Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:20
missa03
Abone

Bir İnsanın İntihar Etmesi Kaderimidir

Bir İnsanın İntihar Etmesi Kaderimidir

Kayıtsız Üye
Bir insanın intihar Etmesi Kader midir dini açıdan bilgiler paylaşabilir misiniz ?


Cevap: Bir Insanın Intihar Etmesi Kaderimidir

Desert Rose
(Sıkıntılardan dolayı ölümü istemeyin! Dayanamayan, "Ya Rabbi, hakkımda yaşamak hayırlı ise, yaşamayı, ölmek hayırlı ise, ölümü nasip et!" desin!) [Buhari]

Düşmanın her türlü işkence ve tecavüzüne maruz kalacağını bilen kimsenin kendini ve yakınlarını öldürmesi caiz değildir. Zorla tecavüze uğrayan günah işlemiş de olmaz. Ayrıca düşman elinde ölen şehid olur. Şehid olan kimse, ölüm acısını duymaz.

Okudunuz mu?  Maddi sıkıntı için dua

Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Şehid, ölüm acısı duymaz, kabirde üzülmez, kıyametin dehşeti, hesap, mizan, sırat onu rahatsız etmez, doğruca Cennete gider.) [Beyheki]

Genel olarak imansız veya imanı zayıf olan intihar eder. Müslüman, intiharı düşünmez. Çünkü intihar, bir çare, bir kurtuluş değil, aksine tarifi imkansız azaplara kendini atmak demektir.

Okudunuz mu?  Tesettür Mayosu ile denize gitmek caiz midir?

Ölüm acısı çok şiddetlidir
İntihar etmek, küfre yakın çok büyük günah olduğu için, ölürken dayanılmaz acılara maruz kalınır. Ölüm acısı, sanıldığı gibi bir an değildir. İntihar edince ahirette de daha büyük acılara girilir. Ahiret sıkıntıları dünya sıkıntıları gibi değildir. Çok ağırdır. Dünya sıkıntılarına dayanamayıp intihar eden, ölüm acısına ve ahiret sıkıntılarına nasıl dayanır? İntihar eden, dirilene kadar intihar acısını duyar. Kendini öldürmek, başkasını öldürmekten daha büyük günahtır.
Kur’an-ı kerimde mealen buyuruldu ki:

(Kendinizi öldürmeyiniz!) [Nisa 29]

Okudunuz mu?  Salli barik rabbena okumasam namaz geçerli olur mu

Hadis-i şeriflerde de buyuruldu ki:
(Bir şeyle canına kıyana, Cehennemde onunla azap edilir.) [Buhari]

(İple boğazını sıkarak intihar eden, boğazı sıkılarak azap görür. Herhangi bir bıçakla intihar eden, Cehennemde bıçaklanarak azap görür.) [Buhari]

Bir kâfir, uyku hapı içerek veya narkozla her tarafı uyuşturulduktan sonra da ölse, çok şiddetli olan ölüm acısını duyar. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Ölüm meleğini görmek, bin kılıç darbesinden daha şiddetlidir.) [Ebu Nuaym]

Okudunuz mu?  Şeytan Ayetleri diye bahsedilen Ayetler nelerdir ve ne anlama gelmektedir?

(Ölüm acısı çok şiddetli ise de, ölümden sonraki acılara göre çok hafiftir.) [İ.Ahmed]

Dirilene kadar ölüm acısı duyulur. (İ.Evzai)

İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
(Ölmek felaket değil, öldükten sonra başına gelecekleri bilmemek, tedbirini almamak felakettir.)

İntihar etmek Kadermi

Ezeldeki takdir, yani alınyazısı, bir emir değil, bir ilimdir. Kader, yani alınyazısı, Allahü teâlânın ezeli ilmi ile, insanların ve diğer yaratıkların yapacağı işleri bilmesi demektir. Kur’an-ı kerimde, (Allah her şeyi en iyi bilir) buyuruluyor. Allahü teâlâ da, ezeli ilmi ile, kulların kendi istekleri ile, günah veya sevap işleyeceğini, ne kadar yaşayacağını ve intihar edip etmeyeceğini bilir. Onun bu bilmesi, kulların yaptıkları işlere zorla bir müdahale değildir. Bu bakımdan günah işleyen de, intihar eden de, kendi isteği ile bunları yapmıştır.

Okudunuz mu?  Ekmeğin Üzerine Yemin!

S-İ-E


Yanıt: Bir Insanın Intihar Etmesi Kaderimidir

aziz83
< Bir Insanın Intihar Etmesi Kaderimidir >

Kaderdir tabiki..ama su yanilgiya dusulmesin..madem benim kaderimde intihar etmek yaziliydi niye o zaman sorumlu tutuluyorum???

bizde deriz ki>> Ilmi ezeli olan Allah"u Teala o kisinin onceden intihar edecegini biliyordu zaten ve ona gore Levhu Mafuzda yaziliydi intihar edecegi…Allahu Teala"nin ezelde bilmesi o kisinin cuzi iradesine karistigi anlamina gelmez…

Okudunuz mu?  Ölüm duası

sonuc olarak intihar eden kisinin kaderinde yaziliydi..kendi cuzi iradesiyle o eylemi gerceklestirdigi için de bu durumda ahirette sorumludur….


Yorum: Bir Insanın Intihar Etmesi Kaderimidir

Kayıtsız Üye
kişi kendini asarsa namazı ve selası verilirmi


arifselim
İntihar edenin cenaze namazı kılınır. Sela ise dini bir vecibe değildir zaten. Selası verilebilir. Asıl zor olan yönü ise intihar edenin işlediği büyük günahıdır.

Okudunuz mu?  Sultan şeyhmus kimdir?

Kayıtsız Üye
Bi sorum var biz Allah (cc) hiç bir kuluna kaldıramayacağı yük vermez ama ya kul dayanamaz da intihar ederse yaşadıkları ağır gelirse mesela ailesi terk etmişse kimsesiz kalmışsa mutsuz bir evliliği varsa sığınacak kimsesi yoksa bunlar yüzünden intihar ederse dünyada sebebi kalmamışsa ve Rabbi ne gitmek istiyorsa bence Rabbim den gelen azab insanlardan gelen nankörlükten daha güzel dır

Okudunuz mu?  İslamın Çevre Ve Temizliğe Verdiği Önemi Bildiren Ayet Ve Hadisler

Kayıtsız Üye
bu nasıl bir anlayıştır kardeşim imtihan dünyasındayız insanlar yaptıklarıyla imtihanda sen de sana yapılana karşı nasıl karşılık vereceğinle imtihandasın… Elbette büyük sıkıntılar var Allah kolay eylesin ama sabredersek ecri de büyük… Allah’ın günah saydığı intihara karşı azap senden gelsin demek şeytanın sağdan yaklaşmasından başka bir şey değil Allah yar ve yardımcımız olsun inşAllah.

Okudunuz mu?  İnsan Oğlunun ölüm şekli belli midir?

intihar etmek kader mi, intihar etmek kader midir, intihar kader midir

Bu kategoride yer alan Tek elle yemek yerken, diğer elle bir şey içmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir İnsanın İntihar Etmesi Kaderimidir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.