Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:38
sizden7-2
Abone

Vesvese [Küfürlü Vesvese]

Vesvese [Küfürlü Vesvese]

Dr.Amelee
Selamun aleyküm.

Ben Yasin. 16 yaşındayım.
Son zamanlarda aklıma efendilerimiz hakkında (Hz.Muhammed [SAV] – Rabbimiz) küfürlü şeyler felan geliyor.Sonra bir şüphe düşüyor acaba ben bunları düşünürken dinden çıktımmı felan diye.

Geliş yolları ise ;
Mesela oyun oynuyorum birden aklıma böyle küfürlü şeyler geliyor tövbe istiğfar ediyorum.besmele çekiyorum felan 10 dk sonra tekrar.Yada geziyorum aklıma birden geliyor azımla söylemiyorum ama düşüncelerime küfürlü şeyler gelio içten içe söylemiş gibi oluyorum.ama azımla dışa söylemedim.hep düşünce felan içten içe olarak geliyor.kimseye azımla söylmeedim.

ben büyüklerimden sordum şeytan vesvesesidir diyorlar.senlik bir şey yok şeytan vesvese veriyor sana diyorlar.bende sizlere soruyum dedim.

Acaba bunlar şeytan vesvesesimi.Vesveses ise acaba dinden çıkartırmı?

NOT: Anneme söyledim oğlum sen 15-16 yaşı bulanığındasın dedi.
büyüklerimiz böyle durumlara 15-16 bulanığı derlermiş.bu yaşlar bir karar verme yaşları imiş. Doğrumu???

Cevaplarınızı bekliyorum


Cevap: Vesvese [Küfürlü Vesvese]

bahadır emin
insan 40’ına kadar vesveseye müpteladır derler.


Cevap: Vesvese [Küfürlü Vesvese]

mechul_1
aynısı o yaşlarda bana oluyordu. vesvese olduğunu öğrendim tövbe ettm daha üstüne gitmedim. geçti kardeşim


Cevap: Vesvese [Küfürlü Vesvese]

Dr.Amelee
yani? benim bu şeyler vesvesemi değilmi? Vesvesemi bunlar?


şaf_ak
vesvesedir kardeşim itibar etme üstüne gitme. öyle şeyler aklına geldiği zaman besmele çek Allah’a sığın meşgul olduğun ne varsa ona devam et ve ibadetlerini(namaz kuran vs) yerine getir balon gibi söner gider o vesveseler merak etme..


Dr.Amelee
yani o içime gelen küfürler vesvese yani.

Okudunuz mu?  Haramı düşünmek günah mı

ama ağzımdan kimseye küfür etmedim ama içimden geliyor gibi içimden ediyorum gibi oluyor sonra içime bir düşünce düşüyor.işte bu vesvese yani değilmi.


şaf_ak
evet onlar vesvese sen dilinle söyleme içinde kalsın onlar bir süre sonra biter Allahın izniyle


ravza 2
Efendimize kıyıpta nasıl böyle şeyler getiriyorsunuz o aklınıza birde şöyle düşünün canım kardeşim onu görmek için canlarını gözünü kırpmadan vereceklerini onun şefaatını dünya nimetlerinin üsünde görenleri…. sizin yazınızı okuyunca çok üzüldüm şahsen sorulara cevap yazmam ama okuyunca yazmadan edemedim düşüncelerinizi başka yönlere sevkediniz buda sizin elinizde RABBİM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN


Star
< Efendimize kıyıpta nasıl böyle şeyler getiriyorsunuz o aklınıza birde şöyle düşünün canım kardeşim onu görmek için canlarını gözünü kırpmadan vereceklerini onun şefaatını dünya nimetlerinin üsünde görenleri…. sizin yazınızı okuyunca çok üzüldüm şahsen sorulara cevap yazmam ama okuyunca yazmadan edemedim düşüncelerinizi başka yönlere sevkediniz buda sizin elinizde RABBİM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN >
Aslında bende normalde sorulara cevap yazmam,şimdi yazacağımda bir cevap değil zaten…

Haklısın ravza kardeşim,böyle bir şey kötü evet ancak eğer vesvese ise arkadaşta suç bulmamak gerek.İlla onda suç bulmak istiyorsak vesveseyi bitiremediği,sonlandıramadığı için suç bulmak gerek.

Yasin kardeşim,sende şöyle bir düşün bakalım.Bu dünyada hakikat ve en faydalı yol İslam olduğuna göre.Peygamberimizde İslam açısından çok önemli bir kişi olduğuna ve Allah’ında evveli olmadığına,ezeli olduğuna,tek yaratıcı olduğuna göre nasıl aklına böyle şeyler getirdiğini bir düşün.Ve şeytana dönüp şöyle de; bu tür şeyleri ancak sen söylersin zaten bu söylediklerin beni ilgilendirmiyor 😉

Okudunuz mu?  Eşim söz verdi o şartla evlendim sözünü tutmuyor ne yapmalıyım.

Kimse fetva veriyorum zannetmesin.Estağfirullah o iş bize kalmadı…


Dr.Amelee
öncelikle cevaplarınız için teşekkürler.
ama kardeşlerim abilerim ablalarım.

ben aklıma tabiki getirmek istemem.Töbe haşa sümme haşa yani.

ama gel gör ki vesvese geliyor aklıma.oyunlar oynuyorum geziyorum ama aniden geliyor.ama güvenim var kendime inşAllah aklımdan silip atıcam vesveseleri.

Günahmı bu düşünceler.bu vesveseler.bide

bu şeyler vesvesemi buna bir cevap verin :S


Kasva_
Kardeşim bundan 2-3sene evvelsi banada aynısı oluyordu.Aklıma dediğin gibi şeyler geliyordu.Ben bunları düşünmek istemesem bile durduk yerde birden aklıma girip beni yiyip bitiriyordu.Zaman içerisinde bunlar kendi kendine geçti.Demekki yalnız değilmişiz bu konuda.Bu yaşlardaki çoğu insan bunları yaşıyor.Sen sadece vesvese zamanı besmele çek.Yine olmazsa git abdest al.Kuran oku,namaz kıl..Görüceksin o zamanla aklından silinip gidicek.
Allah yardımcın olsun.. Selametle…


KaLPNuRu
Selamunaleykum..

Yazdiklarinizi dikkatlice okudum..
Mesela oyun oynuyorum ve aklima birden böyle küfürlü seyler geciyor demissin..
Simdi söyle bir sey var.. Allah`tan uzak olan seylerle bir insan mesgul olur ise Seytan çok daha kolay insana yaklasir hatta sürekli onuna beraber olur.
Gerci herzaman yanimizda ama bir insani etkisine alacagi anlardan biridir..

Demekki imanin var, seytan gelip sana FISILDIYOR.. sende düsünüyorsun dil ile söylemesen de..
Fark ediyorsun ki ne zaman düsünmek istemez sen bu düsünce bir türlü seni rahat birakmiyor..

Okudunuz mu?  Abdest aldıktan sonra elleri kremlemek

Bu olaydan kurtulmak istiyor isen Allah yolunda daha çok seyler yapmalisin.
Bilmiyorum mesela namaz kiliyormusun ? Zikir cekiyormusun ?
Seytan nefsimize FISIR FISIR eder. Onu engelleyecek tek sey Allah’a SIGINMAKTIR…

Peygamber efendimiz (s.a.v.) `in hayatini okumak ile.. Sohbet dinlemek ile.. Kalbinin pasini "Estagfirullah el aziym" ile atmalisin..

Allah’a uzak olan seylere mümkün mertebe ilgilenmeme ye calis ve sürekli Allah’a tevekkül et..

Bu sende olan Klassik müslüman manevi hastaliktir.

Eger bir insan Allah yolunda ise, elinde oldukca Allah ile beraber geciriyor ise vaktini, seytana karsi uyanik ise o zaman Kulak verme bos ver dinleme, islerine bak derim..

Ama öyle degilde, 5 vakit namazın yaninda, haramlardan kacinmaya dikkat etmiyorsa, Allah ile mesgul olmuyor ise bos ver dinleme denilmesin..
Hatta ki bu VESVESI ciddi alinacak kadar önemsemeli bence..
Unutmamak lazim ki, islami elinden gelen kadar yasamayan bir mümini seytan yoldan cikarip sasirtmayi calisir..

Onun için biz seytandan daha uyanik olalim.. Bunlar önemli seyler..
Ben o kardesimin yerinde olsaydim..
Her gün Allah’a Tevekkül ederek 500 x "estagfirullah el aziym" cekerdim..
1000x de La Ilahe iLAllah..
Eminim kardesimiz bir daha o vesveseyi duymacaktir..

Selametle..


Hz.VaHŞi
ya abim bence bu konuşmaya bile gerek yok çünkü konuşulan mesele büyür ve önemsenir sen bu tür şeyleri aklına getirdikçe de daha da çok aklına gelir aynen şöle ki sen i birisi kızdırmak istese ve senin kızdığını gördüğü meseleyi daha da çok üsteler onun gibi sen bu konuyu düşündükçe de daha da şüphe içerisinde kalacan onun için hiç kafana takma

Okudunuz mu?  Cünüpken mezarlığa gitmek

öle dinden çıkma da ağzınla söyleyip kalbinle tasdik etmediğin sürece olmaz ama sen arada kelime i şehadet getir yine de 🙂 hem dil ile hemde kalp ile olur mu :=)


Dr.Amelee
Cevaplarınız için Allah razı olsun.

Vesvese olduklarını biliyorum artık.Töve istifar getircem.ALLAH’a Sığıncam.NAMAZ KILMAYA ÇALIŞICAM.BESMELE ÇEKİCEM.ALLAH SİZLERDEN RAZI OLSUN.


vesveseli
bu vesveseden kurtuluş çaresi şudur : şimdi bir adam görsen ve senin yanında Allah a küfür etse sövse siz elbette o adama sinirlenirsiniz sıkıntı yaparsınız işde vesvesede budur şeytan küfür edince o sözlerin senin kalbinden geldiğini sanarsın o yüzden sıkıntı duyarsın Allah şifa versin sıkıntı duyman imanının olduğunun bir göstergesidir.


DrLeyla
Selam aleyküm,
Kalpnuru kardeşimizin yazdığını çok beğendim. Ben de aynı fikirdeyim. Sen birazcık yaptığın işlere dikkat etsene… ne oyundur öyle oynadığın? Online oyunlar aslında pek hayırlı değil. Bir de oyundaki ‘arkadaşların’ elbet bir şekilde senin kötü yanını kabartıyorlar. Bir kitap dükkanına git ve kendine ilgilendiğin konuda kitap al, oyunu bırak. Bu sana tavsiyemdir. Pis yolun neresinden dönsen kardır.

Not: Oynamayanlara karmaşık gele bilir yazdıklarım, ama oynayan anladı dediğimi.


kadir57
Evet Arkadaşım,Sen ne olursa oslun bu vesveseler inanma.YA ni seni bu vevesele dinden döndürmek için ugraşıyor.Sen Sadce Alalhın ibadetini yap,Besmele çek Töve dle. Bazende banda vesvese oluyor Ama onu dinlemiyorum Şeytana kızıyorum.En sonda bir ilahile açarım dinlerim töve dilerim bir yandanda namaz kılarım Besmele çekerim Kaçtı kaçtı gidiyor vesveler. 🙂

Okudunuz mu?  Birden Fazla Gusül almak için kaç kere yıkanmalıyız?

vesveseli
ya bu küfürlü sözlerin bu çocukla ilgisi yok oyunlada yok çocuk kendisi söledi sanıyor ama şeytan söylüyor ama kendi söledi sanıyor ve bundan müthiş derecede sıkıntı duyuyor bu vericeğim videoyu adresini izle kurtulacaksın


DrLeyla
Bu vidioda kalpdeki noktaların sayısını ve tarzını neye dayanarak söylemişler acaba?
Sallaya bilen sallıyor işte. Kimisi şeytanın sözlerinin listesini çıkarıyor kimisi kalpdeki noktaları… Hadise dayanan kaynak gösterirseniz sözlerimi geri alırım.

Düşüncelerimizin ortamımızla bağlantısı vardır. Bunu inkar mı edeceksin şimdi? Ne dedim ki, ortamına dikkat et dedim. Çocuğun ortamı oyundur (ne oynadığını bilmiyorum, sadece oynayanlar anlasın diye yazdım).

Selamlar.


vesveseli
Bu videoda hastalığın teşhisi bulunuyor ve çözülüyor Ebu Hüreyre (radıyAllahu anh) anlatıyor: Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)’in ashabından bir kısmı ona sordular: "Bazılarımızın aklından bir kısım vesveseler geçiyor, normalde bunu söylemenin günah olacağına kaniyiz." Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): "Gerçekten böyle bir korku duyuyor musunuz?" diye sordu. Oradakiler Evet! deyince: "İşte bu (korku) imandan gelir (vesvese zarar vermez) dedi. " Ben sadece vesvesine bakarım kurtulması için bişeylerle uğraşması lazım anladın güzel müslüman kardeşim


DrLeyla
Tamam kardeşim, sorun yok, senin dediğini anlamıştım zaten. Hadislerle konuş, başımın etini ye :). Sadece sen ‘izle kurtulursun’ yazınca yaptığım eleştiri gibi bir eleştiriye ihtiyaç duymuştum. Bir sürü çocuk okuyor bunları, onlara da her baktıklarına inanmamayı, her duyduklarına uymamayı öğretmeliyiz.

Okudunuz mu?  Cuma gecesi ve Cuma günü ölenler ile ölümcül hastalıktan ölenlerin durumu nedir?

Selamlar.


KaLPNuRu
Selamunaleykum. tekrar,

Basta ben yazmistim Leyla kardesim de anlamis beni Allah Razi Olsun..
Genclerimiz zaten büyük tehlikedeler..
Genclerimiz vakitlerini "seytanin çok sevdigi" seylerle vakit gecirmesini seviyorlar..
Tabi büyüklerde öyle..
Seytanin sevdigi seylerle ugrasmak bizi Allahtan her seferde bir nebze daha çok uzaklastiriyor..
Seytanin sevdigi seyler nelerdir. " Her türlü "oyunlar", TV, Internet, kötü arkadaş ortamlari.."
Iste bunlar seytanin bir insani en kolay etkisine alacagi yöntemler den biridir..
Insanlar bunu fark etmiyor bile.. Asil tehlike zaten burada..
Kötü bir batakligin içinde iken " aa bisi yok sadece vesvese " diyip gecmek çok safca bir söz..
Bir insan teveküllü olmasi gerekiyor.. Allah için daha ne yapabilirim ? vs vs.. gibi insana bu huzur vermemesi gerekiyor..
5 vakit namaz kilmak ile "Allah için yeterli ibadet " ettim demek çok nankörce..
Yada gencsin daha vaktin var..
Bence yok cünki gencken nasıl alisirsan öyle gidersin..

Vesvese deyip gecmeyelim.. Bu vesveselerinin gelmemesini bence önlemeye calisalim..
Seytandan nasıl uzak durabiliriz mesela konulari gözden gecirelim..

Selametle..


holy45
peygamber efendimize bir gün sahabe gelir ve söyle der efendimiz benim aklıma çok kötü şeyler geliyor dinen ama ben öle düşünmek istemiyorum der peygamber efendimzide o vessese dir onalara aldırmayın üsütne gitmeyin der bunun üzeririne sahabe ama çok kötü şeyler geliyor öyle böle değil peygamber efendimiz ustune gitikçe büyür aldırmayın dışardan sölemediğin mühletçe bşi olmaz der

Okudunuz mu?  Şehvetsiz meni gelmesi

KaLPNuRu
Holy ilgini cekerim bunu söyleyen bir sahabe ..
Yani SAHABE..

Yani o zaman ki bazi seyleri asmis birisi..
Ama buradaki daha Allahin yolunu arayan ve tamami ile bulmak isteyen bir genc..

Sahabelerle en büyük en azgin seytanlar ugrasirdi..
Neler yaparlardi , ne eziyetler ederlerdi..
En çok onlarla ugrasirlardi..

Simdi onun bunu karsi karsiya koyamassin..
Ikiside vesvese ama birinde TEHLIKE var Sahabeninkinde elhamdülillah YOK…


vesveseli
Sözümü vesveseyle yaralı gönüllere derman olan konumla bitirmek istiyorum bu konuya girin ve kurtulun inşAllah

forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/184331-vesveseden-kurtulus-videolari-100-kurtulus.html


vesveseli
Şöle düşün aklımdan Allah’ a küfür etmek geçti bir yandanda zikretmek sen zikretmeyi seçtin ama hayla küfür eden bir şey var sen sandınki benden eğer senden olsaydı diğer şıkkı seçerdin demekki şeytan küfür ediyor çünkü senin kalbin bundan rahatsız Allah yardımcın olsun huşu içinde doyarcasına namazımı kılalım inşAllah 🙂


Kayıtsız Üye
Selamın Aleyküm, Öncelikle bende bu musübetle iltisaklı olmuştum. Şimdi çok Şükür yendim, ama 30 yaşıma kadar devam etti. Bakın bence şeytan obsesyon yani takıntı hastalığı olan insaları buluyor ve herkesin nabzına göre şerbet veriyor. Sizlere tavssiyem bu düşünceler kesinlikle sizin olmadığına önce kendinizi inandırın sonra bakın gerisi çorap sökügü gibi geliyor. kesinlikle bu düşünceler sizin düşünceleriniz değil bu formu okuyan arkadaşlara yardımcı olmak maksadı ile yazdım. Kesinlikle Adamoğluna düşman olan şeytanın sözlerine kulak asmayın bu sözler sizin olsa zaten üzüntü duymazdınız ALLAH(cc)’ a emanet olun acil şifalar dilerim.

Okudunuz mu?  Kımız sarhoş eder mi? Dini sakıncası var mı

Kayıtsız Üye
bende on bir yaşındayken oldu ilk defa nasl oldugunu bile bilmyorum birden oldu içimden bir ses sen Allahı sevmyosun demeye başladı ben sevyorum ama o içimdeki sesi bir türlü yenemyorum daha sonra o geçti ama bu seferde küfür etmeye başladı nasıl korktum anlatamam anneme filan kimsye söyleyemedim söylesem heralde annem yüzüme tükürür dedm sen napyosn nasl konşyosn diye ama şimdi araştırm ve bunu benden kaynaklanmadıgını şeytanın vesvesesi oldugunu ögrendim ama halada atamyorm kafamdan bilnç altmda öyle bir kalmışki herşeyi bildigim halde kolay kolay kurtulamyorm düşünmek istemyorm ama elimde değil


eda
küfürlü vesveselerden nasıl kurtulurum bana yardım edin ne olur bu küfürleri ben söylüyormusum gibime geliyor ve çok korkuyorum


Kayıtsız Üye
banada oyle vesveseler geldi Böyle şeyleri düşünmeniz, aklınıza gelmesi sizi hiçbir zaman küfre düşürmez, imanınıza zarar vermez.
Çünkü bu sözleri dilinizle söylememiş, kalben tasdik etmemişsiniz. Üstelik bunları düşündüğünüzden dolayı üzülüyorsunuz.
Üzülmeniz, böyle bir düşünceye sahip olmadığınızı gösteriyor. "Söyledim gibime geliyor" diyorsunuz ya, işte bunun tek adı vardır: Vesvese…
Vesveseyi insana şeytan verir, şeytan aklına getirir. Söylemişsin, tasdik etmişsin gibi baskı kurar.
Bu tür vesveselerde şeytan önce şüpheyi kalbe atar, fakat kalp hemen tepki gösterir, savunmaya geçer. Bu esnada savunmayı bırakır da kabul ederse, şeytan birinci atışta hedefe isabet ettirmiş olur.
Fakat kalp kabul etmezse, şeytan orada bir iz bırakır, sonunda bir leke oluşturur. Bir süre sonra hayal aynasına imana aykırı bazı pis düşünceler yansır, Bu görüntü ve leke kalbin hırçınlaşıp feryat etmesine, sıkılıp daralmasına kâfi gelmiştir. Sonunda "Eyvah!" diyerek ilk hastalık mikrobunu kapar ve ümitsizliğe düşer.

Okudunuz mu?  Evlendim Mutsuzum Ve Pişmanım

Vesvese mikrobunu kapan insan, kalbinin Allah’a karşı edepsizlik ettiğini sanır, telaşa kapılır, titrer ve birdenbire heyecan dalgası bedenini sarar.
Böyle bir vesveseye kapılan insan öncelikle telaşa düşmemeli, endişe etmemelidir. Telâş ve endişeye sebep olan şeyin gerçekte var olması gerekir. Oysa Çünkü kalbe gelen düşünceler hayal ürününden başka bir şey değildir. Hayalden geçen küfürlerin ve çirkin sözlerin de bir değeri ve bir önemi yoktur. Üstelik insana bir zarar da vermez.
Bunun için insanın küfre iten şeyleri hayal etmesi onu küfre götürmez. Çünkü bir şeyin hayalden geçirilmesi bir karar ve hüküm sayılmaz. Oysa küfür sözlerin ve çirkin kelimelerin dille ifadesi bir hükümdür. Küfrü ve çirkin sözü hayalinden geçiren insan bunu söylemiş değildir ki mes’ul olsun, günaha girsin, imanı gitsin…

Kalbe gelen küfür sözler kalpten gelmiyor, bunun için kalbe ait değildir. Çünkü bu sözlerden kalp rahatsızdır; sıkılıyor, daralıyor. Kalbin bir ürünü olmadığı için bir kuruntu ve evhamdan başka bir şey değildir.
İnsanın kalbine gelen, hayal aynasına yansıyan bu çirkin/küfür sözler şeytanın santralinden geliyor.
Kalpte melek ilhamı ile şeytan vesvesesinin birbirine yakın olması insana bir zarar vermez.
Vesvese nasıl olursa zarar verir?
İnsan vesvesenin zarar vereceği vehmine kapılır, zarar verdiğini düşünürse zarar görür. Böylece kalbini sıkıntıya sokmuş, ıztıraba sürüklemiş olur. Çünkü hayali hakikat sanmıştır. Bir şeytan işi olan vesveseyi kendine mal etmiştir.
Yani vesvesenin zarar verdiği kanaatine varmış, zarar görmüştür. Tehlikeli sanmış, tehlikeye düşmüştür. Zaten şeytan da böyle bir şeyi istemektedir ve şeytanın dediği olmuştur.
Bundan kurtulmak için hemen şeytanın şerrinden Allah’a sığınmak lazım, başta "Euzü" duası olmak üzere Felak ve Nas surelerini okuyarak içinden vesveseden kurtulmak lazım. ALLAH YAR VE YARDİMCİN OLSUN

Okudunuz mu?  Başkası istedi diye namaz kılmak ???

Kayıtsız Üye
Bediuzzaman Hazretleri Sozler adli eserinde 21.Sozde bu soruya tum ayrintilariyla cevap verilmis… Ve de bu konuda Nurdersi.com sitesinde sana faydasi bulunacak çok sayida videolu dersler mevcut. Bakmani tavsiye ederim.


vesvese çeşitleri, vesvese, vesvese çeşitleri küfür

Bu kategoride yer alan Kaside-i Muzariye sözleri lazım arkadaşlar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesvese [Küfürlü Vesvese] Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.