Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:36
Kavramlar
Abone

Kavme Ne Demektir?

Kavme Ne Demektir?

Fetva Meclisi
KAVME NEDİR?
Sözlükte "boy, kalkınma" anlamlarına gelen kavme, dinî bir kavram olarak, namazda rükudan kalkarken, secdeye gitmeden önce iyice doğrulmak demektir.

Kavme, fakihlerden bazılarına göre namazın sünnetlerinden kabul edilmiş, bazılarına göre de ta’dîl-i erkândan sayılarak vacip kabul edilmiştir. Ebû Hüreyre şöyle anlatmaktadır: Hz. Peygamber bir gün mescide girdi, peşinden de bir adam gelerek namaz kıldı. Sonra gelip Hz. Peygamber’i selâmladı. O da selamını aldı ve `dön ve namazını yeniden kıl’ dedi. Bu durum üç kez tekrar etti, sonuncusunda şöyle buyurdu: "Namaz kılacağın zaman tekbir al, sonra Kur’ân’dan bildiğin kolay gelen bir yeri oku, sonra rukuya eğil ve uzuvların yerleşip rahatlayıncaya kadar rukuda kal. Daha sonra rukudan kalk ve iyice doğrul. Sonra secdeye git ve orada uzuvların yerleşip rahatlayıncaya kadar kal. Daha sonra iyice yerleşinceye kadar otur, sonra tekrar secdeye kapan ve orada uzuvların yerleşip rahatlayıncaya kadar bekle. Bütün namazlarında böyle yap." (Tac, I, 175-176). (İ.P.)

Okudunuz mu?  Nasir Ne Demektir?

Cevap: Kavme Ne Demektir?

@hmet
Kavme nedir, Kavme ne demek? Kısaca bilgi.

Namazda rükudan kalkıp her aza yerleşecek şekilde dimdik durmak demektir. Rükudan kalkınca secdeye gitmeden önce iyice doğrulmak demektir.
Kavme namazın tadili erkanlarındandır. Tadil-i erkan, şafii ve maliki mezhepleri ile hanefi mezhebinden İmam-ı Ebu Yusuf ‘a göre farzdır. İmam Azam ile İmam-ı Muhammed’e göre ise vaciptir.


Cevap: Kavme Ne Demektir?

mum
namazda kavme nedir
İtidalden sonra az bekleyip bel’i doğrultmaktır.

Okudunuz mu?  Rıza Ne Demektir?

Cevap: Kavme Ne Demektir?

Kayıtsız Üye
Hem kısa hemde uzun olarak kullanılabilir


kavme nedir, kavme ne demek, kavme ne demektir

Bu kategoride yer alan Menasik Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kavme Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.