Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:01
missa02
Abone

Hafızların sevabı şefaat hakları

Hafızların sevabı şefaat hakları

Kayıtsız Üye
hafız olanın sevabı
Kur’an hafızların şefaat hakkı var mıdır?
Hafızların, Kur’an ile amel ettikleri takdirde, kaç kişiye şefaat hakkı vardır?
Bu kişilerin akraba olması şart mıdır?


Yorum: Hafızların sevabı şefaat hakları

Kuldurdileyen
1- Akraban peygamber dahi olsa Allah izin vermedikçe sana kimse şefaat edemez.
2- Hafızların şefaat hakkı var mı bilmiyorum. Gayrı müslim de hafız olabilir.
3- Ammellerimize güvenip gidersek ve vardığımızda bunların kabul edilmediğini görürsek ne olacak? Ne emin olabilir insan amellerinden, ne de gaybı bilebilir. Sadece Rabblerine güvenip onun affına sığınıp Onun sevgisini takdirini kazananlar kurutuluşa erdirilmiştir.
4- Sen sakın amellerine güvenme hatasına düşme. Sen Ona güvenenlerden ol ve hep onun affını iste. Namazda okuduğun duaların anlamlarına bakarsan hep af istersin. Kendin için, annen, baban için, inanan müslüman kardeşlerin için. ARtık anlasınlar ki insanlar sadece Allah a güvenebilirsiniz. Gerisine güvenmeyin, güvenmeyin, güvenmeyin.

Okudunuz mu?  Camsil içerisindeki parfüm ve alkol

Yorum: Hafızların sevabı şefaat hakları

Omer Faruk
< Hafızların sevabı şefaat hakları
hafız olanın sevabı
Kur’an hafızların şefaat hakkı var mıdır?
Hafızların, Kur’an ile amel ettikleri takdirde, kaç kişiye şefaat hakkı vardır?
Bu kişilerin akraba olması şart mıdır? >

İslam’da hafızların böyle bir şefaat hakları yoktur. Şefaat müessesi diye bir müessese de yoktur. Allah merhamet etmeyecek ama birileri Allah’ın elinden alıp "ALLAH’IM bu kuluna merhamet et" diyecek. Allah’ın merhamet sıfatına yakışmayan bir yaklaşım.

Okudunuz mu?  Sünnet-i müekkede nedir?

Allah mı merhametlidir kulu mu? hangisi daha merhametlidir. Müslümanlar şunu bilmeliler, ayet açık açık, "Kim zerre miktar hayır işlerse karşılığını görür, kim zerre miktar şer işlerse karşılığını görür" diyor.

Peygamber ise kendi kızına: "Ey kızım fatıma sakın babam peygamber diye güvenme, vAllahi seni ben bile kurtaramam" diyor.

Okudunuz mu?  Rabıta nedir? nasıl yapılır? tek başına yapılır mı?

Bu şefaat meselesi maalesef çeşitli tarikatların uydurduğu ve müritleri kendine bağlama çabasıdır. Sanki Şeyh kendini kurtarmış da müridini kurtaracak.

Kur’an hafızlığı amel şartıyla hayırlı bir ameldir. Ancak yükü de fazladır, sorumluluğu da… Her emeğin bir karşılığı olduğu gibi Allah hayır üzere emek verilmiş her güzel işin karşılığını vereceğini yine Kur’an ile haber veriyor.

Okudunuz mu?  Mevlana hazretlerinden bir hoşgörü hikayesi

Selametle…


hafızlığın sevabı, hafızlık sevabı, hafizligin sevabi

Bu kategoride yer alan Çalışmak istemiyorum ama eşim baskı yapıyor ne yapmalıyım ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hafızların sevabı şefaat hakları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.