Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:24
missa96
Abone

İşrak vakti nedir ne zamandır ve bu vakitte ne yapılır?

İşrak vakti nedir ne zamandır ve bu vakitte ne yapılır?

Kayıtsız Üye
Işrakvakti Nezaman


Yanıt: İşrak vakti nedir ne zamandır ve bu vakitte ne yapılır?

meryemgül1
İŞRÂK VAKTİ NEDİR?
Güneş doğduktan sonra, ufuk hattından 50 yükselmesinden itibaren başlayan zamana işrak vakti denir. Halk arasında güneşin bir mızrak boyu yükselmesi şeklinde tabir olunan bu vakte dahve-i suğrâ da denmektedir. Güneşin doğmasından işrak vaktine kadar farz ve nafile hiçbir namazın kılınması caiz değildir. İşrak vaktiyle birlikte, her türlü namazın kılınması helâl olur. Bayram namazlarının kılınma vakti de bu zamandır. (İ.P.)

Okudunuz mu?  Hz. Musanın annesinin yavrusuna kavuşmak için ettiği dua

işrak vakti nedir, işrak nedir, işrak vakti ne demek

Bu kategoride yer alan Müslüman bir erkek hristiyan bir kadınla evlenebilir mi evlenebilirse şartları var mıdr? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İşrak vakti nedir ne zamandır ve bu vakitte ne yapılır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.