Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:06
sizden05
Abone

Kokoreç Yemek?

Kokoreç Yemek?

altinkalp
Kokoreç Yemek Caizmidir? ßu konuda bilgisi olan varmı?


Cevap: Kokoreç Yemek?

YaZaROW
İyi sordun kardeşim. Ben de hiç düşünmemiştim. Bilen varsa bilgileniriz.


Yanıt: Kokoreç Yemek?

maydın
Eti yenen hayvanların işkembe, karaciğer, dalak gibi sakatatlarının yenmesi caizdir. Bunlardan ve diğer helal olan yiyeceklerden yapılan kokoreç de helaldir, yenilebilir.

Okudunuz mu?  Gusülle İlgili sorular ve cevaplar

Ancak eti yenen hayvanların da olsa, akıp çıkan kanı, erkeklik âleti ve yumurtaları (husyeler), dişilik âleti, et içinde toparlak guddeler, idrar torbası (mesane) ve öd kesesi yenilmez. Eğer kokorecin içine bunlardan biri giriyorsa yenilmez. Örneğin bazı yerlerde içine koç yumurtasının da konulduğu söyleniyor. Eğer konuyorsa yenilmez.

Okudunuz mu?  Dua okurken Allahı anarken adını söylerken aklıma gelen vesveseler

Ayrıca şart olarak hayvan sakatatlarının pisliklerinden arındırılması için çok iyi temizlenmesi ve kaynatılması gerekir. Eğer temizlenmeden kaynatılırsa pislik etin içine nüfuz edeceğinden dolayı temizlik sağlanmış olmaz. Bu sebeple mümkünse 3 kere suda iyice temizleyerek sonra da suda kaynatılarak etlerin temizlenmesi gerekir.

Okudunuz mu?  Ramazanda orucumu bozdum ne yapmalıyım

Diğer taraftan bir şeyin caiz olması diğer kişilerin onu ille de yapması gerektiği anlamına gelmez. İmam-ı Azam Ebu Hanife hazretleri "bir avuç necaset elbisede olduğunda yine namaz kılınabilir" dediği halde, en ufak bir necaset bulandığı taktirde, tüm elbiselerini değiştitirdi. Ona ya imam! "siz hem buna fetva verdiniz hem de siz uygulamıyorsunuz" diyenlere, " biz fetvayı emreder, ama takva dairesinde yaşarız" cevabını verirdi.

Okudunuz mu?  İçki İçilen Yere Gitmek..

Buna ek olarak bu tip yiyecekler ağızda kotu koku yapabileceğinden dolayı, bunları yedikten sonra gerekirse bu koku gidene kadar beklemeli veya bu kokuyu giderici çözümler bulunca insanlarla muhatap olmalıyız. Aksi halde helal bir yiyecek yediğimiz halde etrafımızdaki insanları rahatsız edeceğimizden dolayı kul hakki suçunu işlemiş olabiliriz.

Okudunuz mu?  Başkasının yerine para karşılığında makale yazmak günah mıdır?

kokorec yemek caizmi

Bu kategoride yer alan Arkadaşım Hiristiyan Ne Yapmalıyım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kokoreç Yemek? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.