Anasayfa
16 Ocak 2022, 0:46
sizden07
Abone

İman zayıflığı nasıl giderilir

İman zayıflığı nasıl giderilir

Serhad
Cümletten Selamun aleyküm arkadaşlar Adım Serhad Yaşım 18 Güzel ahlaklı temiz bir İslam ailesinden geliyorum.İbadetlerime başlamadan önce Alkol,Tütün mamülleri, Yalan söyleme, Küfür, Saygısızlık, İsyankarlık gibi bir sürü davranışlar sergiledim.
ve tövbe edip namaz kılmaya yeni başladım henüz 4~5 gün oldu. ama kendi inancımın zayıf olduğunu hissediyorum biliyorum bir anda değişçek diye bir kaide yok ama insanın içini kemiren bu duygu insanı çileden çıkarıyor resmen.
Sanki ibadetimi gerçekleştirdiğimde kendime yalan söylüyormuşum gibi geliyor. Sanki birşeyler eksik şöyle örnek vereyim; Hani bir yakınınızı bir aile ferdinizi kaybedersiniz ve bir anda onun adını zikredersiniz ve onu kaybettiğiniz aklınıza gelir ya tıpkı onun gibi.
Namaz kılmaktan,Oruç tutmaktan,Zekaat vermekten Haz(Huzur) almak istiyorum ama dediğim gibi sanki birşeyler eksik? Kendi kendime sorular soruyorum cevaplar arıyorum bir yandan düşünüyorum acaba Şeytan vesvesemi veriyor? Ruhsal olarak çöküntüdeyim.
İbadetlerimi devam etmek istiyorum ve devam edeceğim ama bu sorulardan ve ruhsal durumdan nasıl kurtulucam? kendimi huzura erdirebilmek ALLAH’ın rızasını kazanabilmek için ne yapmalıyım?

Okudunuz mu?  Evde şort ile dolaşmak günah mı ?

-Bir yandan kedimi iki yüzlü hissediyorum.
-Eğer biri dinime laf ederse içten sinirleniyorum ve kızıyorum ama nedenini bilmiyorum.
-Şunuda belirteyim müslüman demek teslim olan demek; ben acaba tamamen teslim oldummu?

Biliyorum bunlar benim çözmem gereken problemler ama sizinde bir görüşünüzü alayım dedim.
Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.


Cevap: iman zayıflığı nasıl giderilir

prokado
Namaz kıldıkca Herşey yerli yerince yerine oturur zaten.
Birisi dinine laf edince içinden buğuz ediyorum demişsin tabi bu olması gereken bişey zaten .


Cevap: iman zayıflığı nasıl giderilir

Ufkuaçık
Sahabeler gibi olmaya ahdeten kimse muradına erer.Onların birisini veya birkaçını örnek alan yolunu şaşırmaz.İman zayıflığını gidermek için harama bakmamak ve helallere meyil etmekle elde edilir.Bir de Allah düşmanlarını sevmemek, onlara buğz etmekte iman artar.Zikrullah’a devam edilsin..

Elbette ki şeytan, daha dine yeni girmiş veya dinin temel esaslarını yeni öğrenmiş olanlara musallat olur.Sağlam bir imani direniş, şeytanın belini kırar.Allah yar ve yardımcınız olsun..


Cevap: iman zayıflığı nasıl giderilir

Hicret_74
Çözüm yollarından biri : Cami’de cemeat ile namaz kılmandır. Kısa bir süre sonra içinden geçen duygular güzelleşicek,emin ol ..

Okudunuz mu?  Görücü usülü evlenmenin islamda yeri nedir? bununla ilgili hadis bulunurmu?

Allah Yar ve yardımcımız olsun …


burcealtug
İlim öğrenmeye gayret et.
İlim ALLAHtan korkmana ve Ona aşk duymana sebep olacaktır.
Yani çok kitap oku.
Kuranı kerimi tefsirli oku
Ve dua et.
O ona bir adım gidene koşarak gelir.
Örnek benim.
U döüşü yapanlardanım.
Şimdi belirli bir düzeye geldim. Ama daha çok eksiğim var.
Allahtan daha çok korkmam gerek
daha çok sevmem gerek
Bunun için ölene dek nefsimle savaşacağım ve okumaya devam edeceğim inşAllah


Serhad
< İlim öğrenmeye gayret et.
İlim ALLAHtan korkmana ve Ona aşk duymana sebep olacaktır.
Yani çok kitap oku.
Kuranı kerimi tefsirli oku
Ve dua et.
O ona bir adım gidene koşarak gelir.
Örnek benim.
U döüşü yapanlardanım.
Şimdi belirli bir düzeye geldim. Ama daha çok eksiğim var.
Allahtan daha çok korkmam gerek
daha çok sevmem gerek
Bunun için ölene dek nefsimle savaşacağım ve okumaya devam edeceğim inşAllah >


Cevabın için teşekkür ederim. İlim ile iç içeyim Bilişim Mühendisliği okuyorum.
Dini kitaplara daha başlamadım ama evimde 1Adet Türkçe Meal KURAN-I KERİM var. Diğerleri arapça İnşAllah birgün onuda öğrenip okuyucam.
Dua konusunda ezber yapmaya başladım 🙂
galiba eksikliği buldum haşaa ALLAH(c.c)’ın zoruna gitmesin "ALLAH KORKUM ZAYIF" nedenini biraz düşündüm kafamdaki saçma sorular olabilir.
İnşAllah kalplerimize bu korkuyu salarki bizde haramdan günahtan kaçıp ibadetlerimizi en iyi şekilde yapalım.


Serhad
< Sahabeler gibi olmaya ahdeten kimse muradına erer.Onların birisini veya birkaçını örnek alan yolunu şaşırmaz.İman zayıflığını gidermek için harama bakmamak ve helallere meyil etmekle elde edilir.Bir de Allah düşmanlarını sevmemek, onlara buğz etmekte iman artar.Zikrullah’a devam edilsin..

Okudunuz mu?  Şafii yim Hanefi mezhebine göre vacip olan bir konuyu taklit etsem olur mu?

Elbette ki şeytan, daha dine yeni girmiş veya dinin temel esaslarını yeni öğrenmiş olanlara musallat olur.Sağlam bir imani direniş, şeytanın belini kırar.Allah yar ve yardımcınız olsun.. >
İnşAllah hocam ALLAH(c.c) hepimizin yar ve yardımcısı olsun


musab
İbadetten her Müslüman zevk alamaz ve bu ciddi emek ve zaman gerektirir.İbadetlerinde daim olman duasıyla.


Kayıtsız Üye
Bir yabancı kadın görüp de, Allah’tan korkarak, başını ondan çevirene, Allahü teâlâ, ibadetlerin tadını duyurur. Ebu Davud, İ.Ahmed, Hakim

Okudunuz mu?  Namaz abdesti alırken kuru yer kalmaması şart mıdır?

baisnur
tahkiki iman için risalei nur okumanızı tavsiye ederim imanınızın kuvvetleceği açısından değerli bir eser bu konuda şu videoyu izleyebilirsiniz :

https://www.youtube.com/watch?v=kK_iqmWMQCI

Ayrıca youtube ta iman hakikatleri ve Allah ın varlığına deliller sunan kanallar var abone olmanızı izlemenizi tavsiye ederim bunlar:

https://www.youtube.com/watch?v=r2AMeAM-cmI

Allah’ın varlığına bilimsel ispat arayanlar izlesin !!

Silsile i Aliyye deki alim ve evliyaların isimlerini okumanızı hayatlarını araştırmayı sözlerini de dinlemenizi öneririm onları anmak feyz bereket ve onların hallerine bürünmeyi güzel huy edinmenizi sağlar..
bir de Allahı zikretmenizi tavsiye ediyorum Allahı zikreden kalp huzur bulur ve ibadetlerinden tat almaya başlar…
Allah yolunuzu açık etsin,yolunda sabit kılsın İnsaAllahu teala gerçek mümin olarak İslamı huzurla yaşatsın kardeşim Allah’a emanet olun.. 🙂


Serhad
< tahkiki iman için risalei nur okumanızı tavsiye ederim imanınızın kuvvetleceği açısından değerli bir eser bu konuda şu videoyu izleyebilirsiniz :

Ayrıca youtube ta iman hakikatleri ve Allah ın varlığına deliller sunan kanallar var abone olmanızı izlemenizi tavsiye ederim bunlar:

Okudunuz mu?  Adak etinden sahibi neden yiyemez ?

[h=1]Allah’ın varlığına bilimsel ispat arayanlar izlesin !!
Silsile i Aliyye deki alim ve evliyaların isimlerini okumanızı hayatlarını araştırmayı sözlerini de dinlemenizi öneririm onları anmak feyz bereket ve onların hallerine bürünmeyi güzel huy edinmenizi sağlar..
bir de Allahı zikretmenizi tavsiye ediyorum Allahı zikreden kalp huzur bulur ve ibadetlerinden tat almaya başlar…
Allah yolunuzu açık etsin,yolunda sabit kılsın İnsaAllahu teala gerçek mümin olarak İslamı huzurla yaşatsın kardeşim Allah’a emanet olun.. 🙂 >
ALLAH(c.c) razı olsun senden kardeşim bu videoları daha önceden izleyerek Namaz kılmaya başladım gerçekten çok faydalı 🙂


Serhad
< İbadetten her Müslüman zevk alamaz ve bu ciddi emek ve zaman gerektirir.İbadetlerinde daim olman duasıyla. >
Yorumun için teşekkür ederim hocam icime bir ferahlık geldi ama "her Müslüman zevk alamaz" derken yani hiç mi gelmez bu dediklerine acaba?


Serhad
Arkadaşlar herkesin yorumları için ayrı ayrı teşekkür ederim. Tavsiyeleriniz birçok benim gibi durumda olan Has müslüman olmaya cabalayan kardeşlerimizede yardımcı oluyor ALLAH(c.c) Hepinizden Razı Olsun


musab
< Yorumun için teşekkür ederim hocam icime bir ferahlık geldi ama "her Müslüman zevk alamaz" derken yani hiç mi gelmez bu dediklerine acaba? >

Örnek vermek gerekirse;namazı herkes kılabilir,namaza yeni başlayan birisi de namaz kılıyorum der.Ama namazdan zevk alıyorum diyemez.İbadetten zevk alma,ibadetleri zorsunmadan yapma birçok şarta bağlıdır.Bu şartlar arasında günahlardan korunma başta gelir.Mesela gıybet,dedikodudan uzak kalma,gözünü namahreme çevirmeme vs.Evdeki huzura bağlıdır.Evdeki refah durumuna bağlıdır.Aile fertlerinin karakterine kadar her şey ibadetten zevk almayı etkiler.

Okudunuz mu?  Kızgınlıkla Ve Sinirle Edilen Yemin

Serhad
Söylediklerinde haklısın hocam din ile ilgili birçok bilgim var çoğu hadis-i şerif hakkında bilgim var. bunlar yetmiyor dediğin gibi galiba zaman alan bir şey yeni başladığımdan kaynaklanıyordur zamanla yerine oturur inşAllah.

ALLAH(c.c) kalblerimize o korkuyu salsın ve ibadetlerimizi doğru bir şekilde yerine getirelim inşAllah


Ufkuaçık
İmanı kuvvetlendirmenin bir başka yönü de şudur.Şeytan ve nefsinize karşı devamlı muhalefet edip onları yenmeye çalışmaktır.Bunun da metodu ise büyük mücadele ve mücahedeye başlamaktır.Bu,zamanla nefsi uslandırır ve ruhaniyetinde büyük gelişmeler olur ki bir bakmışsınız salih bir kişi olmuşsunuzdur.Sabır bunun ilk basamağıdır.Sabırsız asla başarılı olunmaz.
Mücadele ve mücahede nedir,bunları da siz araştırıp öğrenin..Bunların izahı hayli uzun olacağından kısa kesiyorum.
Allah’a emanet olun..

Okudunuz mu?  Kadın saçı görmek göz zinası olur mu

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum ben isim vermiyecegim. 30 lu yaslardayim Allahin (c.c.) varlığına birliğine şüphesiz inanan namazlarını aksatmadan kılmaya çalışan biriyim yaklaşık bir sene ye yakın kursa gidip kuran tefsiri siyer akaid sesleri aldım elimden geldiğince ibadetlerini aksatmamaua çalışıyorum özellikle farzları benim sorunum herşeyden korkuyorum sanki başıma bir felaket geldiğinde Rabbimin beni korumayacagindan korkuyorum elbette O unutmaktan münezzeh ama benden vazgectigi hissi gibi bisi heran olumsuzluk yasiyacakmisim ve yalnız birakilacakmisim hissi bunun iman zayıflığından kaynaklandığını düşünüyorum mesela bir Allah peygamber dusmaniyla karsilassam magdur olacağımı hissediyorum lorkuuorum oysa dilim hep zikir halinde bu sistem nasıl kurtulabilirim imanimi nasıl kuvvetlendirebilirim yardımcı olursanız çok sevinirim


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Bu hisleri sana veren ve senin üzülmeni isteyen şeytandır. Bunlar birer vesvesedir. Sen yoluna ihlas ve aşkla devam et. Allah ihlaslı kullarını asla bırakmaz ve bu düşüncelerle hislerin çok kısa bir zamanda geçecektir hiç şüphe etme. Sen ne kadar önemsemezsen vesvese o kadar çabuk geçecektir.

Okudunuz mu?  Fitil kullanmak orucu bozar mı?

Kayıtsız Üye
Bn 21 yaşında yım ailemde namaz kılan var kilmayan da Bn dışarıda gördüğüm feracali kızlar için özen ip çok beğeniyorum ama onlara bakınca bende eksik olduğunu düşünüyorum iman li güzel bir kız olmak istiyorum ama bir türlü içimdeki boşluğu doldurup namaza dura miyom kilsamda eksik gibi yanlış yapmışım gibi hissediyorum o huzuru ala miyorum ama çok inanç li bir kul olmak istiyorum nasıl içim in karar misligini düzelt cem


Kayıtsız Üye
Sa.. arkadaşım bol kitap okuman gerekli demişsin senden rica etsem senin gerçek manada dinimizi güzel anlatan kitapları tavsiye edeceğin isinleri bizimle paylaşırsan sevinirim.


Kayıtsız Üyei
Selamün Aleykum kardeslerim!
Ben bir korku sonrasi namaza basladim.Yaklasik 4 aydir da namaz kiliyorum sükürler olsun.Önceki hayatimi günahlar içinde yasayan her türlü igrençligi yapmis asagilik bir durumdaydim.Eski hayatimi birakip tövbe ettim ama benim sorunum çok büyük ve beni çok yipratiyor.Namaz kilarken hep aklima uygunsz seyler geliyor ve bununla çok mücadele ediyorum ama artik gerçekten yoruldum.Sümmü hasa sanki Rabbim namaz kılmami istemiyor gibi namazı birakmak istemiyorum ama sanki daha büyük günah isliyormusum gibi geliyor bana çok zor durumdayim.Ne yapmaliyim bu seyleri aklimdan çikarmak için? Rabbime dua ediyorum bundan kurtulmak için ve namazı birakmak istemiyorum.
Bu tür seyler aklima gelince günah mi islemis oluyorum ya da namazim ne kadar makbul olur? Lütfen biri bana yardim etsin!!!

Okudunuz mu?  Vücudumda küçük bir yara var gusül almak istiyorum alırsam sizce gusülum kabul olurmu

memur00
risalei nur okuyun arkadaşlar ben okuyorum düzenli namaza başladım günahlardan kaçınıyorum okumaya devam.


dogus23
Selamünaleyküm öncelikle mumsema kardeşler Arkadaşlarım içkiye eve davet ederdi gitmezdim Allah korkusunda kumar oynamazdım çevremde okey tavla oynarlardı ben Allah korkusundan dolayı yaklaşmadım çevremde ise hep öyle insanlar olduğu için bundan dolayı ise çevrem azaldı çevrem yok denecek kadar az yaşıtlarım eğlenirken gençliklerini yaşarken ben bunaldım artık evde anneme bağırmalar tabak elime ne gelirse fırlatmalar küfür etmeler artık sinir krizleri geçiriyorum namaz oruç böyle gitmez hayat diyorum evet belki hayalhanem nur mektebi gibi gençlik yerleri var ama inan param yok diye çalışmıyorum diye bunlara bile gidemiyorum gerçi bu dünyada parası olanlar bazıları dinini daha rahat yaşıyor diyorum bilmiyorum inancım zayıflıyor ama ben yılmak istemiyorum yardım edin Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Kimler Şehittir ?

duzgunomer
"Helal dairesi keyfe kafidir, harama girmeye lüzum yoktur." Bediüzzaman Said Nursi


Kayıtsız Üye
Allah’tan korkma, Allah’ı sev, ona yakın olmaya çalış. İnsan korktuğu şeye uzak durmaya, sevdiği şeye yakın olmaya çalışır.Allah korkusu mecazi bir kavramdır. Mesela bir öğrenci korktuğu öğretmenin dersinde sessizce oturur, ama bir şey öğrenmez. Ama sevdiği öğretmene karşı mahcup olmamak için dersi daha iyi dinler ve başarılı olur.


iman eksikliği nasıl giderilir, iman zayıflığı nasıl giderilir, iman eksikliği

Bu kategoride yer alan İstemsizce yellenmek abdesti bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İman zayıflığı nasıl giderilir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.