Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:06
missa07
Abone

Heyecanımı nasıl yenebilirim?

Heyecanımı nasıl yenebilirim?

Kayıtsız Üye
Ortam esnasında bir konu okumak yada telafüz ederken heyecanlanıyorum bu heyecanımı nasıl yenebilirim yardımcı olursanız çok sevinirim.
Ayrıca sohbet ortamında sorulan sorunun cevabını biliyorum ama dilimle bunu telafüz edemiyorum bunu nasıl yenebilirim.


Yorum: Heyecanımı nasıl yenebilirim?

Omer Faruk
İmamhatiplerde hitabet dersi diye bir ders vardır. İmamhatipe giden her öğrenci bu dersi alır. Dersin amacı halk önünde konuşma tecrübesidir. Senin gibi heyecan sahibi bütün çocuklar bunu yapamayacağını zannederler ama tecrübe ile sabittir ki hepsi imam görevini aldıklarında şakır şakır konuşurlar.

Okudunuz mu?  Aşık olduğun kişiyi kimseye söylemeyince alna yazılır mı

Kısaca, yenmek istediğin korkuların üzerine gideceksin. Özellikle toplulukta sorular sorup, topluluğa hitap edecek görevler alacaksın. Bu heycanını yenmeni sağlayacaktır.


Yorum: Heyecanımı nasıl yenebilirim?

seyit gazi
meclisdeki insanları gözünüzde büyütmenizin etkisi olabilir. takdirlerini taleb etmeniz veya kınamalarından korkmanızında bir etkisi olabilir. size zarar verebileceklerini de düşünebilirsiniz.

Okudunuz mu?  Helallik istemek adak olur mu

Allah takdir etmedikce kimse size zarar veremez, kimse sizi sevemez bile. kimsenin sizi kınamaya haddi de yoktur, insanların takdirine değilde Allah ın rızasını gözetmek gerekir.

ön plana çıktığınızda insanlar ilgisini size yönlendirebilirler ancak insanlar işine gücüne bakar, o an sizinle ilgilenmeleri yüzeysel bir durumdur, düşündükleri basit düşüncelerdir. yahut böyle olmasa dahi zaten insanların ilgilerini karşılamak veya hoşnut etmeye çalışmak ise varılması mümkün olmayan bir hedeftir.

Okudunuz mu?  Cenabet durumdayken Camii'ye girmek zorunda kaldım

Yorum: Heyecanımı nasıl yenebilirim?

Kuldurdileyen
Heyecan çok istenen, çok arzulanan bir durumda yaşanan, aklı zayıflatan, bedenin kontrolünün zayıfladığı bir haldir. Sınav hallerindendir. Siz onda gerçekte neyi çok istediğinizle yüzleşin. Her şeyi yaradan Rabbimiz heyecanı içinizde yarattığında yani sizdeki bir şeyin arzu durumunu yükselttiğinde onunla sizde neyi sınamakta, bunu bilin ki doğru tercih yapıp, güzel bir karar verebilesiniz. Allah ın verdiği ile mücadeleye çabalamayın, onun gönderdiğine sizin bir hükmünüz olamaz. Orda yapmanız gereken bu çok istediğiniz hayırlı ise bunu ben istiyorum deyin onda hayırsız bişey varsa bunu istemiyorum yarabbi, istediğimi ya şeytan yahut nefsim istiyor bunu ben istemiyorum Yarabbi, bu hayırsız istekten beni kurtar diyin. Allah yardım edenlerin en hayırlısıdır. Sadece ondan isteyin.

Okudunuz mu?  Kaş almak, iki kaşın ortasını almak günah mı?

heyecanımı nasıl yenebilirim, heyecanımı nasıl yenerim, heycanımı nasıl yenebilirim

Bu kategoride yer alan Bir Kadın Dışarda Gözlerine Sürme Çekmesi Caiz Mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Heyecanımı nasıl yenebilirim? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.