Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:31
missa0
Abone

Gusulde kuru kalan yerler

Gusulde kuru kalan yerler

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm ben soruma net cevap alamadım lütfen net cevap verir misiniz ben gusül alırken gözlerimi üç kere yıkadım çapak vs kalmasın diye gusulden bir saat sonra kirpiklerimin küçük olan kısmında kirpiklerin başlangıcında küçük şeyler nokta kadar bir şey gördüm gittim hemen gözlerimi hemen yıkadım guslüm tamam olur mu yoksa tekrarlamalıyım mı dikkat ederek üç kere yıkamıştım ne yapmalıyım lütfen cevap verin mum hocam

Okudunuz mu?  Çocuğa Ebubekir ismi koymak

Cevap: Gusulde kuru kalan yerler

meçhul_100
Gusulde unutulan yerler hatırlandığı anda hemen kuru kalan yer yıkanmalıdır.
Geçen süre içerisinde kılınan namazlar da kaza edilmelidir


Gusulde Göbek D. Sokakta Hatırlayıp Namazdan Sonra….

Selamun A.
Selamün Aleyküm.
Gusul abdesti aldım sonra sokağa çıktım. Güslederken göbek deliğimi yıkamayı unuttuğumu zannettim. O an imkanım olmadığı için yıkayamadım. Eve geldim. Aklıma gelmedi. Öğle namazının sünnetini kıldıktan sonra aklıma geldi. Hemen göbek deliğimi yıkadim. Namaza devam ettim. Bu vesvese bende kulak içi ve göbek olarak her zaman oluyor. Önlem olarak onları yıkarken elimle okey işareti yapıyorum ama kulak yıkarken yaptığımı hatırlıyor ama göbek deliğini yıkarken yaptığımı hatırlamıyorum. Ama göbek deliğimi yıkarken bu sefer besmele çekmiş olabilirim diye bir his var içimde. Vesvese de olabilir. Ne söylersiniz.Ne tavsiye edersiniz.
Hayırlı günler.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin kararlılığı ve sabrıyla ilgili kısa hikayeler

Yorum: Gusulde kuru kalan yerler

Ensar
Ve aleyküm selam, Gusülde kuru kalan bir yer olduysa tekrardan gusül almanıza gerek yoktur, sadece o kuru kalan yeri yıkarsınız ve namaz kılarsınız. Bu halde namaz kılmışsanız o kıldığınız namazı tekrar kılarsınız. Eğer vesvese varsa ve bu durum sizde herzaman oluyorsa vesvesenizin üzerine gidin ve yenmeye çalışın.

Okudunuz mu?  Ramazanda ezan okunurken su içmek

gusulde kuru yer

Bu kategoride yer alan Üvey anneye miras düşer mi? üvey anne miras hakkı varsa payı ne kadar? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusulde kuru kalan yerler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.