Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:04
aile
Yönetici

Sevdiğim kişi ile konuşmaktan korkuyorum

Sevdiğim kişi ile konuşmaktan korkuyorum

Muhsedam
SelamünAleyküm.
Ben bu siteye yeni üye oldum.Her gün yeni bilgiler öğreniyorum.emeği geçen tüm Muhsema Ağabeylerime teşekkür ederim.Ben 22 yaşındayım daha önce hiç bir bayan arkadaşım olmadı tabi ben flört kavramınada inanmıyorum sadece Taarrüf olduğuna inanıyorum.Fakat kendimi bir bayana kaptırdım yani gönlümü kendisi ile konuşamıyorum çekingenlik var tabii aşırı bir şekilde utangaçlık bilemiyorum ne yapmam lazım çevreme baktığım zaman bazı insanların saatlerce telefon ile bayan arkadaşları ile görüştüklerini görüyorum fakat benimki en fazla 5 dakika sürüyor.Acaba ne yapmalıyım bilmiyorum o konuşmak istiyor fakat sorun bende aşırı utangaçlık var daha önce hiç gönlümü kaptırmamıştım.Yardımcı olursanız sevinirim nasıl davranmalıyım o na ne demeliyim hangi konulardan bahsetmeliyim.Yani insan ciddi düşündüğü bir bayan ile nasıl muhabbet etmeli inanın ne yapacağımı bilmiyorum.Bana yardımcı olursanız sevinirim.

Okudunuz mu?  Mutsuz başlayan bir evlilik nasıl düzelir?

Cevap: Sevdiğim kişi ile konuşmaktan korkuyorum

islami17
Ve aleyküm selam kardeşim.
Bunun için öncelikle kendini daha doğru ifade etmek için kendine özgüveninin arttırılması lazım.
Sanırım çocukluktan gelen bir duygu bu çekingenlik…
Özgüveninin artması için; en çok başarılı olduğun bir alana yönelmelisin. İnsanlarla daha sık konuşmalı, konuşurken daha çok söz almalısın. Ayrıca seni seven ve söylediklerine önem veren insanlarla münakaşa etmelisin.
Kız arkadaş konularında ise önce onu dinlemeli, hislerin anlamalı ve mutlu olacağı konulardan bahsetmelisin…
Benim tavsiye ettiğim şeyler bu kadar, inşAllah yardımcı olabilmişimdir:)

Okudunuz mu?  Evlenmeden ilişkiye girmek günah mı?

Yanıt: Sevdiğim kişi ile konuşmaktan korkuyorum

ehli-sunnet
Ve Aleykum selam ve rahmetullah, Değerli Kardeşim

İslamda Aşk

İslâm dini, yabancı kadın ve erkek ihtilâtını, onların ölçüsüz bir şekilde birbirleriyle haşir neşir olmalarını tasvip etmemiş, pratik hayatta aralarında daima bir mesafe bırakmış ve aralarındaki ilişkilerin belli bir ölçü ve disiplin içerisinde olmasını emretmiştir. Çünkü onların ihtilâtından çeşitli kötülükler, hatta aile ve toplum hayatını çökerten zina gibi büyük günahlar da doğabilir.
İslam dininde, zina haram olduğu gibi, zinaya zemin hazırlayan söz, iş ve davranışlar da haramdır. Kur’ân-ı Kerîm’de bu hususta: "Zinaya yaklaşmayın; çünkü o, pek çirkin ve çok kötü bir yoldur." (İsrâ sûresi: Ayet 32 ) buyurulmaktadır.
Gözün zinası, bakılması haram olan yerlere bakmak; kulağın zinası, zinaya dair konuşulanları dinlemek; elin zinası, yabancı bir kadına elle dokunmak veya öpmek; ayağın zinası, zina etmeye gitmektir. Ancak dil, el, kulak, ayak, kalb ve göz gibi organlara nisbet edilen zina, gerçek zina olmayıp, gerçek zinaya götürücü fiil ve davranışlardır. Gerçek zina yapılmadıkça, bu organların yaptıkları, kendi çaplarında günahtır.
Yukarıdaki açıklamalardan anlaşıldığı üzere, İslâm dini prensip olarak kötülükleri yasak ettiği gibi, ayrıca ön tedbir olarak kötülüğe vesile olan ve onu tahrik eden durum ve davranışları da yasaklamış ve böylece insanla kötülük arasına bir mesafe koyarak kötülük yollarını tıkamıştır.
Bu itibarla aralarında evlilik caiz olan bir erkekle bayanın; flört etmeleri, dost hayatı yaşamaları, dedikoduya mahal verecek şekilde baş başa kalmaları, birbirlerine sarılmaları, öpüşmeleri, el ele tutuşmaları gibi İslam’ın onaylamadığı davranışlardan uzak durmaları gerekir. Bir zaruret olmadıkça tokalaşmaları da caiz değildir, günahtır.

Okudunuz mu?  Genç kızın en uygun evlenme yaşı ne kadardır?

Soru: Sevdiğim kişi ile konuşmaktan korkuyorum

ehli-sunnet
Evlenmek isteyen kadın ve erkeğin, birbirlerini görüp beğenmeleri, kendi irade ve istekleriyle evlenmeye karar vermeleri dinimizin tavsiye ettiği bir husustur. Nitekim Peygamberimiz (s.a.v.): "Evleneceğiniz kadına- maksadı temin edecek ölçüde- bakınız," (Ebu Davud, Nikah, 18; Tirmizî, Nikah, 5) buyurmuşlar; bakıp görmeden evlenecek olan birisine de: "Git, onu gör, ondan sonra karar ver"(Müslim, Nikah, 74,75; Tirmizî, Nikah, 5; İbn Mace, Nikah, 9; Darimî, Nikah, 5; A.b. Hanbel, IV,245,246.) demişlerdir.
Bu itibarla, bir kişinin evlenmeyi düşündüğü kimseyle, İslamî örtünmeyi gözetmek, başkalarının gözetiminin mümkün olmayacağı tarzda yalnız kalmamak… gibi dini ölçülere uygun bir şekilde ve maksadı temin edecek ölçüde görüşüp konuşmasında bir sakınca yoktur.
Kız arkadaşınızla bu şekilde bir yaşama girmeniz fiili zina olmasada hadislerde anlatılan zina kapsamına girmektedir.
Nefsinize uygun fetvalar aramak yerine evlenmeye karar vermişseniz evlenmenizi, aksi takdirde bu tür ilişkilerden uzak durmanızı tavsiye ederiz.
Maalesef günümüzün büyük sıkıntılarından birisidir flort. Flortün, dini, sosyal ve ahlaki olarak pekçok sakıncaları vardır. Dini olarak sakıncası; kendimize helal olmayan birisi ile birlikte olmak, zaten diniimizde haram kılınmamışmıdır. Bu haramı işleyerek günaha giriyoruz. Ayrıca bu tür birliktelikler insanı zinaya kadar götürmektedir..Sosyal açıdan zararları; Toplumda bu tür davranışlar zamanla normalmiş gibi karşılanmay başlanıyor. İşin kötüsü dindar kesimde bile bu normal görünmaya başladı. Çevremizde görüyoruz. Özellikle Üniversitelerde bu olay çok yaşanmakta. Ayrıca flort evliliğin ömrünü kısaltmaktadır. Çünkü Flort eden insanlar bir birkerene yalan söylemektedirler. Nedeni ise bir birlerini kaybetme korkusudur. Bu yalanlar evlendikten sonra ortaya çıkınca da evlilik kurumu sarsılmaya başlıyor ve sonunda yıkılmayankadar gidiyor. Ahlaki açıdan zararları; Toplumda büyük bir çöküntüye sebeb olmaktadır. bilmem daha neler. Flort denilen şey maalesef toplumumuzu kanser hücresi gibi sarmış.Dinimiz Kadını korumam için tedbirler almıştır güzel bir yuva kurması içinde bu flortlar türk aile sistemine darbe koydu ve evlilik boşanmalarla 80 000 nı yııllık buldu.Nefssimiz kölesi olmak çok kolay asıl olan kendimizi muhafaza buyurmaktır. Sonumuz nereye gidecek, Allah sonumuzu hayırlı eylesin.Allah bizi böyle bir beladan böyle bir fitneden korusun.Mutlu bir yuva saliha bir kadın nasip eylesin. Sonumuz nereye gidecek, Allah sonumuzu hayırlı eylesin.

Okudunuz mu?  Evlenmek istiyorum ama olmuyor?

Peygamberimiz (sav) Veda hutbesinde namus iffet hakkında söylemiş oldugu hadisler.
Can, mal ve irz kutsaldir. Yasama hakki tabii bir haktir. Irz, seref, haysiyet, hürriyet ve mülkiyet saldiridan korunmus haklardir.
Ey mü’minler! Sözümü iyi dinleyiniz ve iyi muhafaza ediniz. Müslüman müslümanin kardesidir ve bütün Müslümanlar kardestir. Din kardesinize ait olan herhangi bir hakka tecavüz, baskasina helal degildir. Ancak gönül hosluguyla verilen baska. Ashabim! Nefsinize de zulmetmeyiniz. Nefsinizin de üzerinizde hakki vardir
Ey insanlar! Cenab-i Hak her hak sahibine hakkini vermistir. Varis için vasiyete gerek yoktur. Çocuk kimin döseginde dogmussa ona aittir. Zinakâr için mahrumiyet cezasi vardir. Babasindan baskasina nesep iddia eden soysuz yahut efendisinden baskasina uymaya kalkan nankör, Allah’in gazabina, meleklerin lanetine ve bütün Müslümanlarin düsmanligina ugrasin. Cenab-i Hak bu insanların ne tevbelerini ne de sehadetlerini kabul eder."
Kadinlarin ve erkeklerin karsilikli hak, vazife ve sorumluluklari vardir. Kadinlara nezâketle davranilacaktir.
Hem kadin hem de erkekler zinadan siddetle kaçinacaklardir.
‘Dünya bir meta’dır.Dünya meta’nın en hayırlısı ise saliha bir kadındır.’Hadis-i Şerif

Okudunuz mu?  Eşim beni ilk defa dövdü! Susmayıp cevap verdiğim için bende de suç var.

rüyada sevdiğin kişiyle konuşmak, rüyada sevdiği kişiyle konuşmak, rüyada sevdiğin erkekle konuşmak

Bu kategoride yer alan Sizce neden dindar eş? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sevdiğim kişi ile konuşmaktan korkuyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.