Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:58
admin
Yönetici

Sevdiğim kızın ablası olduğu için sevdiğim kızı vermiyorlar kaçırsam olur mu?

Sevdiğim kızın ablası olduğu için sevdiğim kızı vermiyorlar kaçırsam olur mu?

Kayıtsız Üye
öncelikle selamun aleyküm benim sorum şu : Ben bir kızı seviyorum kızda beni seviyor ailem kızı istedi vereceklerını söyledıler ama 3 senedir bekliyorum. beklememizinde sebebi istediğim kızın bir ablası var onu evlendırmeden küçük kızı vermiyorlar bizde 3 senedir beklıyoruz.ve sonunda kaçmaya karar verdik sizce dinimizce bizim kaçmamızda bır sakınca varmı.bana kaçmaktan başka bir çare bırakmadılar.cevap vermenizi bekliyorum.

Okudunuz mu?  Cünüp gezmek günahmıdır?Net olarak cevap verin öğrenmek istiyorum.

Cevap: Sevdiğim kızın ablası olduğu için sevdiğim kızı vermiyorlar, Üç sene bekledim sonuç yok, kaçırsam olur mu?

Galus
Ve aleykumusselam ve rahmetullah

Benimde size tek bir sorum olacak peki aynı şeyin sizin kız kardeşinizin başına gelsin ister misiniz..? tabiki istemezsiniz…

Okudunuz mu?  Allahın isimleri ve sıfatlarından oluşan 20 soruluk bir bulmaca

eğer ailesi vermiyor ise sabredin. 3 senedir bekliyorum diyorsunuz
yok eğer beklemek istemiyorsanız kendinize başkasını bula bilirsiniz…


Cevap: Sevdiğim kızın ablası olduğu için sevdiğim kızı vermiyorlar, Üç sene bekledim sonuç yok, kaçırsam olur mu?

_müberra_
bu konuda biraz kızın aileside kadere tevekkül etmesi gerekiryor ,çünkü bir diğer kardeşin kısmeti diğerini bağlamamlı,tam tevkkül düşünülse böyle yersiz kaideler konulmaz

Okudunuz mu?  Kuranı Kerimde kaç cüz vardır? Cüz ne demektir?

Cevap: Sevdiğim kızın ablası olduğu için sevdiğim kızı vermiyorlar, Üç sene bekledim sonuç yok, kaçırsam olur mu?

EarthQuake®
Büyüğü varsa ne olmuş, çok saçma bir yaklaşım. Ee büyüğü evlenmeyip evde kalsa, hepsi mi evde kalsın? Bence kız ile konuş, o da ailesiyle oturup bu konuyu konuşsun. Senin yıllardır beklediğini dile getirsin. Yaşın ilerlediğini, dünya hayatının gelip geçici olduğunu, ertelemenin doğru olmadığını söylesin. İnşAllah hayırlısı olur. Kızı kaçırma gibi hoş olmayan işlere kalkışmayın. Selametle.

Okudunuz mu?  Sağlık görevlisi hac soruları arşivi

Muhasibi
Bazı ailelerde gelenek ve görenek olarak büyük kız evlenmeden küçük kızı evlendirmezler tabi bu çok saçma bir gelenek ve görenektir.
Sana tavsiyem biraz daha beklemendir.Kaçırma işine gelince sana tavsiyem böyle bir hataya düşme yoksa hayatın boyunca pişman olursun.
Sen kızı istemedeki kararlığını göster sana inşaAllah o kızı verirler.
Müberra Arkadaşın dediği gibi küçük kızın kısmeti büyük kıza bağlanmamamlıdır….

Bu kategoride yer alan Kefaret kurbanı kesen kişi kendiside bu etten yiyebilirmi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sevdiğim kızın ablası olduğu için sevdiğim kızı vermiyorlar kaçırsam olur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.