Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:35
sizden1
Abone

Adem Baba Ve Havva Anamızın Çocukları Kimle Evlenmiştir?

Adem Baba Ve Havva Anamızın Çocukları Kimle Evlenmiştir?

anti_mel’un25
S.A arkadaşlar hepimiz ALLAH(c.c) varlığından ve büyüklüğünden şüphesiz eminiz.
Benim bilmediğim ve öğrenmek istediğim araştırmama rağmen bulamadığım bir konu üzerine bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa iyi olur.Hz ADEM ve HAVVA anamız sonrası insan ırkı nasıl çoğalmış ve ADEM BABA VE HAVVA ANAMIZIN COCUKLARI KİMLE EVLENMİŞTİR . lütf.cevap selametle


Yorum: Adem Baba Ve Havva Anamızın Çocukları Kimle Evlenmiştir?

muvaffak
Aleyküm Selam, Adem’den sonra insanlığın nasıl türediğine, Adem ile Havva’nın çocuklarının kiminle evlendiğine dair rivayetlerle Peygamberden gelen kesin bir delil yoktur. Peygamberimiz bu konu üzerine konuşmaları ya bize ulaşmamış ya da gelen rivayetlerin hepsine yakın zayıf, nakıs veya sıhhati reddedilen hadislerdir. Günümüz bilim insanlarının ortaya bir sonuç koyabilme çabası vardır fakat bir sonuca ulaşmış değildir. Bundan dolayı bu soru kesin bir cevabı olan bir soru değildir.

Okudunuz mu?  Gusül alırken bazı problemler yaşıyorum bakar mısınız ? Bunlar gusüle engel mi ?

Yorum: Adem Baba Ve Havva Anamızın Çocukları Kimle Evlenmiştir?

Kayıtsız Üye
Adem babamızın çocukları aynı batında iki kız ve erkek kardeş olarak çift çift doğanlar.diğer çiftlerin kardeşleri ile evlenmiştir. Mesela habil ve kabil kıssası vardır. Kabil aynı seferde kendisinden doğup güzel olan kendi kardeşini istemiş,Allahu teâlâysa diğer çiftlerden doğan habil in kardeşiyle evlenmesini istemiştir.anlaşmazlık çıkıp kabil habili öldürmüştür.

Okudunuz mu?  Haram Aylar Hala Geçerli Mi?

havva anamız, insan ırkı nasıl çoğaldı, havva anamız nasıl yaratıldı

Bu kategoride yer alan Namazda Erkekler Otururken Ayakları Nasıl Olmalıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adem Baba Ve Havva Anamızın Çocukları Kimle Evlenmiştir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.