Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:15
Oruc
Yönetici

Oruç bozmak istiyorum çok mu günahtır?

Oruç bozmak istiyorum çok mu günahtır?

tokatle_emre
Ben oruç bozmak istiyorum Çok mu günahdır Günah olduınu bile bile soruyorum bu soruları size ama CEzası büyükmüdür acaba bu orucu bozmak


Cevap: oruç bozmak istiyorum Çok mu günahdır Günah olduınu bile bile soruyorum bu soruları size. ceza

hande82
Orucu Bozmanın Cezası: Kaza Ve Kefaret

Oruç, niyet edip tutmaya başlamakla mükellef üzerine borç olmuştur. Bu sebeble, meşrû’ bir mâzeret olmadıkça başlanmış orucu bozmak günahtır. Ayrıca bozulan orucun sonradan gününe gün kazâ edilmesi de lâzımdır. Farz olan Ramazan orucunu kasden bozmakta ise kazâ ile birlikte fazladan bir de keffaret denilen iki kamerî ay (yaklaşık 60 gün) aralıksız oruç tutmak cezası vardır.

Kazâ ve Keffâret Nedir?

Kazâ: Hiç tutulmayan veya tutulmaya başlanıp da bozulan bir orucu sonradan günü gününe tutmaktır.
Keffâret ise: Kasden bozduğu bir günlük Ramazan orucu yerine, ceza olarak iki ay birbiri ardınca oruç tutmaktır. Bu cezayı, yaşlılık, zayıflık ve hastalıktan dolayı yerine getiremeyen kimse, 60 fakiri sabah ve akşam olarak iki öğün doyurur. Doyurmak; yedirmek suretiyle olacağı gibi, yemek parasını fakirin eline vermekle de olur. 60 fakir yerine bir fakiri, 60 gün doyurmak da câizdir.
Oruç tutmaya bedenî gücü yetmediği gibi fakiri doyurmaya da mâli gücü kâfi gelmeyen bir kimseden ise, keffaret cezası kalkar. Artık onun yapacağı şey, Allah’tan af ve mağfiret dilemektir.

Mehmet Dikmen


Oruç Bozmak Zorunda Kalıcam Yardım Acill Cevap

omerfaruk18
S.a şuan çin Deyim Türkiyeden 6 Saat Ileride Olduğumuz Için Uyku Problemi Yaşıyorum Sahur Yaptım .fakat Uyumadığım Için Oruç Tutmam çok Güç Olucak Bozabilirmiyim.kefaret Mi Kaza Mı Tutmam Gerekir .not Oruç Niyet Ile Sahur Yaptım

Okudunuz mu?  10 Gün içinde Tekrar Adet Olunca Oruç Bozulur mu?

Soru: Oruç Bozmak Zorunda Kalıcam Yardım Acill Cevap

YaZaROW
Ve aleyküm selam. Bilerek bozulan oruç için 60 gün kefaret vardır ve bozduğu gün kadar da kazası. Fakat dayanmaya çalışın. Hemen bozmayın. Peygamberimiz 2 gün boyunca sahur ve iftarda yemeden oruç tutarmış. 2 gün konusunda emin değilim fakat iftar etmediği doğrudur. Onun hatrına dayanmaya çalışın. Eğer akşama kadar dayanamazsanız yine bozmasanız daha iyi ama en azından zorunluluktan bozun ki 1 gün kaza edesiniz.

Okudunuz mu?  Oruç İle İlgili Güzel Şiirler

Selametle.


YaZaROW
< sağsalim orucumu tuttum sağolun >
Allah sizden razı olsun. Size bir ders olmuştur kesinlikle. Sabrını veren Allah olunca orucun zorluğu kalır mı?

Mazeretsiz oruç bozmak büyük günahlardandır.


Kayıtsız Üye
Suanda kendi memleketimden 300 500 km uzaktayim 3 gun oldu geleli gribim orucu bozsam ne olur

Okudunuz mu?  Şeker hastasıyım oruç tutamıyorum Ne yapmam gerekiyor?

ACİLSERVİS
Şafiiye göre seferilik 3 gün hanefiye göre 15 gündür. Mezhep belirtmediğine göre hanefi mezhebine uyuyorsun. Seferilik 15 gündür orucunu kaza etmek üzere yiyebilirsin. Tabi ramazanda oruç tutmak daha hayırlıdır.


Kayıtsız Üye
Merhaba men oruc tutuyorum.bu gun susuzluga doze bilmeyib su icdim yarin yeniden orucuma devam ede bilirmiyim.lutfen cevab yazin

Okudunuz mu?  Diş macunu tadı orucu bozar mı

ACİLSERVİS
Merhaba, Evet elbette yarın orucuna devam etmelisin. Oruç Allahın emridir. Orucu bozmayalım.


Kayıtsız Üye
Ramazan ayındayız ve oruç tutuyoruz ben 14 yaşındayım ve kalbimden rahatsızim ara ara oruç tutuyorum. Tuttuğum zamanlar birazda olsa zorlanıyorum yatmadan önce niyet ettim ama babam sabah kalktığımda orucumu bozmamı istedi kalbinden rahatsizsin tutma fenalasirsin dedi orucumu bozmalimiyim bozar sam 61 gün tutmak zorundamiyim

Okudunuz mu?  Oruç borcu olan kişi hacca gidebilirmi

Tevbe
Bu durumunuzla tutarsanız çok sevap kazanırsınız, ancak tutmazsanız da hiç bir günah yazılmaz Allahın izniyle. Mevlam acil şifalar buyursun.


mum
Rahatsızlıktan dolayı orucunu bozana, ilerde iyileşince sadece bir gün kaza gerekir.
60 gün kefaret gerekmez. Allah şifa versin


oruç bozmak günahmı, oruç bozmak günah mı, orucu bozmak gunahmi

Bu kategoride yer alan Yutkunmak orucu bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruç bozmak istiyorum çok mu günahtır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.