Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:10
sizden4
Abone

Kız kardeşimi nasıl ikna edebilirim?

Kız kardeşimi nasıl ikna edebilirim?

-qwer-
Selamun aleykum…
Benım sorum kız kardesım hakkında.
Ben ne söylediysem bir türlü anlatamadım ikna edemedim.Ben ceket gıymelısın dıyorum oda ben kapanıyorum ıcım rahat dıyo ama yası gunah ıcın oldukca uygun 20 yasına geldı benım artık ugrasacak sabrım kalmadı afedersınız ama ıc camasarı bellı olacak seyler gıyıyor yada boynu kollarını acık bırakıyor beyaz tsort gıyıyor ve ıc camasırı bellı oluyor ben artık tam manasıyla kapalı olmasını ıstıyorum bana lütfen yardımcı olun ben sınırlı bır ınsanım kafayı yemek uzereyım bır gun oldurecegım.Bunları yaparken Allah korkusu ıcınde var ama duzeltemıyor arkadaşlarına bakıyor hepsı acık kendısı etkılenıyor manto gıyen arkadaşlarını falan ornek verıyorum anlatamıyorum Allah rızası ıcın yardımcı olun bana hadislerle,Kurandan ayetlerle bır cevap ıstıyorum lütfen normal lafla duzelmıyor lütfen yalvarıyorum bana yardım edın


Cevap: Kız kardeşimi nasıl ikna edebilirim?

meçhul_100
Kadınların tesettürü ile ilgili olarak Kur’anı Kerim’de 3 ayet vardır Bunlardan ikisi, Nûr Suresi’nde, birisi ise Ahzâb Suresi’ndedir Nûr Suresi’nin 31 ve 60 ayetleri ile Ahzâb Suresi’nin 59 ayetleri tesettür konusuna açıklık getirmekle kalmaz, bu konudaki hükümleri de koyar Ancak, Nûr Suresi’nin 60 ayeti, yaşlı kadınların tesettürlerindeki istisnayı belirten ayet olduğu için konumuzla, doğrudan ilgili değildir Tesettür ile ilgili olarak Hadis’lerden delillere gelince Bu konuda çeşitli rivayetler olmakla beraber en meşhurları, bu ayetlerin inmesi sonrasında, Müslüman kadınların ayetin manasına nasıl teslim olduklarını övgüyle anlatan Hz Aişe (ranha) validemizin bu konudaki rivayeti ile, Peygamber Efendimizin (sav) Esma binti Ebu Bekir (r anha) ile karşılaşması anındaki sözleri ve yine Peygamberimizin yaralandığında, kendisine su getiren kızı Zeyneb’e (r anha) söylediklerini anlatan hadislerdir

Okudunuz mu?  Torpil bir işe girerken torpil yaptırmak günah mıdır?

Nûr Sûresi’nin ilgili ayeti mealen şöyle der: “Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut Müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler Gizledikleri ziynetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!’’ [24:31]

Prof Dr Hayrettin Karaman, bu ayetleri yorumlarken şöyle der: “Bu ayetler nâzil olunca Müslüman kadınlar, bulundukları yerden ayrılmadan, etekliklerinin uygun yerlerini yırtarak başörtülerini bununla bağlamışlar ve bundan sonra hiç aksatmadan bu emri yerine getirmişler, Hz Peygamber (sa) de bu âyetin uygulanmasını titizlikle takip etmiştir Bütün bu karîne, delil ve işaretler, konumuz olan örtünme emrinin bağlayıcı olduğunu kesin olarak ortaya koymaktadır Bu emir âdete de bağlı değildir; çünkü o zaman cârî olan âdeti olduğu gibi bırakmak için değil, değiştirmek ve ıslâh etmek için gelmiştir, başörtülerini omuzlarından arkaya atarak boyun ve göğüslerini açıkta bırakan cahiliye kadınlarına yeni bir örtünme şekli öğretmiş, İslâmî örtüyü tarif etmiştir”

Okudunuz mu?  İdrar necaseti

Hz Aişe validemiz, Nûr Sûresi’nin yukarıda meali verilen ayeti indiğinde, bu ayete uyarak, vahyin emirlerine büyük bir sadakatle bağlanan Medine’li Ensar hanımları takdirle övmüştür Hadis kitaplarının Libas ve Ensar kadınların fazileti bölümlerinde Hz Aişe validemizin ağzından bu ayetin emrine uyma şöyle anlatılır: “VAllahi ben Allah’ın kitabını tasdik, O’nun indirdiğine iman açısından Ensar kadınlarından daha faziletlisini görmedim Nûr Sûresi’nin örtünme ayeti gelince, erkekleri kendilerine varıp Allah’ın indirdiği ayetleri okumaya başladılar Hanımların hepsi Allah’ın emrine uyarak, yünden ve pamuktan yapılmış örtülerine büründüler, Rasulullah’ın arkasında sabah namazı kılmaya geldiler”

Kur’anı Kerim’in Ahzâb Sûresi’nde Müslüman kadınların tesettürlerini emreden ilgili ayetin ise yine mealen anlamı şöyledir: “Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, bedenlerini örtecek elbiselerini giysinler Bu onların tanınıp incitilmemelerine de daha uygundur Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir” [33:59]

Ünlü Muhaddislerden Ebu Dâvud Libas bahsinde, Hz Aişe validemizin kardeşi (ablası) olan Esma Binti Ebu Bekir ile ilgili hadisi şöyle rivayet eder: Hz Aişe radıyAllahu anhâ anlatıyor: “Esmâ Bintu Ebi Bekr radıyAllahu anhümâ, üzerinde ince bir elbise olduğu halde Resülullah aleyhissalâtu vesselâm’ın huzuruna girmişti Aleyhissalâtu vesselâm, ondan yönünü ters istikamete çevirdi ve: “Ey Esmâ! Kadın hayız yaşına girdi mi ondan sadece şunun ve şunun dışında hiçbir yerinin görünmesi câiz değildir!” dedi ve yüzü ile ellerine işaret etti”

Okudunuz mu?  Türk Askeri ve Polisi Hakkında bilgi

Halada tesettürün farz olmadığını düşünerek islama uygun giyinmeyen kardeşlerimizi Allah’a havale ediyoruz
alıntı

Tesettürle ilgili ayetler:
“Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına dış elbiselerinden üstlerine giymelerini söyle Bu onların tanınıp, kendilerine sarkıntılık edilmemesi için daha uygundur Allah çok yarlığayıcı ve çok esirgeyicidir” (el-Ahzâb, 33/59)
“Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar Zinet yerlerini açmasınlar Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar Zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler Gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar Ey müminler! Hepiniz Allah’a tövbe edin Böylece korktuğunuzdan emin” umduğunuza nail olasınız” (en-Nûr, 24/31)
“Ay halinden kesilmiş ve evlenme için ümidi kalmamış olan yaşlı kadınlar zinet yerlerini erkeklere göstermemek şartıyla dış elbiselerini bırakmalarında onlar için bir günah yoktur Bununla birlikte yine de sakınmaları kendileri için daha hayırlıdır” (en-Nûr, 24/60)
Tesettürle ilgili hadisler:
Umeys’in kızı Esma’dan nakledildi Dediki: Resulüllah (sav) bir gün Hz Aişe (ranha)’nın evine girdi Kızkardeşi Esma yanında idi Üzerinde Vucudunun hertarafını örten ve yenleri geniş bir elbise vardı Resulüllah (sav) onu görünce kalkıp dışarı çıktı Hz Aişe (ranha) kızkardeşine “buradan uzaklaş Resulüllah (sav) sende hoşlanmadığı bir şey gördü” dedi Hz Esma uzaklaştı arkasından Resulüllah (sav) içeriye girdiHz Aişe (ranha) niçin kalkıp gittiğini sordu Resulüllah (sav) de elbisesinin yenini sadece parmakları görünecek şekilde ellerinin üzerine çekerek şöyle cevap verdi: “Kızkardeşini görmedinmi? Müslüman bir kadın şurasından başkasını gösteremez (Mecmeu’zzevâid nr:4168)
Bu hadis-i şerif’ten hz Esma’nın giydiği elbisenin bedenini örttüğünü fakat kollarında açıklık olduğunu bunun üzerine Resulüllah (sv) bu kıyafetinden hoşlanmadığını ellerinin üstünün parmaklara kadarda örtünmesi gerektiğini islam alimleri anlamışlardır ve de böyle ifade etmişlerdir
Usame bZeyd (ra) nakletti Dediki:
“Resulüllah (sav) Dihye’tül- Kelbi’nin kendisine hediye ettiği mısır kumaşlarından sık dokunmuş bir elbiseyi bana giydirdi bende onu hanımıma giydirdim Resulüllah (sav) daha sonra bana sordu: ne oldu Mısırdan gelen elbiseyi giymiyorsun? Dedimki ey Allah’ın resulü ben onu hanımıma giydirdim Resulüllah (sav) buyurduki altına pijama türünden bir şey giymesini ona emreyle Çünkü ben o elbisenin kemiklerinin hacmini belli etmesinden korkuyorum” (Ahmet b Hambel)
Ibn-i Abbas (rnhuma)’dan dediki: “Resulüllah (sav) kadınlardan erkeklere benzeyenlere, erkeklereden de kadınlara benzeyenlere lanet etti” (Buhari nr:5751, ebu Davut nr:4098, Ahmet bambel nr:3149, Nesei nr:9161)
“Ümmetimin son dönemlerinde bir takım adamlar olacaktır. Erkekler gibi eğerlerin (bineklerin) üzerine binip cami kapılarına ineceklerdir. Hanımları ise giyinik uryandır, (giyinik çıplaktır), başları üzerinde arık deve hörgücü gibisi vardır. Onalara lanet edin. Zira onlar lanet olunmuşlardır”. (Ahmet b.Hambel – müsned nr.6786, Ibn-i Hibban sahih nr:5655-7347)
Hz. Âişe’den rivâyete göre, bir gün Hz. Ebû Bekir’in kızı Esmâ ince bir elbise ile Allah Resulunun huzuruna girmişti. Resulullah (s.a.s) ondan yüz çevirdi ve şöyle buyurdu: “Ey Esma! Şüphesiz kadın erginlik çagına ulaşınca, onun şu ve şu yerlerinden başkasının görünmesi uygun değildir.” Hz. Peygamber bunu söylerken yüzüne ve avuçlarına işaret etmişti” (Ebu Davûd, Libâs, 31). “Allah Teâlâ ergin kadının namazını başörtüsüz kabul etmez” (İbn Mâce, Tahâre, 132; Tirmizî, Salât, 160; Ahmed b. Hanbel, IV, 151, 218, 259).
“Erkeğin avret yeri göbeği ile diz kapağı arasıdır” (Ahmed b. Hanbel, II, 187). Diz kapağı avret yerindendir” (Zeylai, Nasbu’r-Raye, I, 297).
Sahih-i Müslim’de Ebû Hüreyre (r.a.} tarafından bir rivayette Peygamberimiz, giyindiği halde açık olan, yani ince ve şeffaf elbise ile dolaşan kadınların Cehennemlik olduklarını, Cennetin kokusunu bile alamayacaklarını bildirirler. (Müslim, Libas.-125.)
Harbın oğlu Züheyr bana anlattı:bize Cerir Sehl’den o da babasından o da ebu Hureyre (r.a)’den nakletti. Ebu Hureyre (r.a) dediki:Resulüllah (s.a.v) şöyle buyurdu:
Ateşlik iki sınıf insan ki ben onları henüz görmedim. Yanlarında sığır kuyruğu gibi kamcılar olup insanları onlarla döven topluluk ve biride bir takım kadınlar topluluğudurki bunlar giyinik, çıplaktırlar. Görenleri yoldan saptıran ve kendileri de haktan sapanlardır. Başları bir tarafa sarkan deve hörgücü gibi olacaktır. Bunlar cennete giremiyecekler, kokusu şu kadar! Şukadar! Yürüme mesafesinden alındığı halde bunlar cennetin kokusunu da bulup alamıyacaklardır. (Müslim – sahih bab: libas ve’l- zineh hadis nr.3971)
Alkame bin Ebi Alkame annesinin şöyle dediğini rivayet eder:
“Abdurrahman’ın kızı Hafsa’nın başında, saçını gösterecek şekilde ince bir başörtüsü olduğu halde Hz. Âişe’nin huzuruna girdi. Hz. Âişe başından örtüsünü alarak ikiye katladı, kalınlaştırdı. (Muvatta’, Libas:4)
Hz. Ömer (r.a.) ise, cam gibi şeffaf olmasa da, giyindiği zaman altını iyice belli eden elbisenin kadınlara giydirilmemesi hususunda mü’minlere ikazda bulunmuştur. (Beyhakî. Sünen, 2:235)
İmam Serahsî bu nakilden sonra, kadının giydiği elbise çok ince de olsa yine aynı hükmü taşır, şeklinde bir açıklama getirir. Daha sonra da, “Giyindiği halde açık” olan mealindeki hadisi kaydeder ve şöyle der: “Bu çeşit bir elbise şebeke (ağ) gibidir, örtünmeyi temin etmez. Bunun için yabancı erkeklerin bu şekilde giyinmiş bir kadına bakması helâl olmaz.” (el-Mebsût, 10:155)
“Kadın örtülmesi gereken avrettir. Dışarı çıktığı zaman şeytan ona gözünü diker” (Tirmizî, Radâ, 18). Hz. Âişe (R.anhâ)’dan nakledilen; “Allah Teâlâ erginlik çağına ulaşan kadının namazını başörtüsüz kabul etmez” (İbn Mace, Tahâre, 132; Tirmizî, Salât, 160) hadisi saçları da kapsamına alır.
Hz. Âişe (r. anhâ) ilk başörtüsü uygulamasını şöyle anlatır: “Allah ilk muhâcir kadınlara rahmet etsin onlar; “Baş örtülerini yakalarının üstüne taksınlar…” (en-Nûr, 24/31) ayeti inince etekliklerini kesip bunlardan başörtüsü yaptılar”. Yine Safiyye binti Şeybe şöyle anlatır: “Biz Âişe ile birlikte idik. Kureyş kadınlarından ve onların üstünlüklerinden söz ettik. Hz. Âîşe dedi ki: Şüphesiz Kureyş kadınlarının birtakım üstünlükleri vardır. Ancak ben, Allah’a yemin olsun ki, Allah’ın kitabını daha çok tasdik eden ve bu kitaba daha kuvvetle inanan Ensar kadınlarından daha faziletlisini görmedim. Nitekim Nûr sûresinde “Kadınlar başörtülerini yakalarının üstüne taksınlar…” ayeti inince, onların erkekleri bu ayetleri okuyarak eve döndüler. Bu erkekler eşlerine, kız, kız kardeş ve hısımlarına bunları okudular. Bu kadınlardan her biri etek kumaşlarından, Allah’ın kitabını tasdik ve ona iman ederek başörtüsü hazırladılar. Ertesi sabah, Hz. Peygamberin arkasında başörtüleriyle sabah namazına durdular. Sanki onların başları üstünde kargalar vardı” (Buharî, Tefsîru Sûre, 29/12; İbn Kesîr, Muhtasar, M. Alî, es-Sâbûnî, 7. Baskı, Beyrut 1402/1981, II, 600).

Okudunuz mu?  Ölen birinin yüzünün morarması

ayrıca bu linkteki konularıkardeşine okutabilirsin..RABBİM kardeşine en kısa sürede layıkıyla kapanabilmeyi nasip etsin
forumduasi.com/tesettur/https://www.forumduasi.com/tesettur/


Yanıt: Kız kardeşimi nasıl ikna edebilirim?

-qwer-
cok teşekkür edıyorum Allah razı olsun ayrıca dua da edersenız nolur ben artık bıktım bu kapalıların bole durumlara dusp mılletten laf yemesınden tum kapalılara tesettur gıymelerı ıcın dua edın lütfen basta kardesıme teşekkürler…

Okudunuz mu?  Suudi arabistana yerleşmek istiyorum

Soru: Kız kardeşimi nasıl ikna edebilirim?

chidotuka
valla ben de çok güzel bilgiler edindim Allah razı olsun


Ben90
< Benım sorum kız kardesım hakkında.
Ben ne söylediysem bir türlü anlatamadım ikna edemedim.Ben ceket gıymelısın dıyorum oda ben kapanıyorum ıcım rahat dıyo ama yası gunah ıcın oldukca uygun 20 yasına geldı benım artık ugrasacak sabrım kalmadı afedersınız ama ıc camasarı bellı olacak seyler gıyıyor yada boynu kollarını acık bırakıyor beyaz tsort gıyıyor ve ıc camasırı bellı oluyor ben artık tam manasıyla kapalı olmasını ıstıyorum bana lütfen yardımcı olun ben sınırlı bır ınsanım kafayı yemek uzereyım bır gun oldurecegım.Bunları yaparken Allah korkusu ıcınde var ama duzeltemıyor arkadaşlarına bakıyor hepsı acık kendısı etkılenıyor manto gıyen arkadaşlarını falan ornek verıyorum anlatamıyorum Allah rızası ıcın yardımcı olun bana hadislerle,Kurandan ayetlerle bır cevap ıstıyorum lütfen normal lafla duzelmıyor lütfen yalvarıyorum bana yardım edın >

kardesini ne kadar zorlasanda, içinden gelmiyorsa kapanmaz. bir insani istemeyerek kapatsan, belki kapanir ama bir sure sonra tekrar açilir ve belki dahada acik olur.. zorlamayla olmuyor kardesim. daha sakince konusarak onu ikna etmeye calisabilirsin. Ama içinden gelmiyorsa fazla ugrasmanin faydasi olmaz.. Belki annen onu ikna edebilir? yada baban? birde bunlari dene..


islami17
Paylaşımlarınız için Allah razı olsun kardeşlerim. Şunu söylemek istiyorum; istediğiniz kadar diretin anlatmaya çalışın öğretin yine de Allah nasip etmedikçe olmuyor. Mesala ben annemin namaz kılmasını çık istiyorum. Hatta bunun için ona sabah namazını kılabilmesi, için açıklamalı yazı hazırladım. Fakat olmadı. Rabbim ıslah etsin. Bizim neslimizden de hidayette olan nesiller üretsin…
Allah yardımcı olsun kardeşim..


BuRaK_DoĞaN
S.A Güzel kardeşim zorla birşeylerin olamıyacağının farkında olmalısın dinimizde zorlama yoktur bu şekilde zorla brşeyler yapabileceğini sanmıyorum.kendimle alakalı ufak bir olayı anlatayım…Namazını kılmayan orucunu yarım yamalak tutan içki zina yapan biriydim…Babamın üzerimde çok baskısı vardı namaz ve ibadet etmem için bende babama her zaman şunu derdim beni bana bırak eyerki namazı ibadetimi yaparsam şimdi sen istiyorsun diye yapmış olacam Allah için olmayacak bırak içimden gelsin bunları yapmak… (ALLAH’ıma şükürler olsunki kalbimim doğru yolu bulmasına sebeb oldu ) ve gerçekten baskıyla birşeylerin olacağına inanmıyorum Güzel kardeşim güzel dil her zamn etkilidir bacımıza güzel dil ile yaklaşmayı birde dene bağırıp çağırmak emin ol buna fayda etmez eyer bacımız kapanırsada senin baskınla kapanmış olacak bir faydası olmayacak ve senin baskınla kapanmış olsa dahi ilk fırsatında tekrar istediği gibi giyinecektir.buda kalıcı bir çözüm değildir.Güzel kardeşim sen bacımıza daha sabırlı olmayı dene güzel dille örtünmenin faydalarını cennet ve cehennem hakkında bilgi ver.toplumdaki doğru ve yanlışları anlatmaya çalış dinimize sahiplenmeyi anlat.güzel dille ve sabırla olacaktır emin ol kardeşim…ALLAH Kalbimize imanıyla nuruyla doldursun…amin


judge
sevgili kardeşim bu ve benzeri videolar örtünmeyi kendilerine göre biçimlendirenler için hazırlanmıştır…izlettir istersen belki yararı olur..

Okudunuz mu?  Her yer sperm oldu ne yapmalıyım

yolcu365
belki kardeşine tesetürlü elbiseler alırsan fazlalaştırırsan açık elbiselerini yakarsan yırtarsan ortadan kaldırırsan tesetürlü elbiseleri giymeye mecbur kalıp giyer.


muhasebeci
arkadaşım yaptıgın o kadar yanlıskı .o senın aılen nıye burda ınsanlara desıfre edıyosun.kım nasıl bı yardım edebılırkı sana .alt tarafı yorum yaparız burda sana .ama bence kız kardesın 20 yasında kendı ıstemezse maalesef olmaz

Okudunuz mu?  Kardeşlerim kendimi günahkar hissediyorum

Rayyan Emir
< belki kardeşine tesetürlü elbiseler alırsan fazlalaştırırsan açık elbiselerini yakarsan yırtarsan ortadan kaldırırsan tesetürlü elbiseleri giymeye mecbur kalıp giyer. >
kardes hiç oyle sey olur mu? yakip yikmak?!? güzel dille anlatmak gerekir. aksi halde nefret eder abisinden.. guzelce karsisina alacak elini omzuna koyacak hadi gel senle alisverise gidelim diyecek gitmeden tezgahtarla konusup ikna et diyecek..kendi secmis olacak kapali kiyafetlerini..

Okudunuz mu?  Sukunet İçin İstimna

< arkadaşım yaptıgın o kadar yanlıskı .o senın aılen nıye burda ınsanlara desıfre edıyosun.kım nasıl bı yardım edebılırkı sana .alt tarafı yorum yaparız burda sana .ama bence kız kardesın 20 yasında kendı ıstemezse maalesef olmaz
>

desifre degilki güzel kardesim sikintisini paylasmis biz de yardımcı oluruz elimizden geldigince..

Okudunuz mu?  Flood ne demek ?

Kayıtsız Üye
kız kardeşine dinimizde tessettürün önemini anlat


kiz kardesimi nasıl sikebilirim, kız kardeşimin iç çamaşırları, kardeşimin iç çamaşırları

Bu kategoride yer alan Kadınların askerlik yapması uygun mudur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kız kardeşimi nasıl ikna edebilirim? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.