Anasayfa
19 Kasım 2023, 16:53
Siyer
Yönetici

Hz İsa evlendi mi?

Hz İsa evlendi mi?

Hoca
Soru
Bu gunlerde Dan Brown-un yazmis oldugu Da Vinci Sifresi adli bir romani okudum. Romanda Hz. Isanin Magdalali Meryem diye bir kadinla evlenmis oldugu ve Sarah adli kizlarinin oldugunu ve kilisenin bunu asirlar boyu sakladigini yaziyor. Ayrica yazar romanda bahsi gecen tum sanat eserlerinin, mimari yapilarin, belgelerin ve gizli ayinleri gerc, Sarahek oldugunu savunuyorHz Isa hakkinda yazlianlar da gercek olabilirmi? Bu kitapta yazilanlara inanip inanmayacagim karsisinda kararsizim.

Okudunuz mu?  Hz. Peygamber kaç yaşında ve kiminle evlenmiştir?

Cevabımız

Değerli Kardeşimiz;

Hz. İsa bekar yaşamış evlenmemiştir. Kaynaklarda Hz. İsa’nın evlendiğine dair bir bilgi bulunmamaktadır. Roman vs. gibi kaynak teşkil etmeyen kitaplardaki bilgilere itibar etmemenizi tavsiye ederiz.
Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet

Aynen katılıyoruz.


Cevap: Hz İsa evlendi mi?

Ecrinim
Hz. İsa bekar yaşamış evlenmemiştir. Kaynaklarda Hz. İsa’nın evlendiğine dair bir bilgi bulunmamaktadır. Roman vs. gibi kaynak teşkil etmeyen kitaplardaki bilgilere itibar etmemenizi tavsiye ederiz.
Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet

Okudunuz mu?  Hz. Adem'den kıyamete insanlığın ömrü 7000 (yedi bin) senedir, diye bir hadis var mıdır?

Aynen katılıyoruz

Allah c.c. razı olsun hocam..


Yanıt: Hz İsa evlendi mi?

DZALBAY
Biz de öyle bilir ve inanırız…

Allah CC razı olsun.


Soru: Hz İsa evlendi mi?

nuhoğlu
Selâmun Aleykum !
Hz. Îsâ (as) Efendimiz hiç evlenmedi. Semâya alındığında bekârdı. Hıristiyan râhibelerden onunla evlenmek için ömür boyu bekâr kalanlar var. Bir görseniz
onların içinde bakışlarını yerden kaldırmayan, tam tesettürlü, yüzleri gâyet nûrânî insanları… İsâ (as) Efendimiz Kıyâmetin büyük alâmetlerinden biri olarak ortaya çıktığında onlardan biri ile izdivaç edecek.
Önce Mehdi (as) ve ordusuyla berabar Vatikan’a gidecek şirki kaldıracak. Tahrif edilmiş incili kullanımdan kaldıracak. Orayı islâma bağlayacak.
Nuhoğlu.

Okudunuz mu?  Hz.Lokman ile Hz. İmran Peygamber midir?

Rayyan Emir
tanrinin kızı adli polisiye romaninda da Hz. Isa nin aslinda kadin oldugu,bunu vatikanin bildigi ama sakladigi ,hitlerin bu sirra ulasip vatikanla soykirima goz yummasini aksi takdirde tum gercegi dunyaya aciklayacagini ,papalik ve piskoposluk yonetiminin sarsilacagi ile tehtit eder. bunlar sadece hayal gucudur romandir.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimize Hatim Hediye Etmek

yükselt
aynen ktılıyorum


hbevci
romanlar bır kaynakça degıldır.itibar edılemez.


Kayıtsız Üye
hz.isa nın evlenmediğine dair kuranda geçen ayetleri biliyorsanız belirtirmisiniz ?


melle

Hz. İsa (as) hiç evlendi mi?

Hz. İsa (as) hayatta mı ve hiç evlendi mi? Göklere çekilmeden önce evlendiği iddia ediliyor. Ayrıca buna şu ayeti de delil getiriyorlar: Yemin olsun, biz senden önce de resuller gönderdik, onlara da eşler ve evlatlar verdik Hiçbir resul, Allah’ın izni olmadıkça herhangi bir mucize getiremez Her süre için bir yazı vardır. (Rad, 13/38)

Okudunuz mu?  Peygamberimiz Sav. İstişareye önem verirdi

Hz. İsa (as) hayattadır ve hiç evlenmemiştir.

İsa (a.s.) ile Yahya (a.s.) ve bir rivayete göre, Üzeyr (a.s.) evlenmemişlerdir. Diğer peygamberler ise, evlenmişlerdir. Bu iki peygamberin evlenmemesinde bazı sebepler söz konusudur. Onlardan biri ve belki başta geleni, Yahudilerle olan çetin mücadeleden fırsat bulup evlenme imkânı bulamamalarıdır. Aynı zamanda, her ikisi de genç yaşta dünyadan ayrılmışlardır.

Okudunuz mu?  Taif Duası

hz isa evlendi mi, hz isa evlendimi, isa peygamber evlendimi

Bu kategoride yer alan İlk vahiy gelince Peygamberimizi teselli eden kişi kimdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz İsa evlendi mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.