Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:49
missa0
Abone

Hz havva ve hz ademin kaç çocukları var ve isimleri nelerdir?

Hz havva ve hz ademin kaç çocukları var ve isimleri nelerdir?

Kayıtsız Üye
hz adem ve hz havanın kaç tane çocukları var ve isimleri nedir


Cevap: hz havva ve hz ademin kaç çocukları var ve isimleri nelerdir?

Galus
Havva’nın Adem’den erkek ve kız olmak üzere 20 batında, 40 çocuğu oldu. Başka bir rivayette Hz. Havva, Hz. Adem’den 120 batın çocuk doğurdu.1

Okudunuz mu?  Cesaret ile ilgili şiirler

Âdem Aleyhisselâm; Nevz dağında, oğulları ve oğullarının oğulları, kırk bine doluncaya kadar yaşadı.2

1- Bunlar İçin bkz. et-Taberi, Tefsir, VI, 186 v.d.; Tarih, 1/1,189 v.d.; es-Salebi, Araİs, s. 26 v.d.; et-Tus Tefsir, III, 491 v.d.; et-Tabresi, Tefsir, II, 182 v.d.; ez-Zemahşeri, Tefsir 1,623 v.d.; îbnu’İ-Arabi, Te sir, II, 586 v.d.; ibnu’l-Cevzi, Tefsir, II 331 v.d.; İbn Kesir, Tefsir, II 541 v.d.; el-Kasİmi, Tefsir, 1942; Reşid Rıza, Tefsir, VI, 340 v.d.jel-Mes’udi, Mürucü’z-Zehebf 1, 35 v.d.; tbnu’1-esir, el-Kâmil, 44-45; ibn Kesir, el-Bidaye I, 92 v.d.; Ali İbn Bali, Bedaiu’z-Zühur, s. 47 v.d.; Diyarbekri, Tarih, 59 v.d.; Abdulvehhab en-Neccar, Kasasu’l-Enbiya, s. 22-23.

2- İbn.Sa’d-Tabakat c.1,s.38-39, Taberî-Tarih c.1,s.84, Mes’üdî-Murûcuzzeheb c.1,s.38

Peygamberler Tarihi – Asım Köksal; İslami Kaynaklara Göre Peygamberler – Abdullah Aydemir

Okudunuz mu?  Dans Eder Gibi Yapılan Zikir Doğru mu?

Cevap: hz havva ve hz ademin kaç çocukları var ve isimleri nelerdir?

Misafir
hazreti hawanın kaç çocugu var


Cevap: hz havva ve hz ademin kaç çocukları var ve isimleri nelerdir?

Muhammed
BATIN nedir?

Sözlükte "gizli şey, bir şeyin içi" anlamına gelen "bâtın" kelimesi Kur’ân’da; Allah’ın ismi (Hadîd, 57/3) gizli olan (En’âm, 6/120) ve bir şeyin iç kısmı, görülmeyen (Lokmân, 31/20) anlamlarında kullanılmıştır. Çoğulu "bevâtın" ve "ebtıne"dır. Allah’ın ismi olarak "bâtın"; gizli olan şeyleri ve sırları bilen, akıl ve uzuvlarla hakîkati idrâk edilemeyen demektir. Zâhir’in zıddıdır. (bk. Zâhir) (İ.K.)

Okudunuz mu?  Bütün peygamberler hac yapmış mı?

Kayıtsız Üye
Asırlar onceki insanların mesela hz.Ademin çocuklarının isimleri zamanımıza kadar unutulmadan nasıl gelebilmiş.okuma yazma yok.kitap yok .Birde ilk insanlar konuşamıyorlarmış.İsaret,ve ses Hz.adem normal konuşmaları olduğunu nasıl var sayarız.
Başka kaynaklarda Ademin 19 çocuğu olduğu yazılır.


vel Fecr
ilk insanlar konuşamıyormuş derken ?

Okudunuz mu?  Evli bir kadın kocası kendiyle ilgilenmediği için kendini tatmin etmesi günahmıdır?

ilk insan zaten Adem aleyhisselam sen şimdi Adem aleyhisselamın ve ailesinin konuşamadığını mı ? öne sürüyorsun ?
varsa buna delilin nedir o zaman.


Kayıtsız Üye
Bu senin Kuran bilmediğini gösterir. Allah cc ayetinde biz ademe her şeyin ismini öğrettik buyurur. Yani ilk doğan insan bugünkü insanın milyon katı bilgili idi. İnsan ırkı devam ettikçe insan unutmaya cahilleşmeye ve o kadar bilgiyi elde tutamamaya başladı. Bu kadar bilginin neredeyse tamamını biz s.a.v efendimizden öğrendik. O eskilerden sürekli anlattı. Her şeyi tekrar bildirerek bizlere sundu.

Okudunuz mu?  Haşa Summe haşa ne demek?

seyit gazi
bizim altın çağımız peygamberlerin yaşadıkları çağlardır ve biz özümüze döner, insana kendisini hatırlatır, yaşanmış olanı pratiği olanı örnek gösteririz. tabiki de nehir akıp gitmektedir, eşyanın tabiatına aykırı bir şeyde söylemiyorum.

içinde bulunduğumuz dönemde ise altın çağ olarak ilerisi hedef gösterilir. yapılan bozgunculuklar hayallerin içinde pazarlanır ve insanların tatmin olmayışlarının neticesinde beklentileri de "beklenti ufuklarına" havale edilir. yani – bu uydurdukların söylediklerin ne ? – işte dediğimi yaparsan dizayn ettiğimiz modele uyarsan mutlu olacaksın. – iyi tamam yaptık, ben niye mutlu olmadım ? ileride olacaksın işte, diyorlar

Okudunuz mu?  Tefsirül Münir (Prof. Dr. Vehbe Zuhayli)

hz ademin kaç çocuğu vardı, hz ademin cocuklarinin isimleri, hz ademin ogullarinin isimleri

Bu kategoride yer alan Uyandığımda elimin üzerinde şekiller çiziliydi..? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz havva ve hz ademin kaç çocukları var ve isimleri nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.