Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:52
missa4
Abone

Allah bir kulunu sevme almeti nedir?

Allah bir kulunu sevme almeti nedir?

Kayıtsız Üye
ben önceden çok kötü bir insandım ama kötü olmama rağmen bütün belalardan k oruyordu beni Allah.bu beni sevdiği anlamına mı geliyor.şuanda namazlarımı hiç kaçırmadan kılıyorum.öyleki o iman ışığınıda, artık mutlu olabildiğim hiçbirşey yok, bu dünyada yaşama amacım kalmadı dediğim zaman o koydu kalbime.anladımki daha yapacağım çok iş varmış bu dünyada.rabbim beni seviyor mudur acaba.bir söz var hani, kötüye bir şey olmaz iyiyi de Allah korur.


Cevap: Allah bir kulunu sevme almeti nedir?

haci
ALLAHbütün kullarını sever ve bizi cennetine koymak için çok fırsatlar verir.ALLAH TÖVBE EDEN KULUNU PEYGAMBER EFENDİMİZ ŞÖYLE tarif eder adamın biri bir gün cölde giderken yorulur ve dinlenmek için mola verir uykuya kalır uyandıgında devesinin olmadıgını görür ve devesini arama ya başlar ama bulamaz yorgun düşer ve uyuya kalır uyandıgında devesini baş ucunda görur sevincten dili bir birine dolaşır ve şöyle der Allahım ben senin rabbinim sen benim kulumsun.işte ALLAH tövbe eden kulunu bu devesine kavuşan adamdan daha çok sevinir.onun için biz geçmişimize bakmayalım arınmak için biraz daha gayret gösterelim ALLAHA emanet ol

Okudunuz mu?  Cennetül-Meva nedir?

Cevap: Allah bir kulunu sevme almeti nedir?

ravza 2
< Allahım ben senin rabbinim sen benim kulumsun >
Bu satır yanlışmı dili dolandığındanmı öyle söylemiş


Cevap: Allah bir kulunu sevme almeti nedir?

ehli-sunnet
< Bu satır yanlışmı dili dolandığındanmı öyle söylemiş >
……

< uyandıgında devesini baş ucunda görur sevincten dili bir birine dolaşır ve şöyle der >
……

Okudunuz mu?  Zinaya düşmekten korkuyorum. Ne yapmamı tavsiye edersiniz ?

Fetva Meclisi
< rabbim beni seviyor mudur acaba.bir söz var hani, kötüye bir şey olmaz iyiyi de Allah korur.
>

Muhterem kardeşimiz hadis-i şerifte peygamber efendimiz Hz.Muhammed (sav) buyuruyor’ki: "Muhakkak ki Allah, aklın kullanılmasını övgüyle; acizliğin tembelliğin gösterilmesini ise, yergiyle karşılar. Öyleyse, herhangi bir şey karşısında mağlup düşersen, ‘Benim için Allah kafidir, O, en güzel vekildir.’ deyiver.”(Kenzu’lummal, h. No: 5616).

Bu hadisten, "Allah aciz kullarını sevmezmiş.” yargısına varmak da yanlış olmasa gerektir. Ancak bu acizliği doğru anlamak gerekir.
Çünkü, Allah, tevbe eden günahkar kullarını sevdiğini kitabında ilan etmiştir.
"Allah günahtan tövbe edenleri ve arınıp temizlenenleri sever.”(Bakara, 2/222) mealindeki ayette bu husus açıkça vurgulanmaktadır.
Eğer acizlikten maksat, nefsinin esiri, şeytanın maskarası olmak, zavallı bir tutum içine girmek, hayatının sonuna kadar tövbe etmeye cesaret edemeyecek kadar aciz olmak anlamında ise, bu takdirde "Allah aciz kullarını sevmez.” yargısı doğru bir tespittir. Çünkü bu gibi insanlar, Allah’ın kulları için ardına kadar açtığı sonsuz rahmet kapısı olan tövbe giriş kapısından içeri girme cesaretini gösterememiş zavallı kimselerdir.

Bir hadis-i şerifte Peygamberimiz (sav) şöyle buyurmuştur:

"Akıllı kimse, nefsini hesaba çeken, ölüm-ötesi hayata hazırlanmaya çalışan kişidir. Aciz kimse ise, nefsinin heva ve hevesinin peşine takılan (ölüm ötesi için hiçbir hazırlık yapmayan), sadece kendi kuruntularıyla Allah’tan -hak etmediği- şeyler bekleyen kişidir.”(Kenzu’l-Ummal, h. No: 7036)

Bu hadisten de açıkça anlaşılacağı gibi, acizlik kavramı, güçsüzlük, zayıflık anlamında değildir. Çünkü, "Allah, hiç kimseye gücünün üstünde bir yük yüklemez.”(Bakara, 2/285) mealindeki ayette, güçsüzlüğün bir suç olmadığı, bilakis, güçlü bir mazeret olduğu ifade edilmektedir. Nitekim, maddi bedeni yönden güçsüz olan kimseler oruç tutmaktan, zekat vermekten, hacca gitmekten muaf tutulmuştur. Ayakta namaz kılmayan oturarak, oturamayan, yan veya sırt üstü yatarak namazını kılabilir. Bu açıklamalardan kesin olarak diyebiliriz ki, söz konusu acizlik kavramı, gücü yettiği halde Allah’ın emir ve yasaklarına riayet etmeyen, tembellikten ötürü görevini ihmal eden, imanlı vicdanının sesini dinlemeyen, vahyin ışığında eğitilmiş akıl ve kalbinin öngörüsünü göz ardı eden kimsenin gösterdiği tembellik ve vurdumduymazlıktır. Özetle, aciz kimse, aklını kullanmayan ahmak kimsedir. Sürekli nefsinin kötü arzularını yerine getirmekle hayatını tükettiği halde, utanmadan "Allah’ın işini kimse bilmez, belki herkesten önce beni cennetine koyar…” türünden hezeyanlarla avunan kimsedir.

Affetmek, Cenab-ı Allah’ın sıfatlarından biridir. Allah’u Teala kendisine ortak koşma (şirk) suçu dışında kalan diğer suç ve günahları hesap gününde affedebilir. Bu da Cenab-ı Hakk’ın kullarına merhametini ve büyüklüğünü göstermektedir. Günahlarından tevbe eden kulları affetmesi ise daha büyük bir ihtimaldir. Allah’a emanet olunuz…


< Bu satır yanlışmı dili dolandığındanmı öyle söylemiş >
Evet kardeşim, dili sürtüğünden dolayı öyle söylemiştir.


Desert Rose
< ben önceden çok kötü bir insandım ama kötü olmama rağmen bütün belalardan k oruyordu beni Allah.bu beni sevdiği anlamına mı geliyor.şuanda namazlarımı hiç kaçırmadan kılıyorum.öyleki o iman ışığınıda, artık mutlu olabildiğim hiçbirşey yok, bu dünyada yaşama amacım kalmadı dediğim zaman o koydu kalbime.anladımki daha yapacağım çok iş varmış bu dünyada.rabbim beni seviyor mudur acaba.bir söz var hani, kötüye bir şey olmaz iyiyi de Allah korur. >
Öncelikle Yaralı Melle kardeşimin düşüncelerine
aynen katıldığımı belirtiyorum.
Birkaç şeyde ben eklemek istiyorum
Kardeşim Günah işlemek ayrıdır Allah c.c yu Bilmek ayrıdır.
Şimdi hiçkimse ben iyiyim Allah c.c beni seviyor diyemeyeceği
gibi ben çok kötüyüm Allah c.c beni sevmiyor diyemez
Bunun bilgisi tamamen Allah c.c nun takdirindedir
Hiç kimse akıbetinin ne olacağını bilemez
Biz Mü’minler akıbetimizden emin olamadığımız korktuğumuz gibi
ümidide kesmeyiz,ümit ile ümitsizlik arasında gider geliriz
Kardeşim senin kalbine isabet eden bu güzellikleri
Allah c.c dan bilmen çok güzel düşünceler,hidayetin daim olsun
Rabbim Bütün Mü’minlerin ayaklarını sıratılmüstakinde
sabit kılsın kaydırmasın….amin.

Okudunuz mu?  Obsesif Kompulsif Bozukluk - Takıntı Hastalığı hakkında

haci
Enes b. Malik Rasulullah (s.a.v)’in şöyle dediğini nakletmiştir:


"Allah’ın kulun tevbesine olan sevinci, içinizden birinin şöyle bir durumdaki sevincinden daha fazladır: O kişi çölde devesiyle yolculuk etmekte iken, üzerinde yiyeceği ve içeceği bulunan devesi kaçıp gider. O ki si bu devesini bulmaktan ümit keser ve bir ağacın gölgesine varıp orada uzanıp yatar. Artık devesinden tamamen ümit kesmiştir. Tam böyle bir duygu içindeyken birden bire devesinin yanıbaşında dikildiğini farkeder ve hemen yularından yakalar ve duyduğu aşın sevinçten dolayı şaşınp şöyle der: Ey Allahım! Sen benim kulumsun, ben de senin rabbin. Duyduğu aşırı sevinç sebebiyle böyle hatalı söz söylemiştir". (Buhari, Daavat, 4; Müslim, Tevbe, 7)


Desert Rose
< ve duyduğu aşın sevinçten dolayı şaşınp şöyle der: Ey Allah ım! Sen benim kulumsun, ben de senin rabbin. Duyduğu aşırı sevinç sebebiyle böyle hatalı söz söylemiştir". >
Ameller ve sözler niyetlerle şekillenir,Müslüman yolcu belkide bu
yanlış telafuzun hiçbir zaman farkına bile varmadı.
ama kalplerin sahibi Allah c.c onun neden öyle söylediğini
herkesten iyi anlayandır.

Okudunuz mu?  İslam dinini öğrenmek için ne yapmalıyız

Kayıtsız Üye
Selamunaleykum dostlar inanın BASİMA öyle belalar geldi ki Allah beni o kadar gunahkar olmama rağmen bir anne gibi baba gibi sakindi korudu kolladı. Sevdigim kızla ikimize büyü vb biseyler yapıldı ayriyiz su an Allah beni dört duvar ardına koydu sadece bir odada kalıyorum ibadetimi yapıyorum sadece onunla konuşuyorum duymasamda sesini varlığını hissediyorum. İNANİN. Sabah ise gideceğim geç kaldım ALLAHİM namazın duasını işyerinde yaparım dediğimde secdeye oturtuldum duamı yaptım öyle çıktım otobüs duraktan çıkmış sokağın başında beni bekliyor.ve bir çok kez önüme yola çivi ve taş koydu kulum alsın atsin diye salih amel islesin diye. Daha bir çok şey yaşadım onlar kalsin anlatmakla bitmez çünkü.geçen gece yine uyumadim sabaha kadar ibadet ettim yattım istihare namazı bile kilmadim ama kalbimden geciriyodum öylece yattım. Ve hayatımda bu kadar güzel bir rüya görmemiştim.uyandım ALLAHİM uyumak istiyorum bu ne şimdi dedim. O gundur istigareye yapıyorum bulanık herşey sanki gözümde perde var perdenin arkası sadece görünmüyor.gölgeler var GERİSİ yok. Acaba Rabbim bana gucendimide ben bulanık görüyorum istihareyi. O benim CANİM RABBİM BUTUN HERKES BİLSİN BEN RABBİME ASİGİM. ONU COK SEVİYORUM CUNKU BANA YASATTİKLARİNİ BİLİYORUM. ANLATİLMAZ YASANMALİ

Okudunuz mu?  Dua ederken ve zikir çekerken besmele çekilir mi

Allah günahkar kulunu sever mi, Allah her kulunu sever mi, ben rabbimle daha mutluyum

Bu kategoride yer alan İmam hatip lisesi mezunuyum ilahiyat okumadan sınavla kuran kursu hocası olabilirmiyim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah bir kulunu sevme almeti nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.