Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:42
Kavramlar
Abone

Munkatı’ Hadis Ne Demektir?

Munkatı’ Hadis Ne Demektir?

Fetva Meclisi
MUNKATI’ HADİS NEDİR?
Sözlükte "kesik, kopuk hadis" anlamına gelen munkatı’ hadis, senedin başından ya da sonundan olmaksızın, peş peşe olmamak kaydıyla, bir ya da birden fazla râvîsi düşen hadise denir. Munkatı’ hadis, senetten düşen râvînin durumu bilinmediği için zayıf ve merduddur, delil olmaz. Ancak aynı hadis başka bir senetle muttasıl olarak gelir ve kopuk senette düşen râvînin güvenilir olduğu anlaşılırsa, bu takdirde evvelden munkatı’ bilinen hadis kabul edilir ve dinî hükümlerde delil olarak kullanılır. (A.G.)

Okudunuz mu?  İllet Ne Demektir?

Cevap: Munkatı’ Hadis Ne Demektir?

Muhammed
Munkatı’ hadis nedir kısa sözlük anlamı
Sözlük bakımından kesmek, kat etmek manasına gelen "kata’a” kök fiilinin infi’al babından ism-i faildir ve kesilmiş, koparılmış, kesik demektir.

Hadis terimi olarak umumiyetle ne şekilde olursa olsun, isnadında ittisal bulunmayan hadislere denir. İsnadda ittisalin olmayışı ya ravinin düşmesiyle veya mübhem şekilde ifade edilmesiyle meydana gelir. Ravi düşmesi senedin başında, ortasında veya sonunda bulunsun; sayısı bir veya iki olsun bir ya da peşpeşe olmamak şartıyle birkaç yerinde vuku bulsun farketmez. Bu umumi tarife göre isnadında ravi düşmesi yönünden mürsel de munkatı çeşitleri arasında yer alır.

Okudunuz mu?  Tevfik Ne Demektir?

munkatı hadis nedir, muttasil, munkatı hadis

Bu kategoride yer alan Muhsan Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Munkatı’ Hadis Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.