Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:06
missa7
Abone

İlahiyat önlisans kayıtlarında neler lazım?

İlahiyat önlisans kayıtlarında neler lazım?

Kayıtsız Üye
İlahiyat önlisans kayıtların da neler lazım İlahiyat ön lisan bölümüne kayı için neler gerekmektedir ?


Cevap: İlahiyat önlisans kayıtlarında neler lazım?

Desert Rose
KAYIT IÇIN GEREKLI BELGELER:

a) Adayın mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
b) Aday 0,8 katsayısından veya ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
c) Nüfus cüzdanının onaylı örneği
d) Ikametgâhı ile ilgili beyanı
e) 1986 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için askerlik şubelerinden alınacak Askerlik Durum Belgesi
f) Son altı ay içinde, önden, başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
g) Katkı payının ödenmesi ile ilgili belge
h) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgeler

Okudunuz mu?  İbni sina neyi icat etti ?

Yükseköğretim öğrencileri, kılık kıyafet ile ilgili olarak yüksek yargı organları tarafından verilmiş kararlarla oluşmuş bulunan hukuki mevzuata uymak zorundadırlar.

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.

Okudunuz mu?  Her Çamaşırdaki Yaşlık ta Gusül Gerekir Mi ?

Anadolu Üniversitesi Merkezi Açıköğretim Programlarını kazanan adayların, kayıt işlemleri ve kayıt tarihi için Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne başvurmaları gerekmektedir.

Kazanan adayları gösteren fotoğraflı sınav sonuçları adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.

KAYITLA ILGILI ÖNEMLI NOTLAR:
a) Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.
b) Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez.
c) Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
d) Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
e) Yükseköğretim kurumları, kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilir.

Okudunuz mu?  Misk ve Amber neden yapılır?

ÖSYS SONUÇLARINA GÖRE KAYIT HAKKI KAZANILDIĞI BILDIRILEN YÜKSEKÖĞRETIM PROGRAMLARINA HANGI DURUMLARDA KAYIT YAPTIRILAMAZ?
Merkezi yerleştirme işlemi ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayın kaydını yaptırabilmesi, ilgili yükseköğretim kurumunun aradığı bütün koşulları taşımasına bağlıdır. Adayın Internet ortamında bir programı kazandığının yazılmış olması bu adaya, ilgili programın öngördüğü diğer koşulları taşımadan kayıt yaptırma hakkı vermez.
Sağlık muayenesi, bedensel yetersizlik, mülakat sınavını kazanamama ve intibak eğitiminin olumsuzluğu gibi başvuru sırasında bilinemeyen bir nedenle yerleştirildiği programa kaydı yapılamayan öğrenciler, durumları ÖSYM Başkanlığınca değerlendirilerek, alt tercihlerinden puanının elverdiği bir programa (burslu programlar hariç) yerleştirilirler.
Tablo-6′ya göre 0,8 katsayı veya ek puan veya sınavsız geçişle bir yükseköğretim programına yerleştirilen aday kayıt sırasında okul türü veya alanını belgelendirmek zorundadır. Tablo-6′da yer alan okul türü veya alandan mezun olduğunu belgelendiremeyen aday yerleştirilmiş olduğu programa kayıt hakkını kaybeder.

Okudunuz mu?  Bu Sıkıntı Nasıl Giderilir??

ÖSYM’NIN YÜKSEKÖĞRETIM KURUMLARINDAKI KAYIT IŞLEMLERI VE BU KURUMLAR ARASINDAKI GEÇIŞLERLE ILIŞKISI VAR MIDIR?
ÖSYM’nin gerek yükseköğretim kurumlarındaki kayıt işlemleri gerekse yükseköğretim kurumları arasındaki yatay geçiş işlemleri ile hiçbir ilişkisi yoktur. Bu konudaki bütün başvuruların doğrudan ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılması gerekir.

Okudunuz mu?  Sübhaneke mâ abednâke hakka ıbâdetike ya Ma'bud anlamı nedir?

Kaynak: ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu


Yorum: İlahiyat önlisans kayıtlarında neler lazım?

Kayıtsız Üye
İmam hatip mezunuyum Üniversite sınav ına girmem gerek mi ilahiyat ön lisansa baş vurabilmem için


ilahiyat önlisans kayıt için gerekli belgeler, açıköğretim önlisans ilahiyat kayıt şartları, açıköğretim ilahiyat kayıt şartları

Bu kategoride yer alan Dinde aşırıcılık başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İlahiyat önlisans kayıtlarında neler lazım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.