakın . Hayırlısı oymuş bunda da hayır varmış yok öyleymiş . Her işte hayır var ise kimseye yardım etmenin anlamı yok . O mantıkla bakarsak yardım etmeye çalıştığımız kişinin hakkında hayırlı olanı engellemiş oluruz dimi Sınanmadığınız acı üzerine akıl vermek ne kadar da kolay dimi . Kaybedilen şey sadece bir es mi . Kaybedilen şey bir aile bir evlat bir ahiret arkadaşı . Yaşım oldu 30 kusur hala aklımda unutur muyum bilmiyorum unutmak istiyor muyum onuda bilmiyorum . Bildiğim tek şey o güne kadar kendimi hep iyi şeylere mucizelere inanarak kandırmış olduğum . Hayat adil değil. Aynı şartlarda yaşamadığımız gibi aynı şartlarda da imtihan edilmiyoruz . Artık ne iyiliğe nede başka bir şeye hevesimde kalmadı inancımda . Şu dünyada ki kendi adıma kurduğum tek hayalimi kaybettim . Ne para da gözüm vardı ne mal mülk makam da .


misafir1
sevdiğin kimsenin başkasıyla evlendiğini düşünme, başkasının karısını sevdiğini düşün. bende sevdim, görüştük, sonra görüşmeyi sonlandırdık. sonrasında haberini aldım kanser olmuş, ameliyat olmuş sağlığına kavuşmuş inşaAllah tekrar etmez. demem o ki sevdim mevdim ayakları boş işler, eğer sevdiğin kimse hayatına devam edebiliyorsa kardasın demekdir. erkek ve kadın birbirlerine meyletmek birbirleriyle imtihan edilmek için yaratılmışlardır. yeryüzünde herkes erkeğinde kadının da kim olduklarını bilirler, sağlıklı olan tek ilişkinin evlilik olduğunu da bilirler. evlilik erkeğin ahdetmesi, kadının da akdetmesidir. ortada ahid yok, akit yok, sen neden bahsediyorsun. bela mısın insanların başına. havaya sevmekle triblere girmekle olmuyor o işler, hayat devam ediyor. herkesin hayatlarının yolunda gitmesi de herkesin karınadır. ağrına da gitse bunu böyle belleyip yoluna devam etmen gerek

Okudunuz mu?  Peygamberimiz'in şeytanla konuşması‏

Kayıtsız Üye
Yani kendine yalan söyle her şey güzel olacak çünkü olan hayırlısıdır de kafanı kuma sok yaşa diyon


misafir1
yok hayır tam tersine, meselelere bak ve bunlara göre pozisyon al diyorum. bunlar eğilip bükülmüyorlar ama bunlara göre uygun pozisyon alırsan artık bunlar tatlı oluyorlar çünkü gerçek ve anlamlı oluyorlar. yoklukların içindeki varlıklar, başarısızlardan sonraki başarılar, kaybedilenlerden sonraki kazanılanlar tatlı oluyor. öteki türlü elde ettiklerinin de kıymetini bilmiyorsun ki. bahsettiğin kimseyle evlenseydin çok mu mutlu olacağını zannediyorsun. aklında bir zamanı dondurmuşun devamlı orada yaşıyorsun. bunun akrabası var geçimi var huyu var suyu var, sarımsağa seninle evlenecem demişler altı ay kokmamış. şöyle biraz kafa dinle kafandakileri boşalt sonra hayırlısından gönlünce birini al. o zaman anlamlı olur. öteki türlü insan, aldığının da kıymetini bilmez veya alsada boşar. evli insanların yarısından fazlası ben bunu nereden aldım diyorlardır. dolayısıyla insanın neyi vaad ettiğini neyi kabul ettiğini bilip, helali haramı açık bir şekilde ayırıp belli ölçüler dahilinde yaşaması gerekir. gaz maz yok bende, hayatını yaradılış gayesi etrafında şekillendiren derli toplu bir hayat sürer ve varış yerine hazırlıklı gitmiş olur. bunu böyle yapmayanlarda rastgele yaşarlar. artık bu da insanların kendi tercihi. haramlardan uzak duran çirkinliklerden uzak durmuş olur ve temiz nezih bir hayat sürmüş olur. ne yaşadığını ne yapdığını bilir. insanlar neyi vaad ettiklerini neyi kabul ettiklerini bilirler dolayısıyla sarımsak örneğinde verdiğim gibi koktuydu kokmadıydı derdi olmaz ancak neyi istediğini neyi kabul ettiğini bilmeden rastgele yaşayarak sevsende fayda etmez. zaten sevgi gider vefa kalır kadını bir sene koynuna alsan doyarsın bumuymuş dersin dolayısıyla bu ölçülere riayet etmek baki kalır.

Okudunuz mu?  Aşk acısı çekmek günah mı yoksa sevap mı?

ebrucex
unutamadığınız insanlar için Allah’tan yardım dileyin dua edin bana onu unuttur daha hayırlılarını karşıma çıkar diye dua edin


Kayıtsız Üye
Allah kabul etmeyeceği şeyin duasını da ettirmezmiş derler. Eskiden güzel hoş olan her şey için herkes için dua ederdim. Sadece kendimi düşünüp kendime değil nefes alan her canlı için dua ederdim . Artık dua etmek bile gelmiyor içimden . Demek ki dilime bile gelmiyorsa hayatıma da gelmeyecek şeyler için kendimi kandırmanın anlamı yok


Kayıtsız Üye
Hayırlısından gönlüne birini almak nasıl oluyor. Siparişle mi oluyor bu seçebiliyor muyuz bunu seveceğim bunu sevmeyeceğim diye . Ama dediklerin de haklı olduğu yerler de var . Mesela artık ani yaşayıp geçiyorum. Eskisi gibi sabır et bunda da vardır bir hayır diye kendimi tabiri caizse oylamıyorum . Yaşadıkça da daha da batıyorum . Değişmek eskisi gibi olmak da gelmiyor içimden . Evet dediğin gibi belki onunla mutlu olmazdım bunu bilemem ama bundan sonra da mutlu olacağımın garantisi yok ki dediğine geleyim . Neyse ben artık büyüm . Çevrem de gördüğüm her çocuk her evlilik benim gönlümü dağlayacak . Bildiğim tek şey bu . Adil olmayan bir dünyada hayal kurarak bir şeyleri doğru yaşamaya çalışarak hata yaptım . En azından bundan sonra böyle düşüncelerim yok. Hoşuma giden neyse yapabiliyorsam yapıp takılıyorum . Zaten batmışım en azından bu sefer kendi elimle batıyorum.

Okudunuz mu?  Kumar'ın Hükmü nedir? Hangi şartlarda oynanan oyunlara kumar denir?

Kayıtsız Üye
loser isimli üye bu başlığı 2014 yılında açmış, 2016’da bir yorumunda ”Ben de evlendim full borçtayım” yazmış yani buna göre o yıl evlendiği anlaşılıyor ama 2019 yılında yazdığı bir yorumda da ” konuyu açalı 5 yıl olmuş ve hala unutamadım, bekar ölmeyi planlıyorum” demiş. Ortada bir tutarsızlık var. Ya birden fazla insan bu hesabı kullanıyor ya yazar evlenip boşanmış ya da ortada doğru olmayan bir durum var. Bu arada loser isimli üyenin yazdıklarına, yaşadıklarına inanıyorum. Sadece dikkatimi çektiği için söyleme gereği duydum. Bu yorumu görürse belki bir açıklama yapmak ister, son durumunu, iyi haberlerini duymak isterim.


Kayıtsız Üye
Benimki de karşılıksız sevgi ve uzun zamandır. Sevdiğim insan bir başkasıyla evlenirse buna nasıl katlanacağımı düşünüyorum. Yaşamayan bir insana göre bunlar komik şeylerdir ki size tavsiyem komik gelmesin. Zamanında ben de öyle düşünürdüm.Yıllarca sağlık problemleri ile uğraştım, çok zor durumlara düştüm bu yüzden ama çok şükür onlar beni yıkmadı. Ama bu durum yıktı beni, hala da kalkabilmiş değilim. İnsanın canını almadan öldürüyor, hem de her gün. Allah bu acıyı yaşatmasın kimseye. En kötüsü de seni önemsemeyen insanı böylesine sevmek. Bu benim öyle zoruma gidiyor ki anlatamam. Allahtan ve peygamberlerden gayrı hiç kimse böylesine sevgiyi hak etmiyor ve bunu uzun zamandır biliyor ve anlıyorum ve bu konuda çabalıyorum. Ama insan atamıyor kalbinden sevdiğini. Artık sevmek istemiyorum. Ama ne yapsan ne etsen yüreğinden, aklından çekip çıkaramıyor insan. Bunları asla ve asla şikayet etmek için yazmıyorum. Yorumları gördüm, ben de yazma ihtiyacı duydum. İnşAllah hepinizin sıkıntıları biter tez zamanda. Bu veya başka herhangi bir sıkıntıya sahip insanları görmek benim yüreğimi dağlıyor.

Okudunuz mu?  Bir insanın zaafını veya kötü bir özelliğini arkasından konuşmak günah mıdır?

loser
Hayır, evlenmedim arkadaşım. O yorumu ben de şimdi gördüm. şifrem çok basit bir şifreydi. Birisi dalga geçmek maksadıyla giriş yapıp yazmış olabilir. Son durumum ise artık tam anlamıyla unuttum o kızı. Kendi kendime düşündüm ve aptallık ettiğime karar verdim. Bir kişiye bu kadar uzun süre bağlanmak saçmalık. Ayrıca başka birine aşık oldum bile 🙂 O da beni seviyor ve virüs olayları biraz daha durgunlaşınca evlenmeyi düşünüyoruz. İyi günler dilerim.


sevdiğm başkasıylan evleniyordu, Aşık Olduğum Kız Evlendirildi, sevdiğim kız başkasıyla evlendi

Bu kategoride yer alan Tevbe ettikten sonra haram para giysi ve diğer mallar ne olacak? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sevdiğim Kız Başkasıyla Evlendi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.