Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:12
missa6
Abone

Tekvil nasıl yapılır?

Tekvil nasıl yapılır?

Kayıtsız Üye
Tekvil nasıl yapılır. Tarif edebilirmisiniz…


Cevap: Tekvil nasıl yapılır?

Ecrinim
TEKVİL

Bir ibâdetin, bir işin yapılması husûsunda birini kendine vekîl tâyin etme.

Zenginin kesmesi vâcib olan kurbanı, fakîrlere veya hayır, yardım cemiyetlerine diri olarak sadaka vermek kurbân olmaz. Kesmek vâcibdir. Kurbana verilen para sevâbı, yüz misli sadaka sevâbından kat kat daha fazladır. Kurbanı satın alması, kesmesi ve etini dağıtması ve bunları dilediğine de yaptırması için birini tevkîl etmek, parasını veya diri hayvanı vekîle vermek câizdir. Fakat vekîl kılınan kişinin, keserken başında bulunması müstehâbdır (iyidir). (Ebû Bekr Ali, M. Zihni Efendi)

Okudunuz mu?  Erkeklerin kıllarını seyrekleştirmesi günahmı?

Yorum: Tekvil nasıl yapılır?

Kayıtsız Üye
Tekvil nasıl yapılır tarif edermisiniz bir örnek istiyorum


Yorum: Tekvil nasıl yapılır?

arifselim
Tekvil etme demek, kendisine ait bir ibadet veya bir işin yapılması için başkasını vekil etmek demektir. Bu her ibadet için geçerli değildir ve bazı şartları bulunmaktadır. Örneğin kurbanını kestirmek için birisine seni şu kurbanımı kesmen için vekil tayin ettim der ve karşıdaki kimsede kabul ettim demesi gibi.

Okudunuz mu?  Nasıl Dua Edeceğimi Bilmiyorum

tevkil nasıl yapılır

Bu kategoride yer alan Mezarlık ziyareti sonrası elde leke oluşması başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tekvil nasıl yapılır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.