Anasayfa
6 Eylül 2022, 13:49
sizden92
Abone

Cennete girmenin şartı nedir

Cennete girmenin şartı nedir

qnqster
s.a arkadaşlar lise sonsınıfta din sınavında böle bir soru geldi şıklarda iman islam hristiyanlık yahudilik var bende islamı işretledim yer imanmıs bnim aklımda şöle bir so oluştu müslüman olmayn ama iman eden cennete girermi yada msülüman olup iman etmeyen cennte gireremi hazır iman konusu acılmısken ben şafiyiz bizde 1 dalma dahi alkol insanı imansız kılar 4o gün içinde giderse ebedi olarak cehenemimi atılır dedik hoca yok ayet var içki içinde cenete girer zina yapanda hırzılık yapanda kumar oynaynda iman ı zten içki bozuyor nasıl oluyorda kafir olmuyor ?

Okudunuz mu?  Şeytan buraya eller havaya demek doğru mudur ?

Cevap: cennete girmenin şartı nedir

Desert Rose
Cennete girmek için Müslüman olma şartı vardır. Müslüman olmadıktan sonra, iyi işler yapmış olmak veya mazlum olmak faydasızdır. Fakat müslüman günahkâr da olsa, hatta günah işlerken zulmen öldürülse şehit olur. (Fetava-i Hayriyye c.1, s.16, Redd-ül muhtar, c.2, s.253)
Gayrı müslimlerin hiçbir iyiliğine sevab verilmez. İslâm âlimlerinin büyüklerinden İmam-ı Rabbanî hazretleri buyuruyor ki:
(Ahirette Cehennemden kurtulmak, yalnız Muhammed aleyhisselama uyanlara mahsustur. Dünyada yapılan bütün iyilikler, bütün keşifler, Muhammed aleyhisselamın yolunda bulunmak şartı ile ahirette işe yarar. Ona uymıyanın yaptığı her iyilik dünyada kalır, ahiretin harap olmasına, yıkılmasına sebep olur.) [Müjdeci Mektuplar]
Kâfirler cehennemliktir
Allahü teâlâ, Hud suresi 16. ve Tevbe suresi 17. ayetlerinde, gayrı müslimlerin iyi işlerinin hiç fayda vermiyeceğini, Muhammed aleyhisselama uymadıkları için Cehennemde sonsuz kalacaklarını bildirmektedir. (Kitab-üt-tevhid)
İyi işlere, ibâdetlere sevab verilebilmesi için düzgün iman sahibi, yani Ehl-i sünnet olmak gerekir.
Bid’at ehli bile, müslüman olduğu hâlde, ibâdetlerine sevab alamaz. Nerede kaldı ki gayrı müslimler, yaptıkları iyiliklere sevab alıp da Cennete girsin. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
Bid’at ehlinin namazı, orucu, haccı, cihadı, farz ve nafilesi, hiçbir ibâdeti kabul olmaz. [İbni Mace]
Bir profesör, insanlığa faydalı çok eserler yapsa; fakat çeşitli insanları suçsuz yere öldürse, hırsızlık etse, yaptığı iyiliklere bakılmadan bulunduğu devletin kanunlarına göre cezası ne ise verilir.
Hak teâlâ da, imansızlıktan, yani küfürden başka günahları, dilerse affedeceğini; fakat imansızlığı asla affetmiyeceğini bildirmektedir.
Kur’an-ı kerimde buyuruluyor ki
(Allah şirki [küfrü, bozuk imanı] asla affetmez. Diğer bütün günahları ise, istediği kimselerden affeder.) [Nisa 48]
Hadis-i şeriflerde de buyuruldu ki
Cennete ancak Müslüman olan kimse girer [Buharî, Müslim]
Bana inanmıyan Yahudi ve Hıristiyan, mutlaka Cehenneme girecektir [Hakim] (Cebrail aleyhisselam, müşriklerden başka herkesin Cennete gireceğini müjdeledi [Buharî, Müslim]
alıntı.

Okudunuz mu?  Namazdayken 3 defa abdest aldım. yardım edinn.

Cevap: cennete girmenin şartı nedir

HAMMADUN
Müslüman, Allah ve Resul’üne(S.A.V.) iman ettikçe, küçük yada büyük günahlardan tevbe etme hak ve selahiyetine haizdir.

İçkide ise durum. Ne dediğini bilene, şuuru tamamen açılana kadardır. Yoksa kırk gün gibi bir durum söz konusu değildir. Zira NAMAZ FARZ İBADETTİR. Olaki, Namaza içki içtikten sonra bir daha bırakmamak üzere niyetlenirde, o niyetini kırk gün tehir edemezsiniz, zira insana ne zaman hak vaki olur bilinmez. Buradaki kaide ne konuştuğunu bilene kadar ve şuuru tamamen açılana kadardır.

Okudunuz mu?  Günahlardan Kurtulamıyorum

Diğer bir husus İSLAM üzere olmadıkça, diğer kavimlerin din diye sarıldıkları ve yapmış oldukları tüm hoş iş boşa gitmiştir.

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Cevap: cennete girmenin şartı nedir

qnqster
Allah razı olsun cvplar için


cennete girmenin şartları, cennete girme şartları, cennete girmenin sartlari

Bu kategoride yer alan Bir kıza tecavüz etmek, erkeği dinden çıkarır mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cennete girmenin şartı nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.