Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:14
Namaz
Abone

Hastalık hali namaz kılmazsak günah olur mu

Hastalık hali namaz kılmazsak günah olur mu

Kayıtsız Üye
baş ağrısı veya baş dönmesi tansiyon düşmesi gibi rahatsız edici ve ayakta durmamızı zorlaştırıcı halsizlik hallerinde namazı terk etmek günah midir? uykulu halde iken namaz kılmak mekruhtur diye duymuştum bu hallerde kendimizi zorlamak namazımızı kılmak gerekir mi yoksa daha zinde hissettiğimiz bir zamana kaza edebilir miyiz?

Okudunuz mu?  Her namaz ve tesbih duasından sonra dua etmek şart mı?

Dün gece yaşadığım karın ağrısından dolayı yatsi namazını kılamadim, ağrı çok rahatsız ediciydi, bekledim geçmesini yada hafiflemesini ama tam tersine daha da şiddetlendi, mecburen gecenin 2 sinde acile gittik, ağrı kesici serum taktılar, tahlil yaptılar derken, eve dönünce saat 5 e yaklaşıyordu, yatsı namazını kılamadim, sabah namazına da uyanmadim, bu bir özür sayılır mı, namaz kılmak istedim ama kılamadim, ağrı buna izin vermedi.

Okudunuz mu?  Salli barik duasından sonra rabbena atina duası

Yorum: Hastalık hali namaz kılmazsak günah olur mu

ACİLSERVİS
Namaz asla kazaya bırakılamaz. Farz namazını uykulu halde iken de kılabilirsin. Ağır bir hastalık olduğunda yerde oturarak buna da gücünüz yetmiyorsa yatakta uzanarak namaz kılabilirsiniz. Yarım saat sonra öleceğinizi bilseniz dahi namazınızı kılmak zorundasınız.

Okudunuz mu?  Tek Ayetle Namaz Kılınır Mı?

hastayken namaz kılmamak gunahmi, hastayken namaz kılmamak, hastayken namaz

Bu kategoride yer alan Cemaatle namazda sessiz ve sesli kıraat hakkında bilgi verirmisiniz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hastalık hali namaz kılmazsak günah olur mu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.