Anasayfa
16 Aralık 2023, 16:09
sizden3
Abone

Ergenlik çağına girmeden yaptıklarımızdan sorumlu muyuz ?

Ergenlik çağına girmeden yaptıklarımızdan sorumlu muyuz ?

YaZaROW
Selamın aleyküm;

Sorum yukarıdaki gibidir. Sağ olun. Teşekkürler


Yanıt: Ergenlik çağına girmeden yaptıklarımızdan sorumlu muyuz ?

imamhatipli42
Akil baliğ olmamış kimse yaptığı günahlardan sorumlu değildir ama işlediği hayırların sevabı yada işlediği günahların cezası bir nebze de olsa onları yetiştirenlere ulaşır.


Yanıt: Ergenlik çağına girmeden yaptıklarımızdan sorumlu muyuz ?

YaZaROW
< Akil baliğ olmamış kimse yaptığı günahlardan sorumlu değildir ama işlediği hayırların sevabı yada işlediği günahların cezası bir nebze de olsa onları yetiştirenlere ulaşır. >
Allah razı olsun cevap için. Peki ergenlik çağına girmemiş bir kişi birinden bir şey çalarsa bu durumda ne yapılması gerekir ? Daha önce de sordum fakat fıkhi bir hüküm gelmedi. Sadece tavsiyeler geldi. Tavsiye değil de fıkıh hükmünü öğrenmek istiyorum. Sağ olun.

Okudunuz mu?  Esrar tohumu satmak

Yanıt: Ergenlik çağına girmeden yaptıklarımızdan sorumlu muyuz ?

aziz83
< Allah razı olsun cevap için. Peki ergenlik çağına girmemiş bir kişi birinden bir şey çalarsa bu durumda ne yapılması gerekir ? Daha önce de sordum fakat fıkhi bir hüküm gelmedi. Sadece tavsiyeler geldi. Tavsiye değil de fıkıh hükmünü öğrenmek istiyorum. Sağ olun. >
Hiçbir mesuliyeti yoktur kardeşim..Helallik almasıda gerekmez…

Okudunuz mu?  Hemoidim var, taharet alırken su kaçıyor makatıma, Oruç tutmak zor oluyor.

YaZaROW
< Hiçbir mesuliyeti yoktur kardeşim..Helallik almasıda gerekmez… >
Allah razı olsun sonunda cevap aldım bu soruya. O zaman benim üzerimde 3 tane hak vardı onlar yok. Çünkü hepsini bluğ çağına girmeden yapmıştım. Ama içim rahat etsin diye aldığım yerlere koyacağım aldığım miktarda para. (İhtiyaçları olmasa da)

Okudunuz mu?  Kardeşlerim yardım edin bi akıl verin sıkıntıdayım

aziz83
< Allah razı olsun >
amin kardeşim cümlemizden…
< sonunda cevap aldım bu soruya. O zaman benim üzerimde 3 tane hak vardı onlar yok. Çünkü hepsini bluğ çağına girmeden yapmıştım. >
Aynen dediğimiz ve dediğiniz gibi kardeşim, buluğ çağına girmeden yapılanlardan kişi sorumlu değildir…


YaZaROW
İçim rahatladı sonunda. Sağ olun. 🙂


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm.Ben 7. sınıfa geçtim.Yanlış hatırlamıyorsam 10 yaşında kedinin ağzında bir kelebek görmüştüm.O kelebeği alıp kumbarama koydum.Birkaç gün orda kaldı.Ablamlar ölen kelebekleri topluyorlamış.Ben kelebekleri öldürüyorlar sanıyordum.Sonra kelebeği ezdim.Çok pişman oldum ama iş işten geçti.Bana günah yazılmış mıdır?Çok vicdan azabı çekiyorum 🙁

Okudunuz mu?  Şeytan ALLAh dostlarının kılıgına girebilir mi ?

Kayıtsız Üye
Hocam merhaba ben çok küçükken erkek erkeğe yakınlaştık daha zina olduğunu bilmiyordum affedilirmiyim


Şema
bulug cagina ermeden önce yapilan gunahlar
< daha zina olduğunu bilmiyordum affedilirmiyim >
Elbette Allah affedicidir


Kayıtsız Üye
Hocam buluğ çağından önce kul hakkına girilmişse ne olur ? ondan sorumlu olurmuyuz ?

Okudunuz mu?  Organ nakli caiz mi?

Şema
Ergen olduğunuzda çocukken işlediğiniz kul haklarını ödeyiniz.


Kayıtsız Üye
Bende kul hakkı yaptım ama kavga şeklinde daha ergenliğe girmedim ve çok sinirli biriyim ama oda bana vurdu bende ona vurdum belki ben daha çok vurmusumdur ama o kişidkişiden helallik istemek istemiom ve insna HELALLİK İSTEMEK ZORUNDAMIYIM ? 🙃☺


arifselim
Selamun aleykum. Ergenlikten önce işlenen günahlardan sorumluluk olmaz ama sen bu hatanın farkında isen ve ona haksızlık ettiğini de düşünüyorsan ondan helallik istemen iyi olur. Önemli olan hatasının farkına varmak ve bir daha yapmamaktır.

Okudunuz mu?  Namazda sadece fatiha okumak

Kayıtsız Üye
sorumlusun tabi ama kısmen hatana göre değişir.sorumlu değilsin diye bir şey yok.bilhassa ergenliğe ulaşmişsan ve küçükken ki hatani hatırlıyorsan sorumluluğun daha da artar.


Kayıtsız Üye
Hocam ergenlik çagina girmeden önceki sevaplarımız kabul olur mu


Tevbe
Allah’ın izniyle kabul olur kardeşim. Hiç bir kötülüğün karşılıksız kalmayacağı gibi Allah’ın izniyle hiç bir iyilikte mükafatsız kalmayacaktır.

Okudunuz mu?  Vehhabilerin üç temel inancı

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm.Ben şuan 15 yaşıma yeni girdim,İslam ahlaki üzerine yetiştirildim lakin ben küçükken yani aklım baliğ değil günahları bilir lakin olayın tam farkında olmadığım zaman da çok pis bir iş yapmıştık kuzenimle. Nasıl oldu bilmiyorum ama erkek erkeğe yaklaşmıştık.Yani daha çocukken yapılan bu davranış aklımdan çıkmıyor bu durum 3 sene tekrarladı. Allah’a şükür artık bilinçliyim yaptıklarımdan dolayı da Allah’dan af diliyorum. Çocukken yaptığım bu pis davranış ahirette karşıma çıkar mı? Okuduğum bazı yerlerde eş cinsellik çok büyük günah.Ve yarın bir gün bana zina yaptın mı denirse ben evet mi demeliyim hayır mı? Bu arada anüsün içine herhangi bir müdahale yok… Şimdiden teşekkürler beni kınamazsanız sevinirim yarın bir gün sizin veya tanıdığınızın başına gelmemesi için Selamünaleyküm

Okudunuz mu?  İmam Hutbede su içebilir mi

misafir4
güzel kardeşim akil aklı çalışan demekdir ve islam akıl sahiplerine hitab eder, aklı olmayanlar da bundan sorumlu değildir. söylediğine göre, henüz akil baliğ değilken yapdıklarından sorumlu olmamışsındır, yine söylediğine göre zina da işlememişsin. şeytan insanın önüne, ister iyi olsun ister kötü olsun, geçmişde yaptıklarını çıkarır getirir ve bunlara takılıp saplanmasını ister. insanın ise tevbe edip kendini düzeltmesi gerekir yoksa bunlara takılıp kendini aşağıya çekmesi değildir.

Okudunuz mu?  Melekler ile iletişim kurulabilir mi?

Müezzin
Selamün Aleyküm kardeşim ergenlik döneminden önce işlediğin günah, akıl balığının yerinde olmadığı için günah sayılmaz kardeşim tekrardan Selamün Aleyküm.


akıl baliğ olmadan yapılan günahlar, ergenliğe girmeden zina, buluğ çağından önce yapılan günahlar

Bu kategoride yer alan Karabasan nedir? Karabasan ne demek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ergenlik çağına girmeden yaptıklarımızdan sorumlu muyuz ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.