Anasayfa
17 Ağustos 2023, 15:06
Gusul
Yönetici

Guslü sadece farzlarıyla alsak geçerli olur mu

Guslü sadece farzlarıyla alsak geçerli olur mu

07li
Hayırlı akşamlar arkadaşlar gusül abdestini sadece farzlarıyla alsak geçerli olurmu yani ağza 3 defa su burna 3 defa su sonra başı yıkasak sonra 3 defa sağ tarafa sonra 3 defa sol tarafa su döküp bütün vücudu yıkasak olur mu….


Cevap: Gusül ü sadece farzlarıyla alsak geçerli olurmu

bahadır emin
farz olan 1 defa yıkamak. sünnet olan 3 defa.


Cevap: Gusül ü sadece farzlarıyla alsak geçerli olurmu

07li
yani benim yaptığım sünnetiyle gusül mü ama namaz abdesti gibi abdest almasamda gusülüm geçerli olurmu çünkü gusülde alınan abdestle namaz kılınmaz diyorlar bende zaten namaz kılamıyorum


Cevap: Gusül ü sadece farzlarıyla alsak geçerli olurmu

bahadır emin
gusül abdesti alırken normal abdest alınmasa da bütün vücut yıkandığı için abdest alınmış sayılır ve namaz kılınır. bir daha abdest almaya gerek yok. yanlış bilgilendirme olmuş. ilmihalde yazıyor zaten.


SHİSUİ
Ben anlamadım smdı banyoya gırıp nıyet edıp Allahım nıyet ettım gusül abdestı almaya dıyorum . Sonra sağ elimle ağzıma 3 kere su verıp bosaltıyorum burnuma 3 kere sag elle su verıp sol elle bosaltıyorum kafamı ovusturuyorum 3 kere sonra sağ omuzu 3 kere sol omuzu 3 kere ovuşturuyorum sonra her yerımı yıkıyorum kuru kalmayacak sekılde sonra cıkıyorum sayılıor mu bu ?

Okudunuz mu?  Gusul abdesti her istedigim zaman alabilirmiyim?

Kayıtsız Üye
Evet kardesim hiç sıkıntı etme Allahin izniyle kabul olur


berkreis
Ben Gusül abdesti almadan önce sabun ile güzelce bedenimi temizliyorum.Sonra niyet edip Gusül abdestini farzları ile alıyorum.Ve Gusül abdesti alırkende sabun ile alıyorum.Kabul olurmu acaba ?


arifselim
Evet bu şekilde guslün tam olur. Guslün farzları olan bütün vücudun yıkanması ile ağza ve burna su verilmesi ile zaten gusül tamamlanmış olur. Bunun dışında guslün sünnetleri de yapılırsa daha da güzel olur.


Killler123
şafilere göre güsülü sadece farzlarını yapıp cıksak (sesli niyet edip kirli yerimiz veya necisimiz varsa orayı temizlerim sonrada bütün vucudumu kuru yer kallmıyacak sekilde yıkarım ) kabull olurmu cevap verirseniz sevinirim


mum
Bütün mezheplerde farzlar yerine gelince gusül kabul olur.
Şafiide niyet edin ve bütün vücudunuzu yıkayın yeter. Niyetin sesli olması şart değildir.

Okudunuz mu?  Eşimle banyo yapmak harammı?

Kayıtsız Üye
Allah sizlerden razı olsun inşAllah. Önceden gusül abdestimi 20 dakikaya yakın bitiriyordum şimdi farzlarını öğrendiğim için daha çabuk bitiriyorum. Sadece aklıma takılan bir soru var ; niyet edip, ağız, burun ve bütün vücüt yıkandıktan sonra bütün mezheplere göre gusül kabul olmuş olur değil mi ?


mum
< niyet edip, ağız, burun ve bütün vücüt yıkandıktan sonra bütün mezheplere göre gusül kabul olmuş olur değil mi ? >
Evet dört mezhebe göre gussül geçerlidir.


Kayıtsız Üye
Hocam ben önceden gusül abdestimi bütün sünnetleriyle alıyordum ve öyle bile içim zar zor rahat ediyordu. Şimdi ise çok su israf ettiğimi düşünerek sadece farzlarıyla alıyorum ama içim pek rahat etmiyor. Zaten gusle başlamadan önce banyomu yapıyorum yani tertemiz oluyorum traş bile oluyorum dişlerimi fırçalıyorum vs… en sonda ise gusle niyet ediyorum ve niyet edip ağız ve burnuma su çekiyorum ve her yerime şu ulaştırıyorum. Zaten banyo yaparken her yerim ıslanmış oluyor ama o geçerli mi ? Yine de içim rahatsız oluyor su her yere ulaşmış mıdır diye. Banyo yaparken ki su sayılmıyor değil mi ?

Okudunuz mu?  Kadınlar sırt üstü yattığı zaman geri içine gider yani kadın rüyalansa uyanınca ıslaklık görmesede gusül yapmalımıdır?

vel Fecr
< @killer şafilere göre güsülü sadece farzlarını yapıp cıksak (sesli niyet edip kirli yerimiz veya necisimiz varsa orayı temizlerim sonrada bütün vucudumu kuru yer kallmıyacak sekilde yıkarım ) kabull olurmu cevap verirseniz sevinirim >
el cvap:
Gusulün kabul olur ama gusül bitimi normal abdest almak gerekir.

şöyleki şafi mezhebine göre avret mahaline avuç içi ile dokunmak abdesti bozar. bu ihtimal olduğundan en son abdest almanız doğrudur.


imam
Önce abdest almak sünnettir, sonrasında yıkanırken avret yerlerini ellemeyin abdest bozulmaz


vel Fecr
< Önce abdest almak sünnettir, sonrasında yıkanırken avret yerlerini ellemeyin abdest bozulmaz >
Kardeşim bu cevabı mezhebe göre vermek daha doğru olacaktır.


imam
Peki kardeşim 🙂 4 mezhebe göre gusülden önce abdest almak sünnettir

Okudunuz mu?  İdrar Tutarken Kasılma Gusül Gerektirir Mi ?

vel Fecr
< Peki kardeşim 4 mezhebe göre gusülden önce abdest almak sünnettir >
kardeşim onu kastetmedim. yanlış anlaşılmasın. şafi mezhebinde avret mahaline avuç içi ile dokunulunca abdest bozulur onun için söyledim.
hakkını helal et.


imam
zaten yukarıda avret yerlerini ellemeyin gusül sonrası abdest almanıza gerek kalmaz demiştim


Kayıtsız Üye
Ben gusül alırken guslüm kabul OLURMU ki diye kendi kendime şüpheye düşüyorum ben gusül almak için girdiğimde şöyle gusül alıyorum sizce doğru mu ?

Banyoya giriyorum niyet ettim Allah Rıza’sı için gusül almaya ağzımı 3 kere GArgara yapıyorum sonra 3 defa burna su çekiyorum sonra avret yerlerini yıkayıp yeniden namaz abdesti alıyorum sonra baş sağ omuz sol omuz ve bütün vücudumu yıkıyorum sonra da çıkıyorum SİZCE GUSLÜM KABUL OLUR MU LÜTFEN ALLAHINI SEVEN YARDIM ETSİNN !!!!


ACİLSERVİS
Guslün farzlarını yerine getiriyorsun haliyle guslün geçerlidir. Ama guslü yanlış alıyorsun. Guslün farzları ve guslün sünnetleri nelerdir öğrenirsen en güzel guslü o zaman almış olursun.

Okudunuz mu?  Birleşme olmadan sadece sevişme ile gusül abdesti gerekir mi?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam ben gusül abdestini farzlarıyla almaya çalışıyorum ama içimde şüphe oluyo aldırış etmemeye çalışıyorum bir kere ağzıma bir kere burnuma su alıp bütün vücudumu yıkamaya geçiyorum tekrar almam gerekiyo mu yoksa boş kuruntu mu yapıyorum teşekkürler


mum
Guslü bir defa alın, içiniz rahat etmese bile asla tekrar etmeyin bu kuruntular biter.


Eren2005
Kardeşim sıkıntı etme bende alırken sadece farzlarıyla alıyorum.Sünnetleriyle alsanda almasanda kabul olur.Önemli olan farzları yapmak.Aldığın gusül abdestiylede normal namaz kılınabilir.


Kayıtsız Üye
İyi günler, Benim gusül abdesti ile ilgili bir sorum olacaktı, Ben duşa giriyorum Euzu besmele ardindan niyet ediyorum daha sonra 3 kere agzima 3 kere burnuma daha sonra tüm vücudumu yikiyorum cikarken onum kibleye doğru arkam kabeye doğru boy abdestimi aldim sen kabul eyle yarrabim diyip cikiyorum doğru mudur? Eksik veya fazla bir yer varmi, bir de illa kible veya Kabe yonu bulmak sartmidir direkt baslanip bitirilebilirmi?

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken yellenmek ve mezi gibi akıntı gemesi guslü bozar mı?

mum
< cikarken onum kibleye doğru arkam kabeye doğru boy abdestimi aldim sen kabul eyle yarrabim diyip cikiyorum doğru mudur >
Bu sözün gereği yok.
< kible veya Kabe yonu bulmak sartmidir >
Bunu nerden çıkardınız kim söyledi? Guslünüz doğru bu sözler hariç


resobe123
iyi forumlar, Ben gusül abdestimi şöyle alıyorum, Eüzü besmele çekiyorum sonra niyet ediyorum daha sonra 3 kere ağzıma 3 kere burnuma ve tüm vucudumu yıkayıp daha sonra Önüm kıbleye arkam kabeye doğru boy abdestimi aldım sen kabul eyle yarrabim diyerek abdestimi bitiriyorum, Eksik veya fazla olan yerler varmı, yanlış yaptığım bir şey varmı?


ACİLSERVİS
Yukarıda sana cevap yazılmıştı. Guslün geçerlidir. Bu uydurma sözlerini söyleme. Bu oyun değilki önüm arkam sobe diyeceğiz. Okumaya üşenirsen guslün farzları ve guslün sünnetlerini hiç bir zaman öğrenemezsin. Bir müslüman olarak öğrenmek zorundasın.


resobe123
O zaman Eüzü besmele ve niyetile giriyorum 3 kere ağıza 3 kere buruna ve tüm vucudu yıkayıp cıkarken nıyetımı tamamlıyorum cıkıyorum,boy abdestimi aldım sen kabul eyle yarrabım diyerek doğrumudur?

Okudunuz mu?  Gusül de zorlanıyorum

ACİLSERVİS
İki defa guslün geçerlidir dedik zaten. Kabul olur yani.

Ama şu kelimelerin anlamlarını araştır. Eğer okumaya yine üşenirsen bilgili birinden dinle.
Sünnet nedir
Farz nedir
Guslün sünnetleri kaç tanedir ve nelerdir
Guslün farzları kaç tanedir ve nelerdir


Kayıtsız Üye
Ben gusül abdestini soyle aliyorum niyet ediyorum sonra avret yerlerimi yıkıyorum sonra namaz abdesti gibi abdest alıyorum sonra 3 kere başıma sağ ve sol omzuma su veriyorum sonra tüm vücudumda kuru yer kalmıycak şekilde yıkıyorum (fakat bazen burnuma 3 kere su veriyorum sadece biri yada ikisi burnuma giriyor kabulmudur) asil sorum parantez içinde olandir cevaplarsanız sevinirim


ACİLSERVİS
Guslün farz ve sünnetlerini bilmek zorundasın. Mecbursun. Farzları bilseydin burun veya ağza bir defa su vermenin de yeterli olduğunu anlamış olurdun. Lütfen bu maddeleri öğrenelim.


Kayıtsız Üye
Hocam şöyle bir sorum olacak ben gusül abdestimi farz ve sünnetlerine göre alıyordum hep ama gusulden öncede sabun ve lifle duş alıyordum sonra gusule geçiyordum ve bu şekilde 1 saat falan sürüyor abdestim ve artık içim rahat etmiyor ben yine önce duşumu alsam ardından gusulu en kısa şekilde nasıl alabilirim ?
Niyet ettikten sonra
Elleri üç kere (buna ve )
Avret yerini sırayla üç kere( buna gerek var mı?)
Sonra ağzıma üç kere gargara yaparak
Sonra burnuma üç kere sağ elle verip sol elle sümkürerek genzimi yakacak şekilde
Daha sonrada namaz abdesti Almadan üç kere başıma üç kere sağ üç kere sol omzuma döküp her yerimi yıkayıp çıkarken de soğuk su ile üçer kere ayaklarımı yıkarım hep bu şekilde alınan gusül kabul olur mu ya da nerede hata yapıyorum

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre gusul abdesti ile ilgili bilgileri öğrenmek istiyorum

Ensar
Kişi sünnet adabına uymadan da farz olanı yerine getirirse ağza bir defa burna bir defa su getirlmesi halinde en sonunda tüm vucud yıkanır. Yada deniz ve nehre girilip çıkmak gusül için geçerli sayılır. Elbette sünnetleri yerine getirmek çok daha doğru bir davranış olacaktır. Sünnetleri yerine getiremiyor sanız vaktinizi alıyor sa en kısa şekilde yapabilir siniz.
Gusül almaya girerken vücudunuzun tüm yeri kuru kalmayacak şekilde yıkanılması en kısa yöntemdir ve bu şekilde alınan gusülde caizdir.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti aldıktan sonra gözdeki çapak ?

Kayıtsız Üye
Atıyorum cünüpsek.Yıkanmamız bittikten sonra niyet edip ağıza ve burna bir kere su verdikten sonra kuru yer kalmayacak kadar yıkasam kabul olurmu ?


ACİLSERVİS
Ağza – burna su verip tüm vücudu yıkamak guslün farzlarıdır. Bunları yerine getirenin guslü geçerli olur.


Kayıtsız Üye
Hocam siz bir sorunun cevabın da en son abdest alın demiştiniz avret mahalline Avuç içi değince safiilere göre abdest bozulur demiştiniz iyice yıkanıp en son farzlarını yapsak ve her yerimizi kuru
Kalmayacak derece de yıkasak abdest bozulur mu bide guslün sadece farzlarını yapsakta namaz kılabilir miyiz acaba aydınlatırsanız sevinirim


Ensar
Sevgili kardeşim, Herhangi bir ibadeti yerine getireceğimiz zaman o ibadetin farz ve vaciplerini yapmamız yeterli olur. Elbette sünnetleriyle yapmamız dahilinde sevap artar, terk edersekte herhangi bir sorumluluk yoktur. Şunu unutmamalıyız Abdest alırken sünnetleri bilerek kasti bir şekilde terk etmemiz mekruh sayılmaktadır. Sonuç olarak gusül de farzlar ile yetinmeniz halinde namaz kılabilirsiniz.

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde bu şekilde tüm tırnakların içlerini yıkamalı mıyız?

Vücudunuzu kuru kalmayacak şekilde yıkadıktan sonra, avret mahalinize dokunmaz sanız abdest geçerli olur. Ancak gusül sonunda avuç içi dokunursanız abdestiniz bozulur.


gusül abdestinin farzını alsak kabul olurmu, gusül abdesti sadece farzlarıyla olurmu, guslün farzını alsak olurmu

Bu kategoride yer alan Rüyada ihtilam olduğunu görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Guslü sadece farzlarıyla alsak geçerli olur mu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.