Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:39
missa
Abone

Cennete girmek için acı çekmek mi lazım, acı çekmeden cennete girmenin hiç bir yolu yok mudur?

Cennete girmek için acı çekmek mi lazım, acı çekmeden cennete girmenin hiç bir yolu yok mudur?

Kayıtsız Üye
Cennete girmek için acı çekmek mi lazım, acı çekmeden cennete girmenin hiç bir yolu yok mudur?


Cevap: Cennete girmek için acı çekmek mi lazım, acı çekmeden cennete girmenin hiç bir yolu yok mudur

Kayıtsız Üye
(Ey müminler!)Yoksa siz, sizden önce gelip geçenlerin başına gelenlerin benzeri sizin de başınıza gelmeden cennet’e gireceğinizi mi sandınız?! Onlara yoksulluk ve sıkıntı öylesine dokunmuş ve öyle sarsılmışlardı ki nihâyet peygamber ve beraberindeki müminler, Allah’ın yardımı ne zaman gelecek? demişlerdi. İyi bilin ki, Allah’ın yardımı yakındır. (Bakara, 2/214)


Cennete gitmek için dunyada acimi cekmeliyiz?

yaslıkimse
Selamün aleyküm benim bir kızım sağlığım yerinde,kendimi güzel buluyorum,maddi durumum iyi.ailem yanımda annem babam kardeşim sağlıklı.ve mutluyum.halimden memnunum.fakat bu memnunluk,mutluluk yüzünden vicdan azabı çekiyorum.Sanki cennete gidemem hak etmiyorum benden çok daha kötü hayatı olanlar gitmeli diyorum.ben bu iyi şartlar altında yaşarken Allah beni nasıl cennete alsın diyorum? ne yapmalıyım ? Normal bir hayatım var derdim yok.

Okudunuz mu?  Kestiğimiz kurbanların sırat köprüsünden geçmeye bize faydası olacak mı

Yorum: Cennete gitmek için dunyada acimi cekmeliyiz?

vel Fecr
< Selamün aleyküm benim bir kızım sağlığım yerinde,kendimi güzel buluyorum,maddi durumum iyi.ailem yanımda annem babam kardeşim sağlıklı.ve mutluyum.halimden memnunum.fakat bu memnunluk,mutluluk yüzünden vicdan azabı çekiyorum.Sanki cennete gidemem hak etmiyorum benden çok daha kötü hayatı olanlar gitmeli diyorum.ben bu iyi şartlar altında yaşarken Allah beni nasıl cennete alsın diyorum? ne yapmalıyım ? Normal bir hayatım var derdim yok. >
Allah teala her kuluna farklı imtihanlar vermiştir. önemli olan kulun bu imtihanları bilip o konumda rabbini anmasıdır.

Okudunuz mu?  Subhane rabbiyel aliyyil alel vehhab manası

fakirin maddi gücü yoktur. o yoklukla rabbine dönecek mi ? kul olabilecek mi ? yoksa isyan mı edecek ? fakirin imtihanı yoksulluktur.

zenginin imtihanı o kadar bollluğun içinde rabbine dönecek mi ? o kadar mala sahip olsada ona o malı veren rabbini anacak mı unutacak mı ? zekatını verecek mi ?
rezzak olduğunu bilecek mi ? kabirde kişiye tek kalanın ameli olacağını bilip ona göre amele yönelecek mi ? tek varis olan Allah teala olduğunu bilecek mi ?

mesela güzel buluyorum dediniz. bunu neden dediniz bilemiyorum. ancak Allah teala üstünlük ancak takvadadır diyor. kadın erkek, çirkin güzel farketmez. önemli olan Allah katında olan mertebemizdir.

Okudunuz mu?  Kadın sünneti nedir, nasıl yapılır?

yaslıkimse
Kendini çirkin bulan kadınlar var Allah beni neden daha güzel yaratmadı diyen.onlar isyan ediyorlar acaba onlar yerinde olsam bende isyan eder miydim ? Çünkü estetik önemli bir şey fakat ben güzelim.kendimi seviyorum başkalarına bakınca evet güzelim diyorum.yani desemki çirkinim ama zenginim o zaman Allah a diyebilirdim keşke beni güzel yaratsaydı nda yoksul olaydım.


vel Fecr
< Kendini cirkin bulan kadinlar var Allah beni neden daha güzel yaratmadi diyen.onlar isyan ediyorlar acaba onlar yrrinde olsam bende isyan edermiydim ? Cunku estetik onemli bir şey fakat ben guzelim.kendimi seviyorum baskalarina bakinca evet guzelim diyorum.yani desemki cirkinim ama zenginim o zaman Allah a diyebilirdim keske beni güzel yaratsaydinda yoksul olaydim. >
EL-HUCURÂT -13- Ey insanlar! Biz sizi bir erkekle bir kadından yarattık. Birbirinizi tanıyıp sâhib çıkmanız için milletlere, sülâlelere ayırdık. Şunu unutmayın ki ALLÂH’ın nazarında en değerli, en üstün olanınız, takvâda en ileri olandır. Muhakkak ki ALLÂH herşeyi bilir, her şeyden hakkıyla haberdârdır.

Okudunuz mu?  Sahabe hayatını okumanın yararları nelerdir?

bakın hale zahiren bakıyorsunuz 🙂 çıkın ordan. takvanın kendisi kulluğun kendisi. kulluğun içindeki şuurun kendisi ihsanın kendisidir.


yaslıkimse
Fakirlik maddi gucun olmamasi bana gore zor bir imtihan benim imtihanim yaninda nedirki ? Benim imtihanim daha kolay.Herkese Allah farkli imtihan vermistir evet fakat bazisinin imtihani daha zor ?

Oyle diyorsunuz doğru ama biz dunyadada yasiyoruz.ben dunyada yasadiklairmizdan bahsediyorum taniki Allah kolu bacagi olmayana dunyada cirkin olana en güzel mukafatlari verir ama eğer o kolu olmayan ibadet etmezse Allah i anmasa gene güzel mukafat alabilirmi ? Hayir alamaz neden cunku Allah 5 vakit namazı orucu farz kilmis.Sadece kolu yok diye ibadet yapmazsa mukafat alirmi ?ben fakir olsam güzel olmasam Allah a isyan ederdim buyuk ihtimal.cok haksiz bir sebep değil tabiki yanlis ama dunyadaki yasamimiz amellerimizi etkiliyor.Ibadet yapmayabilirdim.hem fakirim hem gucum yok 5 vakit namaz kilmayabilirdim su harcayip parami harcamak istemezdim.ben dun

Okudunuz mu?  Aklıma gelen kötü kötü düşüncelerden namaz kılmayı bıraktım

Takvada iyi olman için dunyada moralinin olmasi lazim.


amaçsızadam
Herkesin acı tanımı farklıdır…Klişe cümleler gibi gelecek ama bu tarz cümleler gerçeği birebir yansıtır.Biz daha çok ihtimaline takılıp önemsemeyiz.En basiti, bir günlüğüne çok kötü zehirlenmiştim, ayıptır söylemesi kusma,ishal,ateş ve dahası.O bir gün yığılıp kalıyorsun ama aklında sadece 2 şey var.Birincisi sağlık yani kendi sağlığına kavuşmak, bir gün önceki gibi olmak ve ikincisi ise yanı başında bekleyen,senin için üzülen annen baban, varsa kardeşin veyahut bir başkası.O gün ne aklında almak istediğin bir ev olur, ne almak istediğin herhangi bir ulaşım aracı, ne bir başka şey.Bunları o an elde etmiş bile olsan umurunda bile olmuyor.
Halbu ki bu sadece 1 günlük bir zehirlenme.Sokakta veyahut ekran başında birisine anlatacak olsan ”Bu da dert mi?” der.Mühim olan ”acı” dediğimiz veyahut acı veren şeyin kaynağı ne olursa olsun veya ne kadar uzun ya da kısa olursa olsun bize ne hissettirdiği,ne düşündürdüğü,ne kaybettirdiği ve ne kazandırdığıdır.
Acı çekmek herkesin yaşaması gereken bir şey değil bana göre.Cennete gitmek için acı çekmek zorunda değilsin.Eğer sen, acıya acı olarak değil başka bir pencereden bakar isen o halde hiçbir acı sana acı gibi gelmediği vakit sen acı çekmeden gideceğin yere gitmiş olursun zaten.
Çoğu insanın günümüz problemlerinden birisi aşk mesela.Eğer sen bu acıyı ki bu acı günümüz kirlenmiş dünyasında aldatılmak bile olabilir.Halbu ki sen kendi zihnini,öz iradeni dikkatli bir şekilde odaklamak istediğin amaca ve fikre odaklarsan bunun da acı çekilecek bir durum olmadığını veyahut bu gönül işlerinin bile acı çekilecek bir dert olmadığını fark edersin.
Acı çekmek yok mudur, vardır.Diğer hiçbir insanın gözünde değil ama ailenin ana ve babanın gözünde evladının hayırsız olarak görülmesi her evlada büyük acı çektirebilir, Allah hiçbirimizi hayırsız evlat eylemesin, iyi günler.

Okudunuz mu?  Sinirden kendimi sıkınca gelen meni

yaslıkimse
Yukardada yazdım.dünyada para geçerli.ben çocuğuna pantolon alamadığı için depresyona girip intihar edenleri biliyorum.Benim hayatımla bunlar kıyaslanamaz


amaçsızadam
Çocuğuna pantolon alamadığı için depresyona girip intihar edince, o çocuğa kalan ağır hüzün ona alınmayan pantolonun kaç katıdır acaba? Her şey bakış açısı ile alakalı.Güzellik ve yakışıklılık da bölgeden bölgeye , toplumdan topluma göre değişen bir durum.Dediniz güzel olmasam,maddi durumum kötü olsa vs. etkilediğini düşündüğünüz hiçbir şey aslında etkilemiyor, bizler topluma göre şekil alma zorunluluğu hissediyoruz durum bu.İnsanların dış görünüşlerine çirkin-güzel yaftası yapılmadığı bir yerde, kimsenin fakir veya zengin olmadığı yerde kim kendine güzel veya çirkin veyahut zengin ya da fakir diyebilir? Güzelin güzeli, zenginin zengini var. Sizden daha güzeline göre yeterince güzel değil ve sizden daha zengin birine göre yeterince zengin değilsinizdir.Tanımlar ve şartlar değişkendir.Bunu görmek bunu bilmek lazımdır dediğim gibi her şey algıda.Mesela birisi şato gibi bir evde ve son model araçlarla bir hayat sürüyor.Ben ise aile evinde, yayan yürüyorum.Ama şato gibi evdeki kişi de 4 duvar içinde, ben de 4 duvar içindeyim.Onun 4 duvarı daha büyük daha geniş diye pek bir şey değişmiyor.Ya da son model araçla o daha erken gideceği yere daha rahat varıyor diye, ben sıkışa sıkışa otobüste o kadar rahat gidemesem bile o yolu bir şekilde kat edebiliyorum.Daha geç daha erken fark etmiyor.Acı tanımı da böyle.Bizlerin bakış açısına bağlı.Birisinin parmağı biraz kesiliyor, ona üzülüyor dert yanıyor o anlık ona göre bu dert var halbu ki daha sonra da o parmak başka bir sebepten yerinden kopuyor önceki derdi aklına geliyor mu?

Okudunuz mu?  Kadınların muaayyen günlerinde hangi duaları okuyabilir nasıl ibadet edebilir

Kayıtsız Üye
Kendi kendinizi Allah yolunda mal ve emek ve de zamanınızla adayın ve meşgul edin. İmkan varsa vazifelisiniz denebilir. Harcayın Hakk yolunda yorulun

Bu kategoride yer alan Geçici dövme haram mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cennete girmek için acı çekmek mi lazım, acı çekmeden cennete girmenin hiç bir yolu yok mudur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.