Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:14
Namaz
Abone

Ateşin karşısında namaz kılınırmı

Ateşin karşısında namaz kılınırmı

Kayıtsız Üye
merhaba benm bir sorum olacaktı
sabahları elektrikli sobanın karşısında namaz kılıyorum ateşin karşısıda namaz kılınmaz diye okumuştum bu ne kadar doğrudur?????


Yanıt: Ateşin karşısında namaz kılınırmı

Desert Rose
Açıkta yanan ateşe karşı namaz kılmak mekruh görülmüştür.
Ancak soba veya elektrikli soba gibi şeylerin karşısında namaz kılmanın bir mahzuru yoktur.

Okudunuz mu?  Namaz esnasında ön safta boş olan bir yere birkaç adım atarak gitmek namazı bozar mı?

Yanıt: Ateşin karşısında namaz kılınırmı

meryemgül1
Mecûsîlerin ateşe tapmalarını hatırlatır biçimde büyük alevli ateşlere karşı namaz kılmak mekruhtur. Fakat soba veya elektrikli ısıtıcılarda açıkta yanan alev bulunmadığından, bu ısıtıcıların namazda önde bulunması namaza zarar vermez.


Yorum: Ateşin karşısında namaz kılınırmı

Kayıtsız Üye
Konuya cevap vermişsiniz ama deliliniz nerede? Şimdi ben bu konuya cevap arıyorum, ÖNCE Kuran ve sünnete göre ve sahabeye göre delilendirseniz, bizde ona göre araştırırdık? Biri dedi diye değil, dayandığı delil için, emin olur, amel ederdik?

Okudunuz mu?  Mesbuk Tahiyyattan Sonra Dua Okursa Sehiv Secdesi Yapması Gerekir Mi?

arifselim
Mecusilerin ateşe tapmasına bir benzeme olmaması açısından bu şekilde bir görüş mevcuttur. Peygamber aleyhisselam gayri müslimlere daima muhalefet etmiştir. Bu konuda ayrıntılı bilgili Prof. Dr. Hamdi Döndüren Delilleriyle İslam İlmihali isimli eserinde bulabilirsiniz.


ateşe karşı namaz kılınır mı, sobaya karşı namaz kılınır mı, sobanın önünde namaz kılınır mı

Bu kategoride yer alan Kaza namazları kaç rekat ve nasıl kılınır? Nasıl niyet etmem gerekir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ateşin karşısında namaz kılınırmı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.