Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:49
sizden07
Abone

Yemin ettim nasıl bozarım

Yemin ettim nasıl bozarım

hsinzhou
Öncelikle herkese selamlarımı sunuyorum buraya yeni kaıldım, bir sorum olacaktı,
Ben bu pazar babamla birlikte araba kullanacaktım ne zamandır onu heves ediyordum oda tamam diyordu, pazar günü ben çalışıyordum 4de izin aldım geldim eve bir baktım babam arabayı herhalde yorgunum uğraşamayacağım diye gitmiş iş yerinin oraya park etmiş gelmiş, bende o anlık sinirle o arabaya birdaha binersem buradan ölüm çıksın diye büyük bir yemin ettim(içimden) ancak ardından tövbe ettim ancak ondan sonrada birdaha binersem benimde adım hamza değildir diye ufak bir yemin ettim. Şimdi elbette bir yere pikniğe gidilecek misafirliğe gidecem ve o arabaya binecem. Bu yeminimi nasıl bozarım sayın büyüklerim. Baktığım kadarıyla ya 10 fakiri sabah akşam doyuracağım, ya giydireceğim, yada bunlara durumum yoksa 3 gün oruç tutacağım. Şu an çalıştığım için 100lira param var 10 fakiri günde sabah akşam doyurabilecek kadar ancak ben bunun yerine sadece 3 gün oruç tutsam kabul sayılırmı bozmuş olabilirmiyim.
Yardımı olacak soruma cevap verecek tüm büyüklerime-kardeşlerime teşekkürlerimi sunuyorum şimdiden.
(biraz karışık oldu galiba imla kuralları uyamadım, ama kusuruma bakmayım:))


Cevap: Yemin ettim nasıl bozarım

islamdostu
Allah adının kullanılmadığı yemin geçersizdir.
bu yemin değil kendi kendinne verdiğin bir sözdür. pişman ol ve tevbe et ve bir fakire sadaka ver.


Yanıt: Yemin ettim nasıl bozarım

hsinzhou
Teşekkür ederim cevap verdiğin için, ancak Allah adını ağzıma aldıydım, aynen şöyle, wAllahi billahi o arabaya birdaha binersem bu evden….. diye yemin ettim ve hemen ardından tövbe ettim, sonrada senin dediğin gibi kendime söz verdim Allah adını ağzıma almadan. Şimdi ne yapmalıyım, 10 fariki doyurmaya yetecek param var şuanda ama geleceğimde gerçekleştireceğim bir hayalim için biriktiriyorum ve kendimede harcamıyorum, acaba 3 gün oruç tutsam yeterli olurmu.
Vede yeminin kefaretini ödemem için önce yemini bozmam gerekiyormuş bu hafta arabaya binip ondan sonramı oruç tutmam gerekiyor.

Okudunuz mu?  Namaz'da Sure okurken Arada Nefes Almak Caizmidir?

Soru: Yemin ettim nasıl bozarım

Hoca
Kardeş Allah adına yemin edip yeminin bozan biri, 10 fakiri doyurma imkanı varsa oruç tutamaz.
bir fakiri sabah akşam doyurma miktarı 6.5 tl dir.
10X6.5=65 tl


hsinzhou
Çok teşekkür ederim, yardımlarınızdan dolayı. Peki ben on fakiri nereden bulucam, aş evine 65 tl yardım etsem olurmu, yoksa yola çıkıp 10 tane dilenciye 6.5 tl mi vermem gerekir ne yapayım sizce. Vede bunun için önce o arabaya binip gezip ondan sonra yapmam gerekiyor değilmi yeminin kefaretini?


Hoca
< Çok teşekkür ederim, yardımlarınızdan dolayı. Peki ben on fakiri nereden bulucam, aş evine 65 tl yardım etsem olurmu, yoksa yola çıkıp 10 tane dilenciye 6.5 tl mi vermem gerekir ne yapayım sizce. Vede bunun için önce o arabaya binip gezip ondan sonra yapmam gerekiyor değilmi yeminin kefaretini? >
Yemin bozulmadan keffareti olmaz zaten.
Dağıtım işini dilediğin gibi yapabilirsin. önemli olan fakir olmaları.
Allaha emanet ol


hsinzhou
Çok teşekkür ederim çok sağolun. Bu pazar yeminimi bozup ardından kefaretini ödeyeyim o zaman. Allah ve melekleri yanınızda olun daima.

Okudunuz mu?  Allah'ın adını anarak yemin etmekle Allah'ın üzerine yemin etmek arasında kefaret farkı var mıdır?

hsinzhou
Son bir sorum olacak yarın parayı annem benim adıma dağıtacak ben arabaya binmeyeceğim diye yemin etmiştim, acaba şimdi arabaya binsem bir iki dakika içinde dursam bozulur demi yemin.


konya442
Selamun aleykum 65 tl verecek gücdeyim Allah’a sükür ama kaldigim yerde fazla yada hiç fakir yok heraldi , dilenciler var ama onlar kim bilir bizden zengindir cünkü bindigi arabalar baktinda öyle görünüyor acaba 65 tl yi bir camiye versem olur mu ,, yada Türkiyeye geldigimde bir derneke yada fakire 65 tl versem olur mu , baska sorumda 10 fakirin yerine 1 fakir bulup 65 tl verebilirmiyiz
Allah razı olsun


arifselim
Aleykum selam. Bir fakire olabileceği gibi on ayrı fakire de bunu verebilirsiniz. Cami veya derneklere kefaret verilmez. Fakir birisinin iç aleminden sorumlu değiliz.


eray toçu
ben birdaha 31 çekmyeceğimdiye tövbe ettim eğer çekersem Allah beni çarpsın dedim buna nasıl bozarım


arifselim
Eğer tövbeni bozarsan iki günah birden işlemiş olursun. Birincisi tövbeyi bozmadan dolayı ikincisi ise mastürbasyon yapmadan dolayı.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm ben birine çok kizdim anneanneme dedimki eğer o dugune gidersen ben bu eve gelmem diye yemin ettim ama baya bir yemin ettim ama pisman oldum gitmek istiyorum yemin ettigim için gidemiyorum ne yapmam gerekir


mum
yemin nasıl geri alınır
< yemin ettigim için gidemiyorum ne yapmam gerekir >
Yeminini boz ve yemin kefareti ver (Yetim veya fakir birine 115 tl)

Okudunuz mu?  İmanımızı nasıl kuvvetlendiririz

nur ankara
Şimdi babam araba aldı annem yemin etti benim üzerime Allah dedimi bilmiyorum ama araba benim üzerime olmazsa kızımın kemiklerini göremiyim o arabaya binersem dedi şimdi 10 kisiyi doyurmamiz lazimmis ya annemin parasi olsa olur mu yoksa babam versede olur mu büyüklerim abimlerim ablalarim kardeslerim bilenler bana yardımcı olabilirmi acil lütfen ihtiyacım var.


arifselim
Annenizin ettiği yemin eğer bu şekildeyse geçerli değildir zaten. Yok eğer Allah adını anarak yemin etmişse o zaman onun için siz veya babanızın kefareti vermesi de caiz olur.


Kayıtsız Üye
eşimin arabasına binersem o arabadan ölüm insindiye yemin ettim yeminimi nasıl bozarım


arifselim
Bu şekilde edilen yemin geçerli değildir zaten. Bir şey yapmanız gerekmez sadece haddi aşan bir sözdür böyle şeylerin söylenmemesi gerekir.


Kayıtsız Üye
ben bir iftira sonucunda o iftirayı yapan kişinin evine bir daha gitmeyeceğime dair Allah a yemin ettim.Bi kızgınlık anında yapılan bir yemindi.Geçerlimidir yoksa kefareti olarak oruç tutmam gerekiyormu? Cevap verirseniz mutlu olurum zira kendimi kötü hissediyorum.


arifselim
Allah adına edilen yemin geçerlidir. Kızgınlıkta da olsa Allah adına edilen yemin, yemin sayılır. Bunun için önce yemininizi bozmanız ve daha sonra da yemin kefaretini yerine getirmeniz gerekir.


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar ben dyelimki bir en sevdiğim üzerine olunu opem dogruyu soylemessem dye diyelimki şüphe edyorum nasıl bozarmm lütfen yarma edn ama 1 ay falan oluyor

Okudunuz mu?  Bilardo oynamanın hükmü?

Arkadaşlar öncelikle selamun aleykum ben bsey sorucam msela birisinin en sevdiğin kişinin üzerine olunu opem dogruyu soylemessem dedin diyelimki nasl bozulur bu yemin bende yok siz söyleyin sadece bide dediği gbi herkesin 10 fakire ayrı ayrı mı vercez 6.5 tl yoksa 1 kisiyede bir anda 65tl verebilir miyiz bde dilenciler olabilir mi veya da bir kuruma verebilir miyiz cami vb.


mum
yemin nasıl geri alınır
< en sevdiğin kişinin üzerine olunu opem dogruyu soylemessem dedin diyelimki nasl bozulur >

Bu bir yemin değildir bedduadır. Yemin Allahın adı ile yapılır.
Eğer siz bunu söylerken Allah adını kullanmışsanız, Önce Allah’a bu yeminden pişman olup vaz geçtiğinizi söyler ve tevbe edersiniz sonra bir fakire 115 tl yemin kefareti vermelisiniz.


Millennium
3 kez yemin bozmakla ilgili bir hadis var mıdır? Allah korusun yeminle dalga geçmek gibi oluyormuş diye duymuştum.


mum
Hayır üç kez yemin edip bozan ile ilgili hadis yok veya ben hiç rastlamadım


Kayıtsız Üye
hocam ben çok yemin ettim ama hep kizginlikla bunlar için ayri ayri oruc tutmak gerikiyormu


Şema
< çok yemin ettim ama hep kizginlikla >
Her ettiğin ve bozduğun yemin için bir kefaret gerekir.
Tüm yeminler için bir kefaret vermek olmaz.


Kayıtsız Üye
Abi selamun aleyküm ben 15 yasindayimda ben çok buyuk bir yemin ettim Allah adiyla bu gelirim falan yok 65 tl keffareti annem veya babamın parasiyla verirsem yemin bozulur mu

Okudunuz mu?  Ahir zaman fitneleri hakkındaki hadis

Yedi yıl önce kızgınlıkla bir memleket ismi söyleyerek oraya bir daha gitmiycem diye yemin ettim şimdi oraya gitmem gerekiyo bu yeminimi nasıl bozabilirim


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Yeminini bozduysan ilk önce kefaretini maddi olarak çıkarmalısın. Eğer malın yok veya buna gücün yetmiyorsa 3 gün peş peşe oruç tutabilirsin. Anne ve baba parası ile de kefaret verilebilir.


Kayıtsız Üye
Ben kuranin üstüne el bastım yemin ettim sinir esnasinda teminini bozmam istiyorum ne yapmam gerekir


Kayıtsız Üye
Ablamlarla kavga etmiştim. Kapıyı çarpıp sinir krizi geçirip bir daha ablamlarla konuşursam canımı al Allah’im sana yemin ediyorum konusursam büyük günah yaz bana Allahım demiştim ama hala yemininin arkasindayim küçük 13 yasında bir kız olduğum için ablamlarla barismam konuşmam gerekiyor onlara ihtiyacım var nasıl yeminimi bozabilirim


arifselim
Yemin ediyorum demekle yemin geçerli olur. Diğer sözlerin ise birer bedduadır ve beddua etmek çok tehlikelidir. Bedduaların için tövbe et ve bir daha deme. Yeminin için ise önce bozarsın ve daha sonra da yemin kefareti çıkarırsın.


Kayıtsız Üye
Benim erkek arkadaşım geçen yaz aniden ortadan kayboldu yaklaşık 4 ay nerde olduğunu bilmiyorduk ben de o süreç içerisinde hergün dua ediyordum namaz kiliyordum ve Allahım onu bana getir ne olursa olsun onunla evlenicem yemin ediyorum.Onu kabul edicem söz veriyorum dedim ve şimdi geldi peki benim bu konuda napmam gerekiyor

Okudunuz mu?  Dini konularda çelişkili durumda ne yapılmalı

arifselim
Bu konuda ettiğin yemine uymak düşer sana. Eğer yemini bozarsan bu dediklerini yapmazsan o zaman sana yemin kefareti düşer. İnsan ettiği yemini ilk önce düşünmeli en son çare olarak yemin etmelidir.


Kayıtsız Üye
Bu nasıl olabilir ? Yani böyle bir şey olabilir mi ? Açıkcası düşünmeden söylendiği aşikar. Eğer birbirinizi seviyorsanız ve evlenmesine bir sakınca yok ise evlenin kardeşim o zaman. Ama evlenemem daha hazır değilim gibi düşünüyorsan ettiğin yemini bozup 10 gün bir fakiri (oturduğun semt mahalle neyse) sabah akşam karnını doyur. Günde 6.5 lira ortalama mesela onun doyması için yapabilirsin. Buna gücün yetmiyor ise 3 gün oruç tutmalısın. Bildiğim kadarıyla böyle yapman gerekiyor. 🙂


Kayıtsız Üye
Bugün halk pazarı vardı annem ile babam bir sebepten dolayı tartıştılar. Annem 2 kez o sinirle "yemin ederim gitmem o pazara" dedi. Bu durumda annem karar verdi çünkü pazara gitmek zorundaydı. Şimdi ne olacak yani yemin geçerli miydi? Kefaret gerekir mi çok merak ediyorum? Acil cevapsızlarsanız çok makbule geçer.


arifselim
Yemin ederim demekle annen yemin etmiş olur ve yemini geçerlidir. Eğer yeminini bozmuşsa veya bozarsa bozduktan annene yemin kefareti gerekir.


Kayıtsız Üye
Kocamla tartıştık bir daha bu evden bir şey yemiyeceksin dedi bende sinirle yemin olsun yersem Allah belamı versin dedim sonra yeminimi bozdum pişmanım ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz ?


mum
< bozdum pişmanım ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz ? >
Yeminin bozan keffaret vermesi farzdır.
Yemin keffareti fakirlere 1450 tl vermektir. Buna gücü yetmeyen 3 gün oruç tutar.

Okudunuz mu?  Rüyada nasr süresini duymak

Kayıtsız Üye
Ben birini nefret ediyodum ve birgün onun bana asık oldugunu anladım ve kendı kendıme soz verdım onunla asla evlenmeyeceim dedım aradan zaman geçince asık oldum ve o adamla nısanlanacagım. yeminimi nasıl bozarım çok acil cevaplarınızı beklıyorum

Onceden bana asık olan bı cocuk vardı bende ondan nefret ediyodum ve o bana asık oldugunu anladığım zaman yemin ettım onunla asla evlenmeyeceim dedım bıraz zmn geçtikten sonra asık oldum ona sdi yeminimi nasıl bozabilir ım yardımcı olun lutfenn


arifselim
Eğer yemin etmiş ve bu yeminini bozacaksan o kişi ile evlendikten sonra yeminin için yemin kefaretini yerine getirmen gerekir. Yemin bozulmadan yemin kefareti yerine getirilmez.


Kayıtsız Üye
Bn sınıfta bir arkadaşım beni çok rahatsız ediyordu bnde ona yeter artık seni hocaya diycem dedim dersen de dedi bnde onun bu çocukca haraketlerinden bıktığım için yemin ederim diycm bıktım dedim ama demedim ne yapmam gerekiyo


Kayıtsız Üye
Ben bir gün kardeşime seninle bir daha buraya gelirsem ölüm çıksın diye yemin ettim nuhun o yere gittim kardeşim de oradaymış ama benim haberim yoktu yeminin bozulmuş olur mı


AKA
Dediğin şey yemin değildir. Kendine beddua etmişsin. Allah’tan af dile.


Şem’a
< buraya gelirsem ölüm çıksın diye yemin ettim >
Bu yemin sayılmaz.
Yemin Allahın adı ve sıfatlarını katarak söylenen sözlere denir.

Okudunuz mu?  Bakire olmadığını saklamak

Kayıtsız Üye
Bi Facebook sayfasını beğenmişsem bir daha beğenmekten vazgeçmicem dedim kendi kendime şimdi ise beğenmekten vazgeçmek istiyorum nasıl olacak ?


Arkat
Ne olmuş yani vazgeç gitsin. neden büyütüyorsun.


zeyne
selamun aleyküm ben dün annemin ölüsünün üzerine yemin ettim onu nasıl geri alabilirim


abdullahbiri
A.selam. Öyle bir yemin şekli yok sen annene hakaret ve beddua etmişsin. Allah’a dua edip bedduadan vazgeçtiğini söylemelisin.


Kayıtsız Üye
Ben amcam bizim arabayı sürdüğü için sinirlendim ve talak olarak yemin ettim bidaha o arabayı sürmemesi için. o yemin bozulurmu yada başka çözümü varmı


mum
Talak ile yemin nasıl olur, hangi sözleri kullandınız? onları yazarsanız yardımcı oluruz.
Eğer "Bir daha amcam aracı sürerse karım boş olsun" dediyseniz amcanza sürdürmeyin arabayı yoksa bir talakınız gider.


kayıtsız
Arkadaşlar 12 yaşındayım. Annem ve babam onlara yalan söylememem konusunda bana yemin ettirdiler. Maddi durumum: kumbaramı aldıkları için param yok 3 gün oruç tutsam olur mu? Ağzımdan yanlışlıkla kaçar diye korkuyorum.


kayblan
Ne olursa olsun anne babana yalan söylemeyeceksin. Anne babaya ne olursa olsun yalan söyleme. Sözünde dur.


Kayıtsız Üye
Ben sevgilime yemin ettim kimseyle bişey yasamadigima ve pismanim çünkü ona yalan soledim. Yalan yere yemin ettim hemde Bask başka soru sormalarina da yalan yere yemin ettim ama sırf benden ayrılmasin ve sinirlenip etrafa zarar vermesin diye dedim. Bide onunla ayrıldım yemin ettim seninle barismicaz diye yeminimi bozdum onunla barıştım nasıl affetircem kendimi Allaha.

Okudunuz mu?  Namazda semi Allahu limen hamideh

arifselim
Yalan yere ettiğin yeminler geçerli değildir. Ama yelen yere yemin etmek en büyük günahlardandır. Bu yalan yeminlerden tövbe etmelisin. Diğer bozduğun yeminin için yemin kefareti vermen gerekir. Ayrıca sevgili olmak ve helal olmayan ilişkiler içerisine girmek haramdır, günahtır.


Kayıtsız Üye
Ben bir duygu anında bir şeyi yapmayacağıma dair Allah’a müslümanlığım üzerine yemin ettim. Bozmaya korkuyorum. O yemini bozmadan nasıl geri alabilirim? Maddi durumum 10 fakiri doyurmaya müsait değil. Yemini bozmadan da kefaret orucu tutamaz mıyım? Lütfe yardımcı olun.


@hmet
nasıl yemin ettiğinizi yazsaydınız keşke
yemininizi bozun ve 3 gün oruç tutun


Kayıtsız Üye
Cocuklarimin ustune yemin ederim birdaha bana yanastinda seninle beraber olursam diye bir yemin etmis arkadaşim esine bunu bana sorduda bende bilniyorum ama bildim kadariyla cocuklarin ustune yemin etmis bir kefareti varmi acaba


Hoca
Çocukların üzerine edilen yemin yemin sayılmaz çünkü yemin Allah’ın adıyla olur


Kayıtsız Üye
Tesekkur ederim cevapladiniz için Allah’a emanet olun hayirli cumalar hayirli gunler


Kayıtsız Üye
Hocam merhaba sigara için çok kere yemin edip çok kere bozdum ve gercekten sayisini hatirlamiyorum belki 20 belki otuz sinirlerime hakim olamıyorum ve ilk saldırdığım sey o oluyor ben ne yapıcam.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm,Ben 11 yasında bir kız çocuğuyum,Kardeşim çok yaramaz en sonunda ona sinirlenip"Senle Bir Daha Konuşmayacağıma Yemin Ederim"Dedim. Kardeşim 8 yasında,sonra üzülüp ondan özür diledim.Ve onla konuştum şimdi çok pişmanım. 10 fakiri 2 öğün doyuramam. Daha çocuğum ben,3 gün üst üste oruç tutup Allah’a Dua Edip,Tövbe Etsem Kabul Olur mu?
(Birde Orucu yanlışlıkla bir şey yesem bozulur mu?Yada Vücudumdan kan veya irin çıksa?)
Lütfen Cevaplayın Noluur Acilllll😩😭😭😭😭😭😭😭😭😭Çok Pişmanımmmm

Okudunuz mu?  Vesvese ve namaz...ramazanda neden oluyor,şeytanlar kapalı....

mum
12 yaşını doldurmadığın için yemin kefareti gerkemez ama sen yine de yemin etme iyi değildir.


Kayıtsız Üye
Ben yalan yere anneme ve cocuma yemin etim ama çok pismanim 10 fakiride doyurma imkanim yok oruc ta tutamam cunku 3 yasinda bir kizim var ve onu bnden baskasi besliyemiyor ve daha en kotusu ki azimdan bir kelime cikti o saat anlyamadim Allah beni yaksin dedim yine korktum için yalan yere ne yapmaliyim sizce?


ACİLSERVİS
Anneye ve çocuğa yemin etmek yemin değilki kefaret veya oruç tutasın. Annene ve çocuğuna beddua etmişsin Allah affetsin.


yemin nasıl geri alınır, yemin ettim nasıl bozabilirim, ettiğimiz yemini nasıl bozarız

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yemin ettim nasıl bozarım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.