Anasayfa
18 Kasım 2023, 19:05
Sohbet
Yönetici

Ağlamakla İlgili Bilmediklerimiz ?.. (Ağlamak Kalbe Yararlı Ve daha…..)

Ağlamakla İlgili Bilmediklerimiz ?.. (Ağlamak Kalbe Yararlı Ve daha…..)

ÜSTÜNBAŞ
Ağlamanın Faydaları ve Yararları. Ağlamak hep dertten üzüntüden dolayı olduğundan dolayı ağlamanın zararı varmış gibi düşünülebilir.Aslında ağlamanın vücuda birçok yararı var. Ağlamamak aslında vücuda zarar. Ağlamanın Faydaları gerçekten çok şaşırtacak. Ağlamanın bilinmeyen yönleri.Beraber ağlamanın faydalarını inceleyim. uzmanlar Ağlamakla ilgili Neler söylüyor okuyalım.
Ağlamakla ilgili Bilmediklerimiz?

Uzmanlar ağlamanın birçok durumda yararı olduğunu ve duygularımızı bu şekilde daha çok dışa vurabildiğimizi belirtiyorlar.
Üzerinde çalışılması oldukça zor olan konuyu seçen az sayıdaki bilim adamından biri olan South Florida Üniversitesi psikoloji bölümünden Doç. Dr. Jonathan Rottenberg, insanların mutlu, üzgün, yalnız ya da başkalarıyla birlikte olduklarında ağladıklarını belirterek, Ağlamanın bu kadar çok olması beni her zaman şaşırtır. Önceki yüzyıllarda birçok ağlama hakkında birçok anekdotla ilgili kanıtlar var, fakat ağlama hepimizin bildiği bir şey ve en evrensel insan ifadeleri arasında yer alıyor. İnsan olmanın bir parçası olan ağlama yaşam seyrimizi ortaya çıkarıyor; evlilik, doğum ve ölüm gibi önemli duygusal olaylarda bebekler gibi ağlıyoruz diye konuştu.
Fransız psikiyatr Patrick Lemoine, Gözyaşlarının Cinsiyeti adlı kitabında, ağlamanın depresyona iyi geldiğini belirtiyor.
Lemoine, kadınların erkeklere oranla daha çok ağladıkları için duygularını da daha iyi kontrol altında tutmayı başardıklarına inanıyor.
Fransız uzman, gözyaşlarının duyguların bir çeşit iletişim yolu olduğu, kızgınlık, korku, öfke, mutluluk ve üzüntünün gösterilmesinde önemli bir araç vazifesi gördüğünü düşünüyor.
Psikiyatr Patrick Lemoine a göre, erkekler de ağlamayı becerebilseler şiddet kullanma ve alkolizm tehlikesinden kısmen kurtulabilecek ve kendileriyle daha barışık yaşayabilecek.
Doktor Lemoine, 21. yüzyıl erkeğinin, ağlamanın hüner sayılmadığı bir kültür ortamında yetiştirildiğini, oysa ortaçağda erkeklerin ağlamasının yadırganacak bir durum değil, doğal bir tepki olarak görüldüğüne dikkat çekiyor.
Lemoine, hormonal etkenlerin, kadınların erkeklere oranla daha fazla ağlamasında etkili olduğunu da düşünüyor.
Ağlamak faydalı mı?

Okudunuz mu?  Allah zalimlerden intikam alır

Niçin ağlıyoruz ve bu iyi bir şey mi? Belki şaşırtıcı bir şekilde literatürde çok fazla kanıt olmadığını söyleyen uzmanlar, bebeklerin ağlaması üzerine birçok araştırma yapıldığını, fakat bebekler büyüyünce ağlamadıkları için bu araştırmalar durduğunu ifade ettiler. Rottenberg, Bu gerçekten beni şaşırtıyor. Ağlamak ileriki yaşamda daha az önemli gibi görülüyor dedi.
Rottenberg son çalışmasında, Tilburg Üniversitesi’nden Hollandalı meslektaşları Lauren M. Bylsma ve Ad J.J.M. Vingerhoets ile birlikte ağlamanın faydalı olup olmadığı konusuna odaklandılar. Current Directions in Psychological Science dergisinde yayınlanan çalışmada, araştırmacılar ağlamanın birçok durumda faydalı olduğunu, iyi bir ağlamanın tedavi edici bir ödül olduğunu açıkladılar, ancak kimi zaman beyhude yere olduğunu da sözlerine eklediler.
Birkaç yıl önce çok sayıda araştırmacı tarafından 30 ülkede 3 binden fazla kişi üzerinde yapılan araştırmada, katılımcıların yüzde 60-70′i ağlamanın yararı olduğunu söylerken sadece 10′da biri ağladıktan sonra kendisini kötü hissettiğini belirtti.
Burada ağlamanın niçin bazıları için iyiyken diğerleri için kötü olduğuna dair önemli ipuçları olduğunu söyleyen Rottenberg, Eğer sorunlar çözülüyorsa, ağlama yardım ediyor. Âşıkların tartışmaları birkaç hıçkırık ve öpücükle biter, yara kapanır. Mevcut sosyal alanımızdaki güçlü bir etki gibi ağlamak sürükleyici bir davranış. Kimin ağladığına dikkat ederiz, niçin ağladığını araştırırız ve bunun önemli olduğunu düşünürüz. Bu özellikle erkekler için doğru, çünkü erkekler kadınlardan daha az ağladığını belirtiyorlar. Bu nedenle eğer erkek ağlarsa gerçekten bir sorun olduğunu bilirsiniz diye konuştu.
Kadınlar niçin erkeklerden daha çok ağlar?

Okudunuz mu?  Takrir nedir ? Kısaca

Yapılan araştırmalarda, küçük erkek ve kız bebeklerin ağlama sıklıklarında farklılık görülmemiştir. Bunun oldukça mantıklı bir hipotez olduğunu ve farklılıkların ileriki yıllarda sosyalleşmeyle ortaya çıktığını söyleyen Rottenberg, Erkekler bazı cezalara katlanırken, kızlar bunu yapamıyor ve ağlıyorlar. Küçük bir çocukken bile ağlamanın erkekliğe yakışmadığını söyleriz. Bu bir atmasyondur, çünkü bazı durumlarda (örneğin yakınını kaybetmek veya bir arkadaşının ölmesi gibi) ağlamak çok erkekçe olabiliyor dedi.
Ağlamanın Faydaları:

Okudunuz mu?  İnsanin kaderini etkileyen unsurlar nelerdir?

Kalbe yararlı:

Özellikle üzüldüğünüz zaman ağlamak kalbi daha az yoruyor. Çünkü gözyaşı dökmek ile üzüntülüyken sıkışan kalp damarları açılıyor.
Stres düşmanı:

Ağlayarak birçok hastalığın baş düşmanı olan stresle başa çıkabilirsiniz. Çünkü bu duygu şaşırtıcı olsa da mutluluk hormonlarınızı harekete geçiriyor.
Daha iyi uyku:

Okudunuz mu?  Meleklerin ömrü hakkında bilgi

Kederli olduğu günlerde gözyaşı döken insanlar diğerlerine göre rahatlayarak daha iyi uyku çekiyor.
Güven duygusu:

Kişinin güven duygusunu artırıyor. Çünkü gözyaşı döktüğü anda herkesin ona olan ilgisi ona özgüvenini ve sevildiğini hatırlatıyor.
Gözlere yarar:

Gözyaşındaki bir madde eğer hiç akmazsa göz kuruluğu rahatsızlığına neden oluyor. Ara sıra ağlayan kişi böylece bu hastalığa yakalanmaktan kurtuluyor.
Tansiyona yararlı:

Okudunuz mu?  Başkasının yerine istihare namazı kılınır mı

Sıkıntılı veya sevinçli olduğunda tansiyonu düşen ya da çıkan kişi ağladığında tansiyonu normale dönüyor.
Yeme alışkanlığı:

Sıkıntılı günlerinde iştahı açılan ve kendini yemeğe vuran kişiler ağlarsa daha az yiyerek formlarını koruyor.
Ağladığımız zaman vücudumuzdaki stres hormonları gözyaşlarıyla vücuttan uzaklaşır ve biraz sonra rahatladığımızı hissederiz. Gözyaşları bünyenin güvenlik subaplarıdır. İçinizde sakladığınız duygular birike birike bir gün patlama noktasına gelir. İşte o zaman ağlayabilirseniz emniyet subapları yani gözyaşları sizi ağır bunalımlardan kurtarır.
Ama Ağlamak her zaman çözüm değildir.

Okudunuz mu?  TA-HA suresinin kısa özeti ?

Araştırmaya göre, ağlamak her zaman yardımcı olmuyor. Depresyonda olan ya da alexithymia (kişinin içinde bulunduğu duyguları, heyecanı, duygusal modu farkedip, anlatamama durumu) ruh yapısında olan insanlar, ağlamanın kendilerini daha kötü yaptığını söylüyorlar. Psikiyatrik sorunu olan insanların ağlamasının onları yorduğunu ifade eden Rossenberg, Depresyon hali geçmez, ağlamak bu durumda faydalı değil, sorunları çözmez dedi.
Allah Kimseyi Ağlatmasın !!.. Amin.. Huzur kadar güzel bir şey olamaz.. ÜSTÜNBAŞ

Okudunuz mu?  Şifalı dualar

Cevap: Ağlamakla İlgili Bilmediklerimiz ?.. (Ağlamak Kalbe Yararlı Ve daha…..)

hande82
ağlamak zayıflatır evet şöyle ki; ben ağlayınca genellikle sinirden ağlarım ve yemek yiyemem dolasıyla kilo veririm 🙂
Allah cc razı olsun bilgiler için üstünbaş kardeş


Yanıt: Ağlamakla İlgili Bilmediklerimiz ?.. (Ağlamak Kalbe Yararlı Ve daha…..)

uyku_tutmaz
Teşekkürler, ben de kalbime çok faydalı olduğunu hissediyorum.

Okudunuz mu?  Besmele niçin çekilir?

Soru: Ağlamakla İlgili Bilmediklerimiz ?.. (Ağlamak Kalbe Yararlı Ve daha…..)

DZALBAY
EyvAllah kardeşim…


sina_gk
bence aglamak insanı bir duygudur aylayan kadın yada erkek olsun farketmez kalbini yumuşatır ama çok fazla aglamak demiyorum duygulanmak gibi aglamak insanı rahatlatır.
aglamayan insanın kalbi katılaşır.
paylaşım için sagol kardeşim.

Okudunuz mu?  Kalbimizi karartan şeyler

Kayıtsız Üye
Ağlayınca zayıflamak mümkün , çünkü üzüntüden yemek yemek mümkün değil.


cok ağlamak, ağlamak zayıflatırmı, aglamak zayiflatirmi

Bu kategoride yer alan Kameri Aylar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ağlamakla İlgili Bilmediklerimiz ?.. (Ağlamak Kalbe Yararlı Ve daha…..) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.