Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:10
missa08
Abone

Bu Sıkıntı Nasıl Giderilir??

Bu Sıkıntı Nasıl Giderilir??

Kayıtsız Üye
Öncelikle bu siteye emeği gecen, yorum yazan,konularıyla bizlere ışık tutan herkese sonsuz teşekkür ediyorum.. ALLAH cümlenizden razı olsun inşaAllah..

Bir sıkıntımı sizlerle paylaşmak ve önerilerinizi almak istiyorum.. çünkü içim öylesine sıkıntı doluki, yazacağınız her bir cümle bana teselli olur umudunu taşımaktayım.. Ben 24 yaşında bir bayanım ve yaklaşık 6 aydır nişanlıyım.. nişanlımla aramda 9 yaş var. haliylede akıllı ve olgun bir kişiliğe sahip.. nişanlım rahmetli babası imam,rahmetli anneside kuran kursu hocası olan, yani dindar bir aileye mensup oldugu kadar,kendiside dini vecibelerini yerine getiren abdestinde namazında ve ALLAHa tevekkulu tam olan biri..

Bizim sorunumuz, daha dogrusu benim daha çok sorun haline getirdiğim şey maddi imkansızlardan ve birkaç sebepten daha kaynaklanan karamsarlıgım, ümitsizliğim ve baş edemediğim ruhi bunalımlarım.. Nişanlımın anne ve babası rahmetli oldugu için hayatımızdaki bazı şeyler aksaklıklara uğruyor.. Başında bir buyuk, ve yol gösteren olmadıgı için maddi manevi çogu sorumlulugu ben ve benim ailem üstlenmiş durumda..Beni asıl sıkan bu değil, zaten benim ailemde durumun farkında oldukları için sonsuz bir anlayış ve hoşgörü içerisindeler ve hallerindende şikayetçi değiller..Çünkü benim ailemde dindar, ALLAHın emrini bilen hacı insanlar.. RABBİM onları başımdan eksik etmesin (AMİN)

Asıl sorun şu. Nişanlımın şuanki işi pek iyi değil. iyi değil derken yani gece gunduz çalışmasına karşın eline gecen maaş çok az bir miktar.. kendiside bende işini değiştirmesini çok istiyoruz.. çünkü şimdiki maaşı bizim düğün yapmamızı bırakın, çogu ihtiyacımızı dahi karşılayamayacak kadar az.. bu yuzdende çalmadığımız kapı, başvurmadıgımız yer kalmadı.. sorunda burda başlıyor zaten. Ben çok tezcanlı biri oldugum için herşeyin biranda olmasını istiyorum. gerçi istediğim şeyler öyle gerçekleşmesi imkansız, yada yapılması zor olan şeyler değil. ALLAHıma hep dua ediyoruz,yalvarıyoruz ama kabul olmuyor. Nişanlım bu konuda benden daha ümitli ve daha sabırlı. Ama ben bazı şeylerin olmadıgını görünce moralim bozuluyor, ümidimi, yaşama sevincimi falan kaybediyorum, çünkü herşeyden çok fazla etkileniyorum. Nişanlılık boyunca hergunum karamsarlık içinde geçiyor. haliylede bunu nişanlıma fazlasıyla yansıtıyorum. nişanlım bana sürekli ”ALLAHın izniyle herşey düzelecek, güzel gunlerimiz olacak” gibi temennilerde bulunuyor ama bunların hiçbiri beni teselli etmiyor. Biliyorum ALLAHtan hiçbirzaman ümit kesilmez, bu halimle gunaha girdiğimide biliyorum ama elimde değil.. Ağlamadıgım gun yok gibi.. Bu sıkıntıları haketmediğimi düşünüyor ve bunları dile getirdikce Nişanlımada huzur vermediğimi biliyorum.. Yinede Daima RABBİMe sıgınıp ancak ondan yardım istiyorum ben.. Ama yinede içimdeki bu karamsarlıgı, kötü düşünceleri silip atamıyorum.

Okudunuz mu?  Kadının hayızlı günlerinde eşinin zoruyla yakınlaşma olursa günahı nedir

sizlerden ricam ALLAH rızası için bana bir çıkış yolu gösterin. İçimdeki, beynimdeki bu sıkıntıları nasıl atabilirim? bu karamsarlıktan nasıl kurtulabilirim? Nasıl mutlu olmaya çalışabilirim?
Bu arada bu yazdıklarımı okuyan tüm din kardeşlerimden banada dua etmenizi haddim olayarak istiyorum. NEOLUR arkadaşlar benim duam kabul olmuyor ama belki içinizden birinin duası kabul olur.. Herkese şimdiden teşekkür ediyor ve yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum..


Cevap: Bu Sıkıntı Nasıl Giderilir??

Kayıtsız Üye
neolur arkadaşlar yazacağınız şeyleri sabırsızlıkla bekliyorum.. güzel sözlere çok ihtiyacım var çünkü..


Yanıt: Bu Sıkıntı Nasıl Giderilir??

Hoca
< ALLAHıma hep dua ediyoruz,yalvarıyoruz ama kabul olmuyor >
burda dur biraz:) Allah duaları kabul edeceğine söz veriyor bak sen ne sözler kullanıyorsun bacım:) O Allah ki asla sözünden caymaz ve mutlaka kabul edecektir.

< sizlerden ricam ALLAH rızası için bana bir çıkış yolu gösterin. İçimdeki, beynimdeki bu sıkıntıları nasıl atabilirim? bu karamsarlıktan nasıl kurtulabilirim? Nasıl mutlu olmaya çalışabilirim? >
çıkış yolundasın zaten. Ailen iyi, nişanlın iyi sağlığınız yerinde ve sadece maddiyatın az olmasından şikayetçisin.
Nefsine kendinden daha kötü birilerini göstermeden ıslah edemezsin. sizden çoook daha kötü durumda olan nice insanlar biliyorum çevremde. hem maddi hem manevi çıkmazların içine girip birbirlerini anlamayarak terkediyorlar. haline şükret ve Allah’tan sabır dileme, afiyet dile. çünkü sabır diledikçe Allah sbır kazanasınız diye bela verecektir. çünkü sabrı kazanmanın tek yolu belalara teheammülden geçer.
________________________________

Okudunuz mu?  Peygamberimiz neden cennet anaların ayakları altındadır buyurmuştur

Kardeş, her işte bir ikmet var biz bilmesekte.
mesela istermisin evililiğin hemen olsun ama sorunlar sizi evlendikten sonra bulsun ve ayrılasınız hı:) haline şükret ve beterinden koruması için dua et. iyi bildiklerinden dua iste.

Allah sıkıntını gidersin, nişanlına kavuştursun ve gönül ferahlığı versin ve cennette birlikte olasınız inşAllah.


Soru: Bu Sıkıntı Nasıl Giderilir??

İsrâ
hem çok sevmek ama sIkintiya katlanmamak hayatini zorlastirir,
onca insan var mal mülk sahibi fakat ne huzur ne de mutluluk var.
Seytan en sevdigi islerden biri ise iki mutlu ciftin heleki bunlar birde dindar ve Allah’a yakin bir kul ise uzaklastirmak aralarini bozmak.
Nisanlini anlatigina göre gercekden çok sabirli ve düzgün bir insanmis.

Hayatta her zaman sIkintilar yasicaksin nisanli zaman evlilik sonrasi ama bunu yenmenin bir kismi hosgörü diyer kismi ise fedarkarliktir. Fedarkarsiz Sevgi birseye yaramaz cünkü o sadece bir yere kadar gelir sonra söner.

Hani is olsa sanki nisanlin gidip calismicakmi seni mutlu etmek istemezmi elbette sanirim seni mutlu edebilmeyi her kesden çok o ister.

Genellikle bunalima sokan birde cevredekiler, arkadaşlar olur. Onlarin sözlerine ümitsiz sözlerine kanarsan eğer halin nice olur, sakin ama sakin onlarin yaninda bulunma.

Heleki simdiki zamanda doğru ve dürüst dindar bir kimseyi bulmak çok zor.
Hersey birden gerceklesse sükredecek neyin olur ki 🙂 birde güzel yanindan bakmaya calis, gercekden emek vererek bir yuva kurcaksiniz o sizin yuvaniz olcak hersey bir anda olacak diye bir şey yok ki.

Okudunuz mu?  Düğün salonlarına gitmek ve kadın erkek iç içe oynamak dindeki yeri varmı?

Sana tavsiyem "ama kabul olmuyor" sözünü unutman nisanlin gibi "olacak insaAllah" sözüne gecmen. Mümin asla ümitsiz olamaz cünkü onun Rabbi vardir. Herseyi gören ve gözeten riski veren verdigi riska bereket katanda Odur o olsun istemeden olmicaktir. O yüzden durusunu degistirmen gerek.

Nisanlin zaten her bir yana bakiyordur is için risk kazanmak için, elinde olmayan bisiyi ondan istemen yanlis olur. Esin olacak insani üzme heleki dünya menfaati için hic. Umarim isleriniz rast gelir, istediginiz bir hayat biciminde yasarsiniz.

Dualarim sizinle ins., Allah yar ve yardımcıniz olsun.

< Allah sıkıntını gidersin, nişanlına kavuştursun ve gönül ferahlığı versin ve cennette birlikte olasınız inşAllah. >
amin amin amin

çok güzel bir dua etti hocam bak 🙂


şaf_ak
baştan benim duam kabul olmuyor deyip Allahtan ümit kesmişsiniz..sabırlı olun..Allah cc selamet versin feraha çıkarsın mutlu mesut etsin inşAllah..


Kayıtsız Üye
öncelikle yazdıklarınız için ALLAH razı olsun..

Ben en ince ayrıntıları dahi düşünen ve herşeyi kafaya takan bir bayanım. Maddi sıkıntılar, beraberinde manevi sıkıntılarıda getiriyor. Ben böyle olsun istemiyorum elbetteki ama herşeyden fazlasıyla etkilenen ve bunu davranışlarıma anında yansıtan biriyim.. Moral bozuklugu içerisinde inanın nişanlılıgımdan dahi hiçbirşey anlamıyorum. Kafam sürekli bu sıkıntılarla meşgulken nişanlıma bile tam anlamıyla alışmakta güçlük çekiyorum. Konuşmalarım falan sürekli ruh gibi. Halbuki ben böyle biri değilim, tam aksine hayat dolu canlı kıpır kıpır biriyim ama bu negatif elektrik, bu kara bulutlar bir turlu dagılmak bilmiyor.. Elimde olmadan Nişanlımada huzur vermemeye başladım artık.. O ise ALLAHtan hiçbir zaman umidini kesmiyor, elinden gelenin eniyisini hatta fazlasını yapmak için çırpınıyor ama elimiz sürekli boş kalıyor. Keşke bende onun gibi pozitif düşünebilsem, onun kadar umitli olabilsem..

Okudunuz mu?  Tövbe ettikten sonra aynı günahı işlemek

Sormak, danışmak istediğim bir şey daha var. Bizim dini nikahımız var, fakat buna guvenerek yakınlaşan çiftlerden değiliz. Benim sorum Nişanlıma alışabilmek ve yabancılık çekmemek için ne yapmam, nasıl davranmam gerekir? Sonuçta birkaç ay sonra o kişiyle aynı evin içerisinde yaşayacagız ve ben onu bir yabancı gibi gormek istemiyorum. Ne yapmalıyım?


Hoca
< Nişanlıma alışabilmek ve yabancılık çekmemek için ne yapmam, nasıl davranmam gerekir? >
Sabırla her şey düzelir. evlendikten sonra birbirinize alışırsınız.
Nişanlıyken alışma dönemi geçirmek iyi bir durum değildir. en iyi zaman evlendikten sonradır.


evlan
Ben de eşimle çok zor şartlarda evlendim.Beş sene nişanlılık dönemi yaşadım abartmayayım ama nerdeyse her gece ağlıyordum.Eşimin annesi yok ,babasıda varda yok.Evlendiğimizde nerdeyse hiç eşyamız yoktu ve işe yeni başlamış hiç maaş almamıştı.şimdi düşünüyorumda bizimkide iyi cesaret değil mi.ama o zaman için tek isteğimiz evlenip beş yıllık esareti bitirmeti.neyse sözü fazla uzatmıyayım şu anda çok mutluyum emin ol maddi manevi herşey yoluna giriyo.iki tane birbirinden tatlı kızım var ,eşimin çok güzel bir işi ve en önemlisi sağlığımız yerinde,çok sabrettim ama RABBİM sabrımın karşılığını fazlasıyla verdi.İNŞALLAH RABBİM SENİNDE SABRININ KARŞILIĞINI FAZLASIYLA VERİR.


hagi
Abdullatif arkadaşımızın yönlendirdiği konuyu mutlaka oku derim ben. Okuyup da hala aynı düşüncedeysen kendini bir an önce hesaba çekmelisin kanımca.
Allah hiçbir kulunu yarattıktan sonra başıboş bırakmaz, imtihansız 1sn olmaz. Şükretmelisin imtihanın mal ile olduğuna belki de… Sağlık ile imtihan olduğunu düşün bacım birde? Ya da nişanlının son derece varlıklı zengin olduğunu ama alkolik, ailesinden uzak, dinden uzak biri olduğunu düşün, ya da sana sürekli sıkıntı veren biri olduğunu düşün… Sonra bir de nişanlını düşün acaba bu kadar sıkıntı yetmez mi ki bir de ben sıkıntı veriyorum nişanlıma sadece mal/mülk/para/gelecek kaygısı yüzünden diye. Rabb’imden ikiniz içinde hayırlısını dilerim. Selam ile…

Okudunuz mu?  Yeni doğmuş çocuğun kulağına ezan okumak bidat mı?

elifnur77
arkadaşlar benim sorum farklı yönde olacak. hani şu camiye giderken takılan dantel takkeler varya ?? onların fazileti bedir?? bana bir açıklama yapabilecek olana var mı?? internetin tüm arama motorlarında ardım en son buraya üye oldum. aydınlatırrsanız sevinirim iyi geceler


sultanımsın
sıkıntısı olan bacım, Rabbim en kısa zamanda maddi ve manevi sıkıntılarınızı gidersin inşaAllah. evvela evlilik fedakarlık istenen bir kurumdur. bu fedakarlık maddi ve manevidir. maddi olan kısmı eşlerin bayan olanının eşine maddi olarak baskı yapmamasıdır. bunun içinde tevekkül sahibi olmak gerekiyor müslüman bir aile maddi sıkıntı yüzünden sorun çıkartmamalı bu inancımıza aykırı. mesela ev kurmak için neden beklenir. tabiki eşyaya kulluk yapmak için eşya almak için. kendim 18 senelik evliyim maddi durumum hamdolsun iyi olmasına rağmen evin bütün odaları dahil bir tane sandalyem ve koltuğum yok. yerde yer yerde oturur ve yerde yatarım. ve bundan eşimde bende mutluyuz. Allah rahmet eylesin hocamızdan öyle gördük evlenecek olan bir çifte şöyle dedi serin yere halıyı yuvarlanıp durun sakın eşya için sıkıntı yapmayın. önemli olan mutlu olmak değilmi bu eşya ilemi olacak veya çok çeşitli yemek yemeklemi olacak kesinlikle hayır. hayatını islamın öngördüğü şekilde yön vermeyenler kesinlikle mutluluk nedir tadamazlar çünkü o hazzı veren Allahtır. islam kanaatı emreder. bir aile düşünün baba 2 liralık çekirdek almış eşini ve çocuklarınıda yanına almış hep beraber sohbet edip çekirdek çıtlatıyorlar. güzel bir görüntü değilmi kaç liraya bu görüntü hepsi 2 liraya bir muahbbet. insan mutlu olmak istedimi her şartta olur. amma herkezde şu şu eşyalar var bizde niye olmasın bizim neyimiz eksik diye düşünmeye başladımı mutlu olamk sevdasıda o anda bitiveriyor. evet saadet evde yere serilen bir yalnız bir halı ilede olur. sevdiğim ile başbaşa kaldıktan sonra etrafımdaki eşyanın ne kıymeti var. veya eşimle mutlu olduktan sonra etrafın yaa bunların evindede hiç eşya yokmuş ne kadar mahrum kalmışlar diye söz işitmeninde kıymeti yok.. zaten sorunda burdan kaynaklanıyor etrafın ne diyeceği… eğer eşinizi (eşiniz diyorum çünkü nikah kıyılmış zaten Allah indinde şu an zaten evlisiniz) hakikatten seviyorsanız bundan sonra yapacağınız şey Allah rızası için ona yardımcı olmanız ona sorun çıkartmanız değil. alın size güzel bir yazı….

Okudunuz mu?  İmamlık yapmanın sevabı nedir?

Bir okuyucumdan şöyle bir soru geldi:"Ağabey, kızımızı istiyorlar. Aileyi tanıyoruz, muhterem insanlar. Fakat talip olan beyin bir evi yok, maaşı da çok iyi değilmiş. Ahlâken iyi bir insan olmasına rağmen, maddî yönden kızımız sıkıntı çeker diye vermek istemiyoruz. Size danışmak istedik."
Bir arkadaş, asortik bir hanıma evlenme teklif etmiş. O hanım da demiş ki; "Senin maaşın benim elbise parama yetmez." Evlilikte önemli olan denk olmaktır. Evlenecek kişiler, servette, fizikî güzellikte, kültürde, dinde, görgüde denk olmalıdır. Bunun dışında "niye evi yok, niye maaşı az?" diye düşünüp kızı vermemek, rızık korkusuyla çocuğunu aldırmak kadar günahtır. Çünkü rızık,
Allah‘a aittir.
Bir hanım, evi, parası var diye bir beyle evlense, adam daha ilk günden içki şişesini koysa masanın üzerine, başlasa içmeye, daha mı iyi?
Erkek, hanımına bakmak zorundadır. Kadın, evlenmeden önce, "bu adam beni geçindirebilecek mi, yoksa perişan mı edecek?" diye düşünmelidir. "Fakirlik, küfre yakındır." buyuruyor Peygamberimiz. Başkalarına muhtaç olmak zordur. Yani erkek, evini geçindirebilecek durumda olmalıdır. Fakat evini geçindirecek durumda olması demek, evi olsun, arabası olsun, maaşı yüksek olsun demek değildir.
Almanya’dayken bir aile beni yemeğe davet etti. Şahane bir sofra kurmuşlar. Amma kadının suratı beş karış! Kalbime bir acı saplandı. Yemeklerden bir iki lokma aldım, "rahatsızım" deyip sofradan kalktım. Hey gidi zenginlik, dedim, sen ne işe yararsın!.. O arkadaşın hayatını bana verseler on kuruşa almam!
İnsan ev bulur, huzur bulamaz, servet bulur harcayamaz, yemek bulur yiyemez. Bu sebepten dünya malları, Müslüman için hedef olmamalı. Çünkü her dünya malının içinde bir zehir vardır.
Neyi hedef alırsak, ona teslim ediliriz. Neye güvenirseniz, ona havale edilirsiniz. "Malım olsun, mülküm olsun" tamam olsun.
Allah cömerttir. Allah‘a güveneni Allah korur. Paraya güveneni para ne kadar korur, onu bilemiyoruz. Peygamberimiz, "Sen onun dindarlığına bak." demiş. Çocuğunuzu paraya, eve teslim etmeyin. Rızkın ne olacağını kim bilebilir? Nice fakirler zengin oldu.
İslam’a göre kadın,
Allah‘ın emanetidir. Erkek, karısına ve çocuklarına bakmakla mükelleftir. Karısının beslenmesini, giyimini, geleceğe yönelik ihtiyaçlarını en güzel şekilde karşılamaya çalışmalıdır.
Bu devirde içkiden, kumardan, kız (erkek) arkadaştan uzak kalmak, bir genç için büyük keramet!.. İşin bu kısmına bakmadan, "evi var mı, maaşı çok mu?" demek, İslamiyet’i anlamamaktır. İnsan evvela ahlâklı olacak. İnsan ahlâklı olunca aldığı parayla geçinir. Ahlâksız olunca, milyarlar da kazansa geçinemez. Ocakları söndüren, haramlardır.
Bir konferansımda demiştim ki:
"İslamiyet’i öğrenin. İsteklerinizi azaltın. İnsanların söylediklerine değer vermeyin, İslam’a bakın, İslam ne diyor?
Dertlerinizi küçültün. Fiilî duayı çoğaltın.
Allah cömerttir. Çalışırsanız size de verir. Gâvura veriyor da sizi ayıracak mı?"
İslam’ın bir kısmı atılıp bir kısmı yaşanmaz. İslam, külli olarak yaşanır.
Veliler,
Allah‘tan çok şey istemezler. Derler ki: "Ya Rabbi, neyin hakkımda hayırlı olduğunu bilmiyorum. Sen hayırlısını ver."


DZALBAY
< Elimde olmadan Nişanlımada huzur vermemeye başladım artık.. O ise ALLAHtan hiçbir zaman umidini kesmiyor, elinden gelenin eniyisini hatta fazlasını yapmak için çırpınıyor ama elimiz sürekli boş kalıyor. Keşke bende onun gibi pozitif düşünebilsem, onun kadar umitli olabilsem..
>

Allah cc dağına göre kar verir sözünü duydun mu hiç?İnsanları öyle yaratmış ki Rabbim cc,birbirlerini tamamlasınlar…Biri aceleci olan çiftlerin genellikle,diğeri sakindir…Biri savruk(eli açık)ise diğeri tutumludur…vb…Sizin durumunuzda yadırganacak bir şey yok.Siz de diğer bütün çiftler gibi birbirinizi tamamlayacak,eksikliklerinizi gidereceksiniz.Onun kadar umutlu olamayabilirsin belki ama,ona umut da bağlayamaz mısın?Ona güvenemez misin,güzel kızım?

Okudunuz mu?  Önüme uçan kuşa arabayla çarptım

< Sormak, danışmak istediğim bir şey daha var. Bizim dini nikahımız var, fakat buna guvenerek yakınlaşan çiftlerden değiliz. Benim sorum Nişanlıma alışabilmek ve yabancılık çekmemek için ne yapmam, nasıl davranmam gerekir? Sonuçta birkaç ay sonra o kişiyle aynı evin içerisinde yaşayacagız ve ben onu bir yabancı gibi gormek istemiyorum. Ne yapmalıyım?
>

Anladığım kadarıyla,siz severek ve isteyerek evleneceksiniz.Allah cc hayırlı ve mübarek etsin.Birbirinize alışabilmek için,illa ki,gayrı meşru bir yöntem gerekmiyor.Birbirinize olan muhabbetinizi koruyun, yeter…Gerisini zaman halleder.Yaratan öyle yaratmış çünkü….Bir gün,iki yabancımsı(!) gibi girdiğiniz evinizde,ertesi sabah,muhabbet içinde,sevinçle güne başlayacak ve siz de şaşıracaksınız buna…İnanın.

Okudunuz mu?  Örümcek Beslemek caiz midir?

< arkadaşlar benım sorum farklı yonde olacak. hanı su camıye giderken takılan dantel takkeler varya ?? onların fazileti bedir?? bana bir acıklama yapabılecek olana varmı?? ınternetın tum arama motorlarında ardım en son buraya uye oldum. aydınlatırrsanız sevınırım ıyı geceler
>

Mübarek kardeşim;konu içine konu sokuşturulur mu?Ayrı bir yerde soramadın mı sorunu?

Okudunuz mu?  Erkek eşine güzel görünmek zorunda mı

Selam ve dua ile kalın.


kakoziya61
bence sahip olduklarının kıymetini bilmelisin önce. Sıkıntı yaptığın şeylerin hiçbiri çözülemeyecek sorun değil. Zamanla hepsinin birer birer ortadan kalktığını göreceksin. maddi sorunlar halledilir. İnsanlar aç kalmaz merak etme. ev kurana evlenene ALLAH YARDIM EDER. Nişanlına güvenmelisin . Ona köstek değil destek olmalısın. senin sürekli mutsuz olduğunu görmek onu daha çok üzecek ve mutsuz edecektir. Bu devirde böyle anlattığın gibi bir insanı bulman bile senin ne kadar şanslı olduğunu gösterir. kıymetini bil. sadece ona destek ol. maddi değil, manevi olarak destek…


SİYAH SANCAK
bak bizde ne güzel bir laf var kul boğalmadan hızır yetişmez gönülden bir dua herşeye kadirdir.evlilik yolundasın bu bizlere farz kılınmış umudum odur ki rabbim dualarınızı kabul eyler.yalnız unutma şu bulunduğumuz ortam imtahan orta mı sabırlı olun yeter.

rabbim rızkını kestimi insanın bilakis o ölmüştür.


Kayıtsız Üye
Bacım senin sıkıntın tek maddiyat olsun anlatığın kadaar durust namazında doğru biriyle nışanlısın Allah mutluluk versin maddi sıkıntılar gelir geçer ben 9 senedir evliyim 2 çocuğum var eşimin işiyeri vardı kapatmak zorunda kaldı 5 aydır çalışmıyor ama ben bu 5 ayı çocuklarımla beraber o geçtiğimiz 8 seneye değişmem ben eşimi çocuklarım baba gördü sıkıntı çekmiyo değilim ama çok şükür rabbime huzurluyum mutluyum bir lokma ekmek bir bardak su o bile yeter rabbim bir kapıyı kapar otekini açar dua ile sabır ediyoruz sende rabine sığın o yeter rıskını verir ona dayan ondan iste yadım eder verir yerki huzur mutluluk olsun rabbim seninde sıkıntılarını gidersin inşAllah

Okudunuz mu?  Kuran'ın evrensel bir kitap olması ne anlama gelmektedir

Kayıtsız Üye
Ee aradan kaç sene geçmiş cevap verebiliyosanız verin noldu evlenebildiniz mi durumunuz nasıl şimdi


Kayıtsız Üye
Sen Allah’a siğin gerisini düşünme


Masmavi
Aslında hayat dolu biriyim.ilkokulda hep hafiz olmak istedim..Ve bu yolda ilerledim.
2010 yilinin ekim ayinda bu yola adim attim..
Sene 2017 Hafizligim ellerimde degil.
Kurslardan kurslara gittim.
Gozyaslarim yagmur gibiy hep.
Hep Hafiz olmak için agladim ugrastim..
Icimde bütün dunyanin ahiretin yuku.
Ezberledikce unuttum.unuttukca ezberledim..
Ara verdim.
Pskolojik olarak o kadar zordayim ki..
Kiyamet gunu Kuran ezberini unutan kisi Allah’a cuzzamli olarak kavusurmus.
En buyuk azabi o gorurmis.
Cehenneme ilk olarak o atilirmis.
Yillarca Hafizlik için canimdan can cikarisimin karsiligi bu mu olacak
Benim bu halim ne olacak.
Kuranin kapagini acmaya takatim kalmadi.
Hafizligin yorgunlugunu yapanlar bilir
Hele birde 7 sene
Acaba diyorum
Allah benden çok mu nefret ediyo.bu dunyam ve ahiretim harap içinde..
Gozyaslarim dinmiyor..
Var mi aranizda bana umit verecek olaniniz.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm ben dini yaşayan talebelere yardım etmeye çalışan birisiyim. Ama şuan içimde sıkıntı ve korkuvar .inşAllah dualarla kurtulurum.ve inşAllah benim gibi olanlarda kurtulur.rabbim cümle ümmeti Muhammed e sonnefese jadar ve son nefes dahil imanla ölecek ameeller yapmayı nasip etsin


içimdeki huzursuzluk nasıl geçer, içimdeki sıkıntıdan nasıl kurtulabilirim, içimdeki sıkıntılardan nasıl kurtulabilirim

Bu kategoride yer alan İçkiyi alan satan getiren götüren alan aldıran haramdır deniliyor bununla ilgili hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bu Sıkıntı Nasıl Giderilir?? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.