Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:33
Siirler
Yönetici

Mahmud Efendi Hz: Çarşaflı hanım kardeşlere

Mahmud Efendi Hz: Çarşaflı hanım kardeşlere

ehli-sunnet
Mahmud Efendi Hazretlerimiz, hanım hocalara yaptığı bir sohbette, son zamanlarda, okuyan hanım talebelerin ve hocaların giyim ve kuşamda verdikleri tavizlerden bahsetti ve adeta fırça çekti. Verilen tavizlerden çok rahatsız olduğu ses tonuna yansıyan Efendi Hazretlerimiz "Türkiye bizim vatanımız. Onun muhafazası da size bırakılmıştır. Bizler şeriatı muhafaza ettiğimiz de vatanımızı da muhafaza etmiş oluruz." dedi.

İşte o sohbetten bir kesit:

Hatice validemiz buyurdu ki: "Benim elim onların yani çarşaflıların üzerindedir." Burnun gözükürse asıl en güzel yerin gözüktü demektir. Sabredin, cennet gizlenme yok. Çocukluğu bırakalım. Çarşaflı eğer çarşafın kıymetini bilirse cihan ona dokunamaz. Eti dokunsa cihan yıkılır. Allah’ın bir veli kuluna dokunmak ne demek! Hadis-i Kudsi de Allahu Teala şöyle buyuruyor: "Kim benim veli kuluma düşmanlık edere muhakkak ben ona harb ilan ederim. Onu yere sererim.

Bir zamanlar gazeteciler sokakta bir çarşaflı görseler resmini çeker onun hakkında kötü şeyler yazar, çizerlerdi. Şimdi Elhamdülillah yok. "Elbette muhakkak siz zelle idiniz de Allah size Bedir’de yardım etti." Biz kendimiz mi bu dereceye geldik? Şimdi sen kalk çarşafı boz elbiseye benzet. Bu bizim dinimize sığmaz. Ben bunu kabul etmiyorum. Bir de suratları da açıldı. Yüzünü kapatacaksın, peçe de takmayacaksın. Biz bu İstanbul’a peçeli geldik. Efendi Babaya peçeyi sordum:"Çok güzel örtmek lazım, peçeye lüzum yok" dedi. Çarşafı bozup nereye gidiyorlar. Eğer sizde öyle yapıyorsanız çarşafı terk ediyorsunuz demektir. Korkarım çerşaf sizi terk eder.

Çarşafı iki parça yapmak, arkasını kesik bırakmak yavaş yavaş çıkarmak demektir. Hemen çarşafları düzeltelim.

Aklıma gelmişken söyleyeyim, bizim çarşaflıların ayakkabıları da değişti. Çarşafın altına topuklu ayakkabı giyiyorlar. O kimse daha İslamın bilincine ulaşmamış demektir. Onların şekillerine giriyorlar. Onlara meyil ediyorlar. Hud Suresi 113. ayetinde buyruluyor ki; "Sakın onlara meyil etmeyin, heybetiniz gider. Size ateş yapışır." Kafirler neden onlara benzememizi istiyorlar? Onlar İslam kıyafetlerinden korkuyorlar da ondan. Çünkü heybetli görünüyorsunuz. Eyvah Eyvah! Ya Rabbi Sen Resulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) in taraftarlarını onlara zerre kadar bile benzemekten muhafaza eyle.

ismailaga.info


Cevap: Mahmud Efendi Hz: Çarşaflı hanım kardeşlere

ravza 2
Ya Rabbi Sen Resulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) in taraftarlarını onlara zerre kadar bile benzemekten muhafaza eyle.

ALLAH C.C razı olsun

Okudunuz mu?  Lâ ilâhe illAllahın Sırrı

Cevap: Mahmud Efendi Hz: Çarşaflı hanım kardeşlere

Amine
Şükür islamı yine kadın üzerinden sorgulayan bir yazı daha okudum.

yazılanlar haklı tamam tesettür için çarşaf en güzelidir ama
yozlaştırılmış çarşafın çirkinliğini anlatmaya söz bulamıyorum..

Memlekette kadınların tesettürü üzerine çok söz söyleniyor ama kimse Kadınlar neden bu hale geliyor eksik nerde’yi düşünmüyor. neden kadın tesettürlüyken bile metaa oluyor ve tek suçlu kadınlar kızlar oluyor.. Sözümona müslüman erkeklerin evlenirken seçtikteki tesettürlü kızlar(!) kimler acaba! bir de bunları yazsanız..müslüman erkekler niye boya fıçısına girmiş dapdar ve modern giyinen kızları seçiyor!-istisnalardan bahsetmiyoruz madem genel konuşuyoruz işte madalyanın diğer iğrenç yüzü!
bu yüzden onlarca kızın makyaj yaptığını bilirim ve de evleneceği kızdan süslenmesini bekleyeni de…

Okudunuz mu?  Eğer bir gün Peygamberimiz ziyaretimize gelse

Erkekler tesettürün ehemmiyetini anlamadan ümmetin kadınlarını konu ediniyorsa ümmetin kadını olarak eleştireceğim elbet tesettürsüz dindar erkekleri..


Cevap: Mahmud Efendi Hz: Çarşaflı hanım kardeşlere

yeşil sancak
amine kardeş sende tesettürsüz erkeklerden oluşan bir yazı yaz…


Amine
Yeşil sancak yazmakta ne var.

Okudunuz mu?  Lâ TAHZEN! İNNALLÂHE MEASSABİRİN.. (Üzülme ALLAH sabredenlerle beraberdir}

Yazmak için çok düşünüp irdeleyip kasmaya da gerek yok..Bazen metinden kelam hazf edilir ama mana oradadır..Diyoruz ki:madem birileri dert ediyor kendine tesettürü bukadar kalem oynatıp kelam üretiyorlar bir zahmet çare buluversinler..

Aslında görüceklerki çare kendilerini tesettüre bürümek olacak Vesselam!!!


Kayıtsız Üye
Neden islam hep tesettür kadın erkek ilişkisi namahrem üzerinden anlatılıyor. İslam sevgidir ilk önce bunu anlatın. Sadece şekil üzerinden islamı anlatıyorlar. Allah ismi elifle başlar. Elif sevgidir. İnsanları korkutarak da bir yere varamazsınız. Peygamber efendimiz sav. Kolaylaştırın zorlaştırmayın sevdirin korkutmayın buyurmuştur.

Okudunuz mu?  Cebrailin Semadan yeryüzüne 3 olayda hızlıca inişi

Kayıtsız Üye
Kardeşim burda bir yanlış düzeltilsin diye sadece kadınlardan bahsedilmiş amma zaten ayette ilk tesettür emri erkeğedir gözlerinizi sakınınız bakmayın der sonra kadına kapatması emredilir oda çarşaf ile olur erkekte cübbe ve sarık giyer oda saldım çayıra mevlam kayıra değil onun da bayan sacı vucüt hatları belli olmayacak şeriat böyle yazar bizim dinimiz ne güzel dindir.. Elhamdülillah.

Okudunuz mu?  Yaslanacak Bir Omuz Aramak

Kayıtsız Üye
Çok doğru sahabe hanımları erkekleri bilerek erkeklerin bayanların ilgisini kırmak için çarşafı tekgöz giyermiş bilerek topallayarak yürürmüş erkeklerde aynı şekilde ignelide aynı çirkin gözükmek erkekleri ve bayanları tahrik etmemek içindir sesse etkilidir kaba konuşmak en uygunudur şöyle misal verilse bugün baba evlada kardeş kardeşe yenge kaynına kaynı yengesine dayı yegene komşu komşuya anne evlada müstehcen konuşma tecavüz taciz yetişkinler bitti 3 – 4 yaşındaki çocuklar yaşıyor Yasak aşklar duymayı geç yaşanıyor yakınımızda kısacası bunları engellemek içindir bana kalsa kadın erkek ateş baruttur konuşması bile yasaklanmalı merhabadan başlar tecavüz yada cinayetle biter sonuç bu keşke kötülükler olmasaydılar şeytana uyulmasaydı kardeş kardeş yaşasaydık neyakki imtihanı en risksiz geçmenin yolu TAKVADIR bu sebeple böyle düşünüyorum ayrıca 2 taraf için geçerlidir hız YUSUF kıssası çok açıktır erkeklerde ilgi çeker takva yaşanırsa karşılıklı iyiliktir çünkü kimsenin canı yanmıcak…

Okudunuz mu?  Hayat Bana Neler Mi Öğretti ?

mahmut efendinin çarşafla ilgili sözleri, çarşafla ilgili güzel sözler, carşafla ilgili sözler

Bu kategoride yer alan Ya Rabbî, onlar bilmiyorlar, bilselerdi yapmazlardı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mahmud Efendi Hz: Çarşaflı hanım kardeşlere Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.