Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:18
sizden3
Abone

Namaz kılarken çocuklar önümüzden geçerse namaz bozulur mu?

Namaz kılarken çocuklar önümüzden geçerse namaz bozulur mu?

Yuzarsif
Namaz kılarken çocuklar önümüzden geçerse namaz bozulur mu?


Cevap: Namaz kılarken çocuklar önümüzden geçerse namaz bozulur mu?

Muhammed
Çocukların namaz kılanın önünden geçmesi namazı bozmaz

Namaz kılarken çocuklar önümüze geçerse namazı bozmalı mıyız?

Okudunuz mu?  Uğradığın belaya nasıl sabır etmek neler yapmak gerekir?

Küçük çocuklar sizi çekiştirdiği zaman namazı bozmanıza gerek yoktur. Peygamberimiz sallAllahu aleyhi ve sellem namazda iken kızı Zeynep’ten olma torunu Ümame onun omuzlarına çıkar, oynardı. Fakat Peygamberimiz onu engellemediği gibi kendi namazını da bozmazdı. Üstelik Resulullah torunu Ümâme sırtında olduğu halde namaz kılarken ashaba da imamlık yapmaktaydı.
Bununla ilgili bir hadis şöyledir:
Ebû Katâde’den; demiştir ki: Biz öğle yahut da ikindi namazı için Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellemi beklemekteydik. Bilâl de Peygamberimizi namaza davet etmiş iken bir de baktık ki, kızının (Zeynep) kızı Ümâme binti Ebi’l-Âs omzunda olarak mescide girip namaz kılacağı yere durdu. (Ona, uyarak) biz de arkasına durduk. Ümâme ise, bulunduğu yerde (yani Resûlullah’ın omzunda) duruyordu. (Resûlullah) tekbir aldı. Biz de tekbir aldık. Resûlullah rükû’a varmak isteyince onu tuttu (omzundan aşağı) indirdi. Sonra rükû ve secdeye vardı. Secdeyi bitirip de ayağa kalkmak isteyince Ümâme’yi yine (eski) yerine yani omzuna koydu. Resûlullah namazı bitirinceye kadar her rekâtta bunu yapmaya devam etti.” (Ebu Dâvûd, Salât, 164-165; Nesâî, İmamet, 37.)
Hadisten de anlaşılacağı gibi gerek anne-babanın gerekse de cami cemaati ve imamların bu gibi durumlarda çocukları üzmemesi, azarlamaması, onları namazdan ve camiden soğutacak tavırlardan uzak kalması gerekir.

Okudunuz mu?  Biyokinezi günah mı?

Yorum: Namaz kılarken çocuklar önümüzden geçerse namaz bozulur mu?

Kayıtsız Üye
Namaz da iken çocuğum düşüp kafasını masaya vurdu… ben o anda namazı bozup kurtarabilirdim ama bozmadım.. bozmalı mıydım…


Yorum: Namaz kılarken çocuklar önümüzden geçerse namaz bozulur mu?

arifselim
Evet bu durumda namazını bozmalısın. Eğer o tehlikeli duruma müdahale edecek kimse de yoksa namaz hemen anında bozulabilir ve duruma müdahale edilebilir.

Okudunuz mu?  Cin tasallutu

namaz kılarken çocuğun önünden geçmesi, namazda çocuğun önünden geçmesi, namaz kilarken cocuk sarilsa namz bozulur mu

Bu kategoride yer alan Bazen kendimi kız gibi hissediyorum:( başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kılarken çocuklar önümüzden geçerse namaz bozulur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.